marți, 25 februarie 2014

Anti-băsismul de paradă al PSD. Minciuna are picioare scurte !

La un moment dat, fără nici o logică, Ponta și PSD au început să acuze pe Crin Antonescu și PNL că au renunțat la „lupta împotriva lui Băsescu” și a „sistemului băsist”. Asta de anul trecut, din momentele dificile ale inițiativelor socialiste de scăpare de pușcărie sau reducere a perioadei de pedeapsă cu lipsirea de libertate a unor „persoane”. Presa a scris că respectivele inițiative aveau în vedere niște politicieni, majoritatea covârșitoare din tabăra PSD.

La un moment dat, Crin Antonescu a declarat că USL nu mai are de ce lupta împotriva lui Băsescu, singura preocupare a USL rămânând să curețe țara de consecințele sistemului de guvernare Băsescu prin activitatea Parlamentului - legi -, a Guvernului - aplicarea legilor -, a autorităților locale - aplicarea legilor. Simplu. Ei bine, nu era simplu. Pentru că singura motivare pentru existență a unora a rămas „lupta împotriva lui Băsescu”. O luptă pierdută de la momentul ratării referendumului. O ratare care ne apare, pe zi ce trece, ca o acțiune „subterană” a PSD. Ioan Rus, pe atunci ministru de interne, a fost cel care a împiedicat actualizarea listelor electorale permanente astfel încât șansele de validare ale referendumului de demitere a Președintelui Traian Băsescu să fie cât mai mici. Acțiunea PSD a fost încununată cu succes. Din desfășurarea acțiunilor PSD până în prezent, înțeleg din ce în ce mai bine că politica PSD a fost una clară. Să împiedice creșterea PNL astfel încât să nu aibă în liberali o contra-pondere la putere. Prin menținerea lui Băsescu la Cotroceni, PSD a dorit să aibă un „cui al lui Pepelea” în „casa” politică a PNL. De aici, se naște un nou mare semn de întrebare. Pactul de coabitare al lui Băsescu cu Ponta nu a fost cumva parte a politicii PSD de șantajare a PNL și împiedicare a liberalilor de a realiza obiectivele politice angajate cu ocazia alegerilor parlamentare ? Înclin să cred că da. Pentru că respectivul pact a anulat chiar principalul obiectiv al alianței USL: obținerea independenței Justiției. Astfel că Ponta și Băsescu au jucat tontoroiul pe trupul Justiției prin împărțirea ei: unul mie, unul ție. Cu chiu cu vai coana Justiție trăiește ca șoarecele cu capul prins în capcană. Realizarea independenței Justiției este primul mare eșec al USL. După înlăturarea PNL de la guvernare, nu va mai exista în Guvern nici un oponent pentru schimbarea „hățurilor” Justiției. Justiția va redeveni socialistă.

Nici nu s-a ajuns la plecarea liberalilor din Guvern că miniștrii PSD au și purces la înlocuirea nu doar a liberalilor ci și a conceptului liberal privind implicarea mai mică a executivului în activitatea economică. Măsurile anunțate de Niță la energie dar și alte măsuri în domeniul finanțelor publice ne arată că PSD vrea să revină la modelul guvernării Năstase. Practic, PSD vrea să înlocuiască sistemul băsescian cu sistemul pontist. O altă grosolană încălcare a angajamentelor asumate în campania electorală.

Ce face PSD astăzi este exact contrariul asumat. PSD nu a luptat împotriva lui Băsescu pentru și l-a luat aliat împotriva PNL, nu luptă împotriva sistemului băsist pentru că nu vrea. Mai bine îl înlocuiește. Fără PNL va avea acțiuni împotriva lui Traian Băsescu doar ca sancțiune că nu luptă conform pactului de coabitare împotriva „dușmanului comun”, PNL.

Cineva reamintea că memoria colectivă este de scurtă durată. Pe naiba. Cum poate fi așa din moment ce „poporul” vrea din nou în socialism ?

Niciun comentariu: