sâmbătă, 20 mai 2017

Veste neplăcută. Nord-coreenii au reușit un test balistic

Oamenii de știință nord-coreeni au obținut un rezultat meritoriu. Au obținut controlul reintrării în atmosferă a rachetelor balistice. Este un succes științific.

Pe de altă parte, rezultatul - confirmat ca succes de oficialii americani -, este destinat programului nuclear al Phenian-ului, un program agresiv prin excelență și destinat lovirii teritoriului statelor „adversare” începând cu Coreea de Sud, Japonia, SUA.

Tehnologia la care au ajuns nord-coreenii este vitală pentru rachetele cu încărcătură nucleară, protejând încărcătura contra vibrațiilor și temperaturilor extrem de înalte care o pot distruge.

Ei bine, nord-coreenii se află pe drumul „cel bun”, din punctul lor de vedere, pe drumul „cel rău” din punctul de vedere al statelor care au fost declarate ca ținte.

Se pare că nord-coreenii au capacitatea de a lovi „țintele apropiate”, Coreea de Sud și Japonia. Ziua în care vor reuși să creeze și racheta cu rază lungă de acțiune, peste 15.000 km, se apropie și nu se știe ce vor avea de gând să facă. Este posibil să „se calmeze”, este posibil să devină mai agresivi, orice este posibil.

Bănuiesc că strategii Coreei de Sud și Japonezi sunt în alertă maximă, alături de aliații lor din SUA. Iar lumea tocmai a aflat că dezastrul este mai aproape.

Sursa: Agerpres

Niciun comentariu: