vineri, 28 februarie 2014

Guvernul Ponta III este guvernul soluțiilor imorale

Nu se putea ca în viața politică să nu apară și să se dezvolte, temporar, formațiuni politice oportuniste, un altfel de oportunism decât cel al politicii în sine. S-au născut și au murit, s-au născut altele și au profitat.

Cea mai veche cloacă al oportunismului în afara politicii este UDMR. Eternul participant la guvernări și eternul măr al discordiei etnice. Cum recunosc și unii dintre UDMR-iști, ei nu sunt un partid, sunt o organizație etnică cu vocația statului în stat. La fel ca organizațiile mafiote. Stat informal căpușă la statul real pentru interese directe și palpabile. Este curtat intens de către PSD și Victor Ponta pentru a-i asigura o guvernare mai ușoară după ce au eliminat din Guvern singurul partid național român: PNL.

A doua cloacă a fost formată de Dan Voiculescu, acum numit PC. A parazitat, în special, PSD. La parazitat, la trădat, iar la parazitat. A parazitat și PNL, Daniel Constantin declarând la o întâlnire cu bloggerii liberali că ei, PC-ul, sunt în majoritatea lor liberali în cuget și simțire, puțini dintre ei sunt socialiști, mai ales cei strânși în jurul lui Dan Voiculescu. Basme. După ce au trădat și PNL s-au pus pe supt din sângele PSD. Din mari dușmani politici ai UDMR, cu o Antena 3 în mare vervă cu doi ani în urmă, acum se aliază cu UDMR pentru a rămâne la guvernare. Formal, ciudații din UDMR au acceptat să colaboreze cu la fel de ciudații din PC însă fără Dan Voiculescu. Iar PC a fost de acord. Ipocrizie la maxim.

A treia cloacă este foarte tânără. Este UNPR. Partidul lui Gabriel Oprea și a lui Onțanu. Partidul generalilor socialiști făcuți la apelul bocancilor. Partidul capabil să facă parte din orice guvern pentru „interesul național”.

Guvernul Ponta se prefigurează a fi o noutate absolută în România. PSD va guverna împreună cu toate partidele căpușă. Cu toate soluțiile imorale. Iar pentru a avea garanția serviciului lor parlamentar este obligat să le accepte toate pretențiile mizerabile. Le va accepta pentru că o eventuală trădare va duce căderea vertiginoasă a PSD de pe scena politică. Va primi serviciile lor pentru că viitorul se arată negru și pentru UDMR. Întărirea democrației în România și a statului de drept prin eliminarea PSD de la guvernare va duce și la eliminarea lor, a celor din UDMR. Vor fi doar niște parlamentari, acolo.


Niciun comentariu: