miercuri, 3 mai 2017

Propunerile PNL pentru instituții publice

AgerpresTurcan: Decizia privind propunerile la BNR, CNSAS, Curtea de Conturi și ANRE - perfect democratică

Din știrea oferită de Agerpres, propunerile PNL au fost convenite cu PSD, în baza dialogului politic și al procentului de reprezentare parlamentară.
Poate (n.r. — social-democrații) au fost impresionați de un precedent periculos pe care ar fi putut să-l instituie, un precedent care nu este sănătos și care a fost folosit și de alte conduceri în partidul nostru și care nu face bine, pentru că un partid nu este veșnic la guvernare, nu este veșnic nici în opoziție, ciclurile politice se schimbă și cred că trebuie să existe un dialog
Au bătut în cuie o înțelegere politică. Posturi care au revenit PNL ca urmare a procentului de 20% de reprezentare parlamentară.
Primul principiu și criteriu este acela al profesionalismului, adică să fie oameni care să respecte legea în vigoare cu condițiile de profesionalizare existente. A doilea este acela al reprezentativității politice, adică să fie persoane publice cu un profil politic pronunțat, pentru că este foarte important să avem această provocare pentru PNL ca în interior să ne formăm specialiști. Dacă vom apela în permanență la soluții de avarie din afara partidului înseamnă că nu mai există motivația pentru membrii de partid să se specializeze, să se profesionalizeze și să încerce să răspundă unor criterii de performanță pentru a fi prezenți în acele instituții. Plecând de la aceste principii, la care am adăugat principiul echilibrului în partid, astfel încât să fie mulțumiți cu această decizie cât mai mulți colegi, am ajuns la varianta ca doamna Sulfina Barbu să fie propunerea PNL pentru CNSAS, ca dl Eugen Nicolăescu să fie propunerea PNL pentru funcția de viceguvernator al BNR, ca doamna Anca Boagiu să fie propusă în conducerea Curții de Conturi și ca dl Teodor Atanasiu să fie membru în Comitetul ANRE
Nu voi fi cârcotaș dar nu pot să nu constat că avem niște „retrageri” strategice. Dacă îmi amintesc bine, nici Cezar Preda nu mai are „aplecare” pentru vreo funcție politică !

Chiar că se schimbă lumea ! Dispar și cooperativele ?

Niciun comentariu: