miercuri, 26 februarie 2014

Oficial, USL a dat ortul popii. Neoficial, Ponta reinventează guvernarea Boc I, fără PDL.

A fost Delegația Permanentă a PNL. Votul, zdrobitor, 187 pentru, a pus punct angajării PNL în USL. Nici în ultimul ceas Ponta nu a vrut să renunțe la ambiția lui de a nu avea pe Klaus Johannis vice-premier și ministru de interne.

Azi, toți miniștrii și aproape toți secretarii de stat ai PNL și-au prezentat demisiile.

Delegația Permanentă a PNL a dat liber la alianțe la nivel local. De la organizațiile județene în jos, liberalii au voie să încheie acele alianțe care să le asigure funcționarea în interesul cetățenilor a tuturor structurilor locale. Consilii județene și locale. Deja, în unele județe, USL trăiește prin buna înțelegere între liberali și pesediști. Acum, se termină și postul pentru relațiile cu alte formațiuni politice. Așa că vor fi pe față alianțe cu PDL sau PP-DD etc.

Tot azi Călin Popescu Tăriceanu a arătat cum se îmbătrânește urât. Este mai tânăr ca mine și nu îmi amintesc să fi avut, la vârsta lui, astfel de istericale. Dimineață a dat o declarație în fața presei că el nu ia în seamă deciziile Delegației Permanente, cel mai înalt for de conducere al PNL după Congres. S-a dus la Ponta să negocieze cu acesta posturi pentru liberali în guvern și deconcentrate. De acolo, din biroul lui Ponta, i-a dat un telefon lui Crin Antonescu să îi spună ce negociază el. Caraghios. Boschetar. O rușine pentru PNL. De acolo a plecat la IRL-ul lui Chiliman. De la Chiliman a anunțat că își dă demisia din PNL. Bla, bla, bla ... chilimănisme.

Presa aservită PSD și PC a titrat cu furie „știrea” că 30 de parlamentari și 15 organizații județene ale PNL vor trece alături de Tăriceanu. Între timp, de la organizațiile PNL veneau mesaje dure la adresa lui Tăriceanu. Dintre toți liberalii, l-a avut aproape doar pe Radu Stroie, care susține că PNL ar trebui să nu renunțe la USL fără însă să îl însoțească pe Tăriceanu în demisie. Înclin să cred că Tăriceanua fost victima unei cumplite manipulări din partea lui Chiliman și Moisescu. Nu este exclus ca aceștia să îl încurajeze să rupă PNL fluturându-i pe la nas nu știu câți „membri” ai IRL din organizațiile centrale și locale ale PNL, membri care ar forma „ramura” Tăriceanu din PNL. Până acum nu se vede nici o mișcare. Or fi unii care l-ar însoți pe Tăriceanu însă eu gândesc că or fi tot felul de excluși din PNL, la fel ca DC Popescu de la Forța Civică, Moisescu de la PNȚ-Cd sau moș Chiliman. Cum-necum, dacă Tăriceanu nu a verificat care îi este suportul real pentru ași da demisia din PNL înseamnă că este prost. Sadea.

Între timp, Ponta lucrează pentru liniștea membrilor PSD și suporterilor USL, mai puțin cei ai PNL. Încet-încet, fără prea multe fasoane, Victor Ponta și hrebenciucii PSD refac guvernarea Boc I din 2009. Încă nu este un semnal privind implicarea PDL însă s-au adunat grămadă PSD, UNPR, PC, UDMR și minoritățile naționale. Lipsește Boc și PDL. Nici o problemă. Pot fi înlocuiți, mai ales că miniștrii lui Boc sunt în majoritatea lor la nou formatul PMP. Adică sub controlul lui Băsescu.

Refacerea guvernului Boc I, chiar fără Boc, acum sub numele Ponta III, va readuce în prim plan modul de gândire pesedist de atunci, cu nimic diferit de modul de gândire băsescian. Fără opoziția din Guvern a PNL nu este exclus să revenim la politicile publice ale cumplitului an 2009. Pentru că, de fapt, vor fi prezenți aceeași miniștri. Plus niște voiculescieni.

Ce a fost, am văzut. Ce va fi, vom simți. Tot băsisme vor fi. Chiar dacă le produce Ponta.

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Cepeca, Tariceanu nu s-a dus la niciun IRL. Te rog sa te informezi mai bine sa vezi ca s-a dus la ISL, de unde a facut declaratiile! Institutul de Studii Liberale al lui David. Unde, desigur, era si David, care apare in imagini. Esti batran, dar surd si orb sper ca nu esti, sa nu auzi o diferenta intre R si S.

http://www.realitatea.net/usl-s-a-rupt-tariceanu-declaratii-la-ora-12-30_1387784.html

Anonim spunea...

Ai multă supărare în suflet. Și neputință.

Crăciun Florin spunea...

Bine, Lilick. S-a dus la ISL. Eu însă cred că IRL este implicat până „în prăsele” în treaba asta.

Crăciun Florin spunea...

Anonim,

Eu nu sunt supărat. Sunt chiar mulțumit.