duminică, 2 februarie 2014

Alo ! Media ! În NCPP nu sunt sancțiunile pentru infracțiunile din NCP !

Mă termină ăștia din media noastră, contemporană, care va să zică. Cu morb și autosuficiență, Antena 3, Realitatea Tv și România Tv mă anunțau, ieri, cu privire la sancțiunile penale din Noul Cod de Procedură Penală care ar afecta bunul mers al societății prin eliberarea din pușcării a infractorilor. Catastrofe media.

Confuzie sau prostie ? Mai degrabă este vorba despre prostie. Ba, mai mult, deși au fost unele persoane care, cu eleganță, au încercat să îndrepte greșita exprimare, cei de la Tv-uri nu și nu. Ei o țineau pe a lor. Mereu și mereu, în reluare.

Ba, să nu greșesc și eu, au fost și unii care și-au exprimat, cunoscători fiind, punctele de vedere în opoziție cu codurile în sine dar și cu politica adoptată în materie penală de România prin adoptarea acestor coduri. Pe lângă problemele deja cunoscute, cum ar fi problema interceptărilor și a aplicării legii mai favorabile - eliberarea „pușcăriașilor” fiind marota media -, au apărut idei care neagă conceptele care au stat la elaborarea acestor coduri. Normal că mediatorii Tv erau plecați după țigări, pricepeau ce se vorbea cu fundul. Ei o țineau pe a lor, langa.

În media lucrează cei mai proști oameni care știu să scrie și să citească ? Nu este prima oară când îmi pun întrebarea.

Niciun comentariu: