Imagine de pe Google |
Agerpres. Comisia Europeană avertizează România referitor la o abatere semnificativă de la obiectivul bugetar pe termen mediu
Specialiștii pot spune mai multe. Mă refer la specialiștii reali nu la infractorul Liviu Dragnea și acoliții, autorii abaterii de la obiectivul bugetar pe termen mediu.
Comisia Europeană a adresat României un avertisment cu privire la existența unei abateri semnificative în 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu și recomandă Consiliului să adopte un document prin care să i se impună României să ia măsurile necesare în 2017 în vederea corectării acestei abateri semnificative, se arată într-un comunicat al CE.Să nu ne înșelăm cu privire la datele din calupul de mai sus. Anul 2016, anul guvernării Cioloș, a fost tensionat, grav, sub aspect bugetar, de măsurile luate de guvernul Ponta în anul 2015 și de actele normative cu scăderi de taxe și impozite și măriri de venituri în sectorul bugetar, și nu numai, adoptate într-o veselie de Parlamentul dominat de PSD, ALDE, UNPR și UDMR. Nu guvernul „tehnocrat” Cioloș este vinovatul abaterii semnificative constatate de Comisia Europeană ci puterea politică PSD-ALDE care au avut în mână „pâinea și cuțitul”. Spre meritul guvernului Cioloș, trebuie să spunem că tehnocrații au limitat, cu mari eforturi, prăbușirea României în deficit guvernamental.
Executivul comunitar precizează că este prima oară când se aplică această procedură a cadrului de guvernanță economică al UE. Prin aceasta li se oferă autorităților posibilitatea de a lua măsuri corective pentru a evita deschiderea unei proceduri aplicabile deficitelor excesive.În deficit sunt 4 state. Spania cu un sold negativ de 4,5 %, Franța cu un sold negativ de 3,4%, România și Marea Britanie cu un sold negativ de 3%. Dintre cele 4 state, România iese cel mai prost deși este la limita legală. În timp ce Spania și Franța sunt în scădere a deficitelor, proces început în anii din urmă, România are un trend în creștere ! Iar măsurile guvernamentale luate de puterea PSD-ALDE sunt în direcția adâncirii deficitului și creșterii accelerate a datoriei publice ! După mintea unor idioți, avem spațiu la datoria publică care ne permite să ne jucăm cu viitorul. În timp ce majoritatea statelor din Uniunea Europeană au adoptat politici de scădere a datoriei publice, în România „luptăm” pentru creșterea ei și ajungerea din urmă a statelor care luptă cu disperare pentru a ieși din faliment !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu