joi, 20 februarie 2014

ASF este obligat să devină un fel de ANI pe piața financiară. Mașinațiile financiare la control, domnilor !

Agerpres. Titlul informației este clarificator: „ASF: Atacul fără precedent la adresa instituţiei vine în contextul deciziei privind compania Astra”. Conținutul este, fără îndoială, lămuritor. ASF a devenit odios, în special pentru Traian Băsescu și „cruciații” lui. Vorba unora, ASF taie legăturile ombilicale ale regimului băsist. Dan Radu Rușanu, Daniel Dăianu și ceilalți care lucrează la ASF au început destructurarea rețelelor care asigurau financiar regimul lui Traian Băsescu. Astra asigurări împrumută ziarul România Liberă cu 32 mil euro în condițiile în care ziarul nu are nevoie de mai mult de 2 mil euro pe an pentru funcționare (ne arată Tolontan în Gazeta lui !). Iar banii nu mai sunt de găsit.

Nu îmi bag nasul în operațiunile financiare. În materie se lucrează cu șabloane convenite la nivel internațional, șabloane care trebuiesc învățate iar eu nu am studiile necesare. Rușanu și Dăianu sunt însă personalități în materie. Celelalte persoane care lucrează în ASF sunt specialiști în diferitele domenii acoperite de această instituție. Pe cine să cred ? Pe Traian Băsescu și „cruciații” lui care se comportă de parcă le-au fost luate „drogurile” și au intrat în sevraj ? Pe jurnaliștii Antenei 3 care s-au aliat atacului ? Pe alți jurnaliști care dau din gură ca mahalageoaicele de pe marginea drumului ? Nici o șansă. Cred ce spun Rușanu și Dăianu. Ba, ascultând eu niște explicații savante ale unor analiști financiari am impresia că au și ei niște „supărări” din cauză de Astra asigurări. Or fi fiind și ei la un capăt de țeavă pe unde curge miere. Mare lucru dacă „onorabilii” nu au în gând și alte societăți de asigurări la care poate ajunge ASF cu controlul și au mare teamă că nu vor mai avea bani să achite ratele la merțan.

În liniștea aparentă cu privire la finanțele țării scandalul Astra asigurări vine ca un tăvălug. Asta înseamnă, fără doar și poate, că ASF a lovit acolo unde demantelarea regimului băsist poate avea efect public major. Sunt prea multe persoane deranjate de control și măsurile dispuse de ASF. Pe timpul măsurilor, potrivit procedurilor, se descoperă întreaga mățăraie a acțiunilor Astra pentru eludarea legii. Iar la fiecare capăt de maț se va afla cineva, una sau mai multe persoane. Din reacțiile unora și altora, majoritatea celor care au supt la „mierea” Astra sunt apropiați ai lui Băsescu. Sau cruciați de-ai lui. Îmi apare ciudată intervenția Antena 3. Inițial m-am gândit că Antena 3 are ce are cu ASF pentru că acolo sunt doi liberali. Rușanu și Dăianu. Suficient pentru ca varanul Felix să dea ordinul de atac. Dar dacă sunt și niscai legături frauduloase varaniene ? Ar fi bine de aflat.

Băsescu a cerut, imperios, Parlamentului să demită urgent actuala conducere a ASF. Da urgent ! Deranj mare. Ba chiar foarte mare din moment ce ASF a început să facă publice veniturile băsescienilor care au avut funcții în instituțiile de supraveghere care au compus ASF. Pentru că de se vor face cercetări mai în amănunt nu este exclus să se vadă că banii primiți de sinecuriștii băsiști au avut un traseu mai înainte stabilit. Iei tu 50 de mii de euro însă donezi „aici” un anume procent. Practică curentă, corupție mică și abundentă, ca pe piața liberă. Produci mai mult, scazi prețul, umpli piața. Multă lume fericită. Corupția mică, instituționalizată, dă fericire mai multora și asigură „producătorului sinecurilor” cu o sursă de finanțare permanentă. De aceea este supărat Băsescu. Foarte supărat.

Băsescu folosește intens ANI. USL a ales să combată cu ASF. Lupta se ascute. Băsescienii vor intra în sevraj. Subfinanțarea va fi doar o etapă. Urmează sărăcia lucie, Justiția urmând să vadă că sunt bani de dat înapoi, că actele și faptele băsescienilor au încălcat legea, că multe contracte sunt nule de drept, că cei păgubiți trebuiesc despăgubiți ... Va fi mare tevatură. Plus că se întrevăd, fără mare dificultate, niște sancțiuni penale. Iar din ce înțeleg eu, cei afectați vor fi „cruciații” lui Băsescu, producătorii de emisiuni Tv, proprietarii de posturi Tv, analiștii de toate specialitățiile, politicieni băsiști etc.

Armata lui Băsescu a intrat într-o ambuscadă, ca la Posada. Sus, pe stânci, anti-băsiștii prăvălesc bolovanii. Jos, între stânci, cruciații băsiști simt groaza și apropierea morții. Lupta va mai dura, abia a început. Va fi mare măcel.

Niciun comentariu: