Laura Codruța Kovesi:
"Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA, ca urmare a deciziei nr. 358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională"
Foarte interesantă și foarte bună acțiunea. Războiul contra Justiției dus de PSD și ALDE are părți rele, le vedem iar unii dintre cetățeni simt pe pielea lor ce înseamnă să trăiască alături de infractorii eliberați ca urmare a recursului compensatoriu sau a altor măsuri legislative luate de Guvernele PSD-ALDE, sub atenta îndrumare a sinistrului universitar și avocat Tudorel Toader (avocatul infractorilor!), dar are și părți bune. Hai să le spun așa. A scos „la luptă” majoritatea tăcută a slujitorilor Justiției. Procurori, judecători, chiar polițiști, o parte dintre universitarii de drept, o parte a avocaților, consilieri juridici etc. Întoarcerea la Justiția „comunistă” este de neacceptat.
Este mai mult decât evident faptul că anumite elemente „fine” din prevederile unor acte normative vor fi reglate, dacă nu de actuala putere politică, sigur de cea viitoare dacă va avea în centru PNL, începând de la Constituție, trecând prin legi și ordonanțe, HG-uri și până la ultimul act administrativ al guvernului.
Pentru că CEDO judecă cu raportare la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, sub aspectul etic al respectării convenției de către state, decizia ce va fi luată în această cauză va fi respectată atât de Curtea Constituțională care este direct vizată de această plângere a Laurei Codruța Kovesi dar, mai ales, de către instanțele de judecată. Va fi ca o decizie de îndrumare. Cum va pronunța soluția CEDO în cauză, așa se va face. Altfel, hotărârea instanței devine nulă! Iar la CCR va trebui umblat atât la Constituție cât și la legea de organizare și funcționare. Slaba construcție a normelor ce privesc organizarea și funcționarea CCR a permis acestei instituții să își bage picioarele în competențele instanțelor de judecată și „să judece” ea spețele în loc să se limiteze la constatarea constituționalității legilor sau a altor acte normative cu putere de lege precum și actele instituțiilor publice care au prevederi imperative în normele constituționale. Hm! Stai așa! Păi, CCR-ul actual este el însuși în afara legii supreme! Are în componență doi membri acum care au depășit 9 ani de mandat! Și ia decizii în complet neconstituțional!
Subiectul este interesant. Problema este ... timpul. Vom cunoaște soluția CEDO peste un an sau chiar mai mult. Timp în care ne apropiem de momentul în care vom renunța sau nu la actuala putere politică PSD-ALDE (cu Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader, Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici etc.) pentru a aduce în prim plan opoziția PNL, USR, probabil +PLUS. Care vor avea misiunea de a repara ceea ce a distrus cu atâta înverșunare actuala putere politică, care vor avea misiunea de a pune corect pe harta politicii internaționale România ca membră a UE și NATO etc.
Așteptăm 6 luni de zile să vedem dacă plângerea lui Kovesi va fi admisă. Apoi soluția dată de CEDO. Ca să fiu sincer, îmi solesc o soluție care să apere dreptul cetățeanului aflat într-o funcție publică! Iar ingerința CCR în această cauză este de neacceptat. Sper să văd o decizie CEDO care să sancționeze (evident că nu poate în direct!) acțiunea CCR constatând că petenta Kovesi a fost judecată fără a participa la judecată de către o instanță care nu are competența de a judeca cauze civile!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu