marți, 18 februarie 2014

PSD vrea să ne întoarcă la Republica Socialistă România !

PSD este pe cai mari. A ratat sub Adrian Năstase cucerirea întregii puteri politice și retransformarea României într-un stat cu un partid unic. Ca pe timpul comunismului. Cu sprijinul construcției USL, PSD a ajuns la un punct în care simte că poate mai mult. Hienele comunistoide rămase de pe timpul comuniștilor nu mai au răbdare. Îi caută moartea pe acasă dar nu se lasă. Nu vor să dea colțul până nu pun mâna pe toată puterea politică din România. Accept ideea că, pentru început, pentru 4-5 ani ei vor accepta și existența unor partide de altă coloratură însă doar în niște limite „rezonabile”, limite care să nu pună în pericol revenirea României la socialism.

Graba strică treaba. Pot spune așa doar dacă PNL acceptă înfrângerea și se supune toanelor PSD în alianță cu PC. Pentru că aici, în toată această învălmășeală, PC are un rol însemnat. Este „partidul victimă a abuzurilor PNL”. Și azi a vorbit Daniel Constantin, șeful de sală al partidului voiculescian, despre PC ca o victimă a PNL, despre concesiile făcute de PC pentru PNL și, aici este aici, este timpul ca PNL să reconsidere valoarea PC ca partid partener în USL altfel, ei bine, altfel ei și PSD nu vor fi de acord cu cererile PNL !

Mesajul este clar. PNL trebuie să accepte cererile și pretențiile PC și ale PSD dacă își dorește ca USL să mai funcționeze. Un USL care își va pierde, în acest caz, o jumătate din componenta politică, cea liberală, aflată în imposibilitatea de a se mai manifesta, chiar dacă „-L” de la urmă va mai rămâne pentru a înșela oamenii de bună credință. Calculul PC și al PSD ia în considerare faptul că în caz contrar, au mijloace media cu care pot influența populația cu privire la vina PNL pentru ruperea USL. PSD și PC au luat în calcul doar retragerea de la guvernare și din alianță a unui PNL nemulțumit de sula'n coaste băgată de ei. Tot calculul lor se prăbușește în situația în care PNL nu se retrage de la guvernare și nici din USL cerând, imperativ PSD să respecte convențiile scrise și vorbite la înființarea alianței.

Refuzul PNL de a face jocul PSD și PC va arunca în derizoriu toată munca prin spate a hienelor comunistoide în frunte cu Sârbu, Hrebenciuc și alții. Graba le strică treaba. Au ales un moment nepotrivit. Un PNL încăpățânat și ferm în a cere doar ce are dreptul în temeiul unei convenții devenite publice exonerează liberalii de răspunderea ruperii USL în fața opiniei publice. Indiferent câtă campanie anti-PNL și anti-Crin Antonescu vor desfășura televiziunile și fițuicile jurnalistice afiliate PSD și PC. Ieșirea PNL de la guvernare și din USL se poate face pe două căi. Prima este ieșirea din propria voință, a doua este pe cale constituțională prin revocarea miniștrilor PNL de către premierul Victor Ponta. PNL a anunțat că nu iese de la guvernare. Victor Ponta nu are decât posibilitatea de a revoca miniștrii PNL dacă nu dorește o opoziție în guvern și frecușuri în Parlament. Revocarea însă, va fi interpretată de votanții USL ca o acțiune de rupere a USL de către PSD pentru a acapara mai multă putere. În sprijinul acestei înțelegeri va veni și ultima găselniță a strategilor PSD numită USD, alianța electorală care este de fapt o alianță politică creată cu scopul de a prelua electoratul USL în scopul înlăturării PNL.

Toate mișcările lui Ponta sunt înșelătoare. Este de râsul curcilor ideea lui Ponta de a înainta propunerile de miniștri ai PNL fără acordul miniștrilor în cauză. Pentru că în mod evident aceștia nu vor accepta nominalizările lui Ponta. Klaus Johannis chiar a declarat că el va refuza nominalizarea pentru funcția de ministru al internelor dacă nu este însoțită și de nominalizarea ca vicepremier așa cum a cerut PNL. De fapt, doar și refuzul lui Johannis este suficient pentru a rupe jocul lui Ponta.

Este bine să notăm că actuala luptă politică dintre PSD+PC și PNL este de fapt o luptă împotriva revenirii la partidul stat (visul pesediștilor de pretutindeni) și la Republica Socialistă România. Modelul Chinei văd că îi stimulează energic pe cei din PSD.

Niciun comentariu: