Iau de la Realitatea Tv, din declarațiile lui Dragnea:
"Sincer, nu mai sunt la fel de încrezător (că se poate ajunge la un consens - n.r.). În primul rând, sunt foarte surprins de această atitudine - am înţeles că până acum nu am făcut nimic în Guvern şi trebuie să vină nu-ştiu-cine ca să ne îmbunătăţească activitatea, am înţeles că să ne coordoneze, foarte bine", a spus Dragnea.
El a precizat că social-democraţii au rămas surprinşi de faptul că PNL nu e de acord cu varianta de restructurare propusă de Ponta, arătând că în PSD nu se înţeleg motivele pentru care PNL nu acceptă.
"Premierul a spus foarte clar că înainte de fiecare şedinţă de Guvern dumnealui şi cei patru viceprim-miniştri care reprezintă cele patru partide au o discuţie politică în ceea ce priveşte oportunitatea actelor normative care se adoptă în Guven şi nu înţelegem de ce nu se acceptă", a spus Dragnea.
El a precizat că Victor Ponta a propus o formulă corectă, cu o logică destul de sănătoasă, anume ca fiecare partid să aibă un viceprim-ministru.
"Dacă vor să iasă (de la guvernare, n.r.) e bine să o spună pentru că suntem în februarie, e un an întreg în faţă, sunt măsuri serioase care trebuie adoptate în următoarea perioadă", a spus LIVIU DRAGNEA.
"Noi nu vrem să iasă de la guvernare, Doamne fereşte!, dar totuşi avem o săptămână aproape de când sunt câteva ministere în care cred că nu mai funcţionează lucrurile, gândiţi-vă la Finanţe, unde oamenii ăia de acolo nu ştiu, azi la şedinţa de Guvern va fi domnul Chiţoiu, care e demisionar...", a spus LIVIU DRAGNEA
Este destul de „șmecheros” mister Dragnea. Îl deranjează venirea în guvern a lui Klaus Johannis, în mod evident. De aceea are reacția aceea de la început, cu formularea „... am înţeles că până acum nu am făcut nimic în Guvern şi trebuie să vină nu-ştiu-cine ca să ne îmbunătăţească activitatea, am înţeles că să ne coordoneze, foarte bine”, unde răzbate ranchiuna omului care constată că își pierde „puterea” în guvern. Venirea lui Johannis ar egala, cumva, chiar și mediatic, echilibrul puterii în guvernul Ponta. Nu mai spun de capacitatea lui Johannis de a promova interesele PNL. În plus, cu Johannis la Guvern, reprezentând altfel interesele politice ale PNL decât au fost reprezentate până acum, este foarte posibil să nu existe acceptul politic pentru ordonanțele de urgență, pentru inițiativele legislative făcute pe picior, pentru șmecheriile legislative la care s-au pretat unii și alții. Pentru că Johannis poate acoperi toate domeniile de interes ale PNL în guvern, primarul fiind un fel de premier pentru localitatea pe care o conduce.
Pe lângă faptul că nu îl dorește pe Johannis în guvern, Dragnea vede cum se destramă ceea ce PSD, posibil în totalitate, a încercat să construiască. O supremație a PSD pe scena politică prin subordonarea PNL. Ei bine, cu „neamțul” la decizia politică directă, adică în guvern, această supremație fie dispare fie se diminuează. La aceasta se adaugă, obligatoriu, comportamentul previzibil al lui Johannis ca ministru la MAI, ca o garanție pentru PNL că „unii” din PSD nu vor ajunge să impună manevre oculte în structurile acestui minister astfel încât să se beneficieze politic de puterea presupusă a acestei structuri în relațiile cu societățile comerciale sau cu anumite categorii ale populației. Cum s-ar spune, prin numirea lui Johannis la MAI se pune dopul la sticlă, consumul „licorii ascunse” fiind interzis pe timpul prezenței PNL în guvern. Adică, mai pe șleau, adio „servicul secret”, adio „mici abuzuri” față de anumite persoane sau grupuri de persoane, adio intervenții pe listele electorale, adio proaste organizări ale unor secții de votare, adio polițiști social-democrați etc. Nasol.
Lui Dragnea nu îi place. Nominalizarea lui Johannis aduce USL la starea inițială. Aceea a partidelor politice egale în contractul politic. PNL și PSD.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu