luni, 15 mai 2017

A venit timpul relansării PNL

Lansarea candidaturii 
Ludovic Orban și-a depus, la ora 11.00, candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. În mod oficial, alături de o mână de susținători. O parte dintre ei sunt prezenți în poză. Ceilalți, mult mai mulți, sunt acasă și urmăresc evenimentele cu speranța că partidul din care fac parte, partidul pe care îl susțin, partidul pe care îl doresc la guvernare va avea în Ludovic Orban acel lider care să realizeze supremația dreptei, supremația democrației, supremația bunului simț în politică.

Moțiunea lui Ludovic Orban, ce va deveni programul politic al PNL pentru următorii 4 ani, are un nume cu sens: PARTIDUL NATIONAL LIBERAL- FORTA DREPTEI. Ludovic Orban propune membrilor PNL să lucreze, să acționeze în așa fel încât să fie eliminate dubiile induse de anumite cercuri de interese (externe dar și interne !) privind forțele politice care activează la nivel național. A fost o adevărată efervescență în promovarea unor formațiuni „de dreapta”, care mai de care mai ciudată în comportamentul politic însă susținută mediatic ca fiind „de dreapta”, acceptată de conducerea PNL ca fiind „de dreapta”. Cu consecințe nefaste pentru PNL. Alegerile din decembrie 2016 au dovedit faptul că PNL, sub conducerea de atunci, a fost incapabil să contracareze promovarea dubiului, a falsului ideologic, ba chiar a contribuit la susținerea lui. Rădăcinile acestui timp de comportament intern dăunător fiind mult mai vechi. Anul 2016 a fost însă anul scadenței. A fost anul în care „buba” s-a spart.

Ludovic Orban propune membrilor PNL să elimine din comportamentul politic intern acele elemente care au dus la confuzie, acele curente care s-au manifestat de la stânga la dreapta contribuind, substanțial la pierderea membrilor și la pierderea electoratului. PNL a fost, încă mai este și va fi, dacă va fi ales Ludovic Orban, partidul care va reprezenta curentul politic de dreapta în România. Singurul partid politic capabil să proiecteze și să aplice prin programe de guvernare și prin comportamentul civic ideile liberalismului clasic românesc adaptat la vremurile în care societatea românească se află.

Partidul Național Liberal nu a fost un partid de stânga, a fost întotdeauna un partid liberal conservator, identitatea națională, identitatea culturală, identitatea religioasă fiind elemente adăugate liberalismului, concentrate în sloganul „Prin noi înșine”. Și, să nu uităm faptul că prin Statutul PNL se propune un nivel mai înalt de ambiție al membrilor și susținătorilor PNL, pentru că teritoriul în care PNL activează s-a mărit și cuprinde, de fapt, teritoriul întregii Uniuni Europene !
În acţiunea sa politică, PNL, ca partid de centru-dreapta, membru al Partidului Popular European, urmărește respectarea valorilor universale ale libertăţii și demnității umane și a valorilor tradiţionale ale poporului român, precum și reprezentarea ideilor și valorilor dreptei democratice românești. Deviza PNL este «Prin noi înșine în Europa».
Concis, Ludovic Orban promite iar cei care îl însoțesc și îl susțin acceptă faptul că „Vremea declinului a trecut. Incepem ascensiunea”. Primul pas este depunerea candidaturii. Urmează ceilalți pași, pentru câștigarea alegerilor și mai ales pașii de după câștigarea acestora. Pașii pe care PNL sub conducerea lui Ludovic Orban îi va face pentru relansarea PNL dar în special pentru recâștigarea încrederii electoratului în singurul partid care reprezintă curentul politic de dreapta în România. Vremea declinului generat de confuziile ideologice în interiorul partidului, vremea declinului generat de amestecul curentelor politice din partid a trecut. Ideologiile politice au viitor dacă se feresc de experimentele ciudate ale unor „descălecători politici”. Vorbele prezintă faptele, nu le înlocuiesc !


Niciun comentariu: