miercuri, 10 mai 2017

Controalele ANAF au rezultate ... surprinzătoare

AgerpresANAF: Venituri nedeclarate la persoane fizice de peste 119 milioane lei; veniturile declarate, de 30 de ori mai mici


Popular, unor astfel de oameni li se aplică „ștampila” de ticăloși. Pentru că ei beneficiază de efortul financiar al colectivității, prin taxe și impozite, fără a-și aduce propria contribuție financiară. Fură din securitatea organizată și plătită de ceilalți, fură din siguranța dată de sistemul de apărare națională plătită de ceilalți, fură din beneficiile ordinii publice și ale Justiției plătite de ceilalți, fură din beneficiile sistemului de învățământ și al celui de sănătate plătite din contribuțiile celorlalți.

ANAF a comunicat că în urma verificărilor la un număr de persoane cu averi mari și la cel cu risc fiscal au găsit un decalaj imens între cele declarate și frauda fiscală comisă. Per total, au declarat venituri obținute într-o perioadă determinată de 3,9 mil lei însă fiscul a constatat că ei, de fapt, au obținut în plus venituri de 119,5 mil lei ! Pentru venituri de 123,4 mil lei au plătit impozit pentru venituri de 3,9 mil lei ! Restul a fost ascuns, dosit, băgat în afaceri care sunt mai dificil de controlat.

În 12 cazuri, fiscul a sesizat organele de urmărire penală.

Vorbim de o primă acțiune de acest fel a fiscului. Un prim lot de 56 de acțiuni cu rezultate spectaculoase care confirmă necesitatea lor.

Suntem campioni ai Uniunii Europene la capitolul atragerea de resurse la bugetul de stat. Am ajuns să avem doar un procent sub 26% din PIB ! În condițiile în care în celelalte state membre ale UE, media este aproape la 40%.  În statele în care oamenii sunt cinstiți și înțeleg importanța deosebită a participării comunității la cheltuielile statului pentru binele tuturor, veniturile la bugetul statului sunt peste 40%. Să fim corecți și să acceptăm că procentul din PIB colectat la bugetul statului reflectă, direct chiar, nivelul de cinste, de corectitudine a cetățenilor români. La cel mai mic procent din PIB pentru bugetul de stat din UE, România dă imaginea unei țări infestată de borfași.

La un PIB în 2016 de 169 miliarde euro, cu o colectare de 40% la buget (cum ar fi minim normal !), bugetul României ar trebui să fie de 67,6 miliarde euro ! La o colectare de 26%, avem un buget de aproximativ 44 miliarde euro. Să ne mai mirăm că acest guvern caută cu disperare să găsească bani și din piatră seacă ? Nu. Au promis marea cu sarea și au fost duși la guvernare de sindicate, au luat măsuri de satisfacere a pomenilor electorale, au rupt gâtul celor cu inițiative antreprenoriale iar acum culeg roadele. Normal că cei mai afectați vor fi cei care i-au votat. Vor primi mai mulți bani de la stat dar nu vor avea drumuri, iar acum, din ce se vede, acest guvern vrea să le mai ia și din banii dați, cu tot felul de măsuri năstrușnice pentru că umblând corect după banii fraudați dau peste „frații” lor, politicieni sau donatori de partid.

Niciun comentariu: