miercuri, 2 ianuarie 2019

Nu vom permite ca ambasadorul nostru ...

"Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale la adresa ambasadorului nostru de încredere de la Bucureşti, Angela Cristea. Ne aşteptăm ca ambasadorul nostru la Bucureşti să fie tratat cu acelaşi respect cu care noi îl tratăm pe ambasadorul român la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină ţinta atacurilor în cadrul controverselor politice interne", a declarat Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Prostul până nu'i fudul, parcă nu e prost destul - spune o vorbă dim bătrâni. Prostul în această cauză este Mihai Fifor, PSD-ist de seamă, lingău notoriu al tuturor șefilor care s-au perindat la conducerea PSD, ultimul fiind infractorul Liviu Dragnea.

Ce l-a determinat pe Fifor să declare enormitățile de mai jos?

"Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul. Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic. La urma urmei, cand cea care informeaza Comisia Europeana este nimeni alta decat Angela Cristea, nu vad la ce lucruri bune ne-am putea astepta", spune Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.

"După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania. Faptul că acesta a menţinut-o în funcţie, viciază în mod clar percepţiile şi opiniile pe care domnul Juncker le are despre România"

Panarama de Fifor face o gravă și impardonabilă confuzie. Guvernul României nu este PSD! Chiar dacă PSD îi dă Guvernului miniștrii și prim-ministrul! Guvernul este al României iar ambasadorul Uniunii Europene, Angela Cristea, comunică Comisiei Europene, instituție pe care o reprezintă, modul în care Guvernul României respectă prevederile Tratatului Uniunii Europene și al celorlalte acte constitutive ale Uniunii Europene! Acesta este rolul ei! Este misiunea ei! Își îndeplinește misiunea și, după câte se pare, provoacă un mare deranj incompetenților din PSD care fac parte din Guvernul României (cel mai nenorocit Guvern de care România are parte!).

Problema PSD și ALDE este serioasă. Dacă informațiile pe care le primește Comisia Europeană ar veni doar de la partidele de opoziție, ar exista scuza „luptei politice”. Din moment ce informațiile vin de la reprezentantul Uniunii Europene la București ele sunt considerate veridice, oficiale, sunt analizate și produc efecte. Guvernul Dragnea-Dăncilă este cel care încalcă, flagrant, toate regulile Uniunii Europene nu în dauna Uniunii Europene, cum greșit interpretează unii și alții, în dauna României, împiedicând astfel România să se dezvolte cât mai mult pentru a ajunge la nivelul mediu (cel puțin) de dezvoltare al celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Membrii PSD și ALDE nu au capacitatea de a înțelege ce caută România în Uniunea Europeană! Nu au capacitatea de a înțelege cum se ajunge la dezvoltarea țării în cadrul bine delimitat al convențiilor în vigoare în Uniunea Europeană. PSD și ALDE se comportă la un nivel inferior, cu mult, nivelului de ambiție al unui stat membru al UE! Sunt incapabili să înțeleagă că apartenența la UE este o încadrare a țării în altă emisferă a dezvoltării! Nu mai este o țară care caută să se dezvolte de una singură, este o țară care primește asistență pentru dezvoltare pentru că interesul tuturor celorlalte state membre ale Uniunii Europene este acela ca dezvoltarea să fie cât mai uniformă în cadrul Uniunii, țările să fie cât mai apropiate ca dezvoltare și putere economică pentru că Uniunea Europeană este, de ceva timp, un actor economic mondial ca Uniune Europeană, adică o piață economică a 27 de state europene membre, mult peste fiecare țară membră luată separat. De aceea Germania, Franța, Olanda, Spania etc. pun accentul atât de mult pe reprezentarea economică a întregii UE față de terțele state sau uniuni economice de pe plan mondial! Una este să te prezinți lumii ca o țară dezvoltată, cum sunt Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda și altceva este să te prezinți ca Uniune Europeană. Una este să ai în spate o economie care produce un PIB de 3.000 miliarde euro și altceva este când te prezinți ca o forță economică a statelor membre de 16.000 miliarde euro!

Idioții din unele partide politice nu pot gândi mai mult decât interesul personal imediat aflat la capătul pixului unui lider corupt, primitiv, îngâmfat, vanitos, dictatorial.

Niciun comentariu: