marți, 2 mai 2017

O lume anapoda. Wilbur Ross, ministrul comerțului în cabinetul Trump

AgerpresMinistru american: Raidul de la baza siriană Shayrat, un fel de "divertisment" după cina dintre Trump și Xi Jinping

Am crezut că nu am citit bine. Am recitit. Omul așa s-a exprimat, dacă este să dau crezare mediei americane care îl citează: CNN care a preluat de la săptămânalul „Variety”.

Interesant personaj este acest Wilbur Ross ! Fost democrat, pe timpul lui Bill Clinton „a servit” SUA pe componenta investițiilor SUA-Rusia, din 2016 a devenit republican și a ajuns lângă Trump. Este poreclit „Regele faliment”, fiind specializat în cumpărarea firmelor falimentare, reorganizarea lor și vinderea lor cu profit. Știe să facă bani. Stilul capitalistului dur. Extra-dur. Fără mamă și fără tată.

Declarația lui șochează.

Potrivit lui Ross, raidul american asupra bazei siriene, care a fost ordonat în timp ce Trump îl avea ca oaspete la reședința sa din Mar-a-Lago (Florida) pe omologul său chinez Xi Jinping, "a ținut loc de divertisment după cină".

„Și chestia a fost că pe președinte nu l-a costat nimic acest divertisment”
Declarațiile „bătrânului” Ross (născut la 28 noiembrie 1937 - 79 de ani) aruncă în derizoriu tot edificiul declarațiilor lui Trump și ale diplomației americane cu privire la intervenția în Siria.

USA Today remarcă faptul că, chiar dacă a fost un divertisment, acesta a costat pentru fiecare rachetă Tomahawk 1,35 mil dolari din bugetul forțelor navale pentru anul 2017 ! Au fost 59 de rachete trase, nu una. Iar costurile operațiunii adaugă la prețul rachetelor costurile navelor dar și pagubele aduse Siriei. Cam scump „divertismentul”. Excesiv de scump pentru un „divertisment” !

Se pare că Ministerul Comerțului și Casa Albă nu au comentat nimic până acum. Evident, o astfel de declarație dă apă la moară Rusiei, Siriei, Iranului dar și altor state. Să urmăresc ce va comenta China. Pentru că Ross îl bagă pe președintele Xi Jinping în oala „președinților” care au ca divertisment bombardarea altor state !

Niciun comentariu: