marți, 3 octombrie 2017

O guvernare cu efect negativ la buzunare

Deputatul liberal Gigel Știrbu are un comunicat de presă. Nu este din categoria „limbaj de lemn”, ceea ce este bine. Este bun comunicatul și pentru că duce atenția cititorului exact acolo unde trebuie: la buzunarul lui. Critică politicile actualei guvernări pentru că este atacată calitatea vieții cetățenilor. Acum în prag de iarnă!

Înainte de a pune comunicatul de presă, am citit o postare pe Facebook cu efect de tip „ciclon PSD-ALDE”. Factura la energie a sărit de la 80 și ceva de lei la peste 100 lei pentru aceeași cantitate consumată. Și este doar factura la energia consumată! Urmează alte și alte facturi legate de prețul energiei. Să vezi distracție! Mai ales când măsurile politice și de guvernare „social-democrate și social-liberale, PSD-ALDE” își vor atinge potențialul exact în perioada în care iarna își va exercita influența cu mai multă forță.

Guvernarea capului în gură

Anul trecut, pe vremea aceasta, PSD, alături de tot aparatul de propagandă aferent, atacau virulent guvernarea Cioloș pentru „slabele rezultate înregistrate” si pentru „dezastrul economic în care a adus țara”. La un an de la aceste declarații, sub guvernarea PSD-ALDE, veștile proaste pentru români vin pe bandă rulantă: prețurile carburanților, al gazelor, al electricității si al ratelor la bancă au crescut , iar în perioada următoare se anunță noi majorări. Toate acestea, din păcate, au efect direct in buzunarul fiecărui român. 

În timp ce toate aceste rezultate economice dezastruoase, generate de măsurile fiscale iresponsabile ale Guvernului,  produc deja efecte negative pentru traiul de zi cu zi al românilor, premierul Tudose „dă șuturi în gură”  in fiecare ședință de Guvern, ba ministrului Pop, ba domnului Cuc, ba se rățoiește la multinaționale, căutând in permanență vinovați pentru incompetența cu care guvernează România. Liviu Dragnea, alături de analiștii de serviciu, propagă in mod ticălos ideea că de vină pentru scumpirea carburanților este creșterea barilului de petrol (nu introducerea supraacizei), ANRE este vinovată de creșterea prețului la electricitate (uitând să precizeze ca marii furnizori de energie, controlați de stat au profituri imense), indicele ROBOR a ajuns la o valoare maximă istorică din cauza neintervenției în piață a BNR (nu a umflării peste limita rațională a pensiilor si a salariilor și a „jumulirii” dividendelor companiilor de stat)

In timp ce clientela PSD și baronii din teritoriu o duc in continuare bine, guvernarea „Dragnea” continuă să facă risipă prin măsuri anti-economice care au început deja să aibă efecte devastatoare pentru viața românilor. In toată această situație sumbră pentru România, pare ca domnul Tudose confundă guvernarea cu faleza de la Brăila, acolo unde dacă cineva nu-ti dă un chiștoc, primește o scatoalcă. Nu l-am vazut pe Mihai Tudose rățoindu-se la cele doua instrumente din Guvern prin care s-au înstrăinat Lacul Belina, măcar printr-un avertisment; probabil pentru că acțiunea de transfer a unui bun public către o firmă privată printr-o Hotărâre de Guvern nu este un motiv de îngrijorare pentru domnia sa. In loc sa asigure stabilitatea macro-economică atât de necesară României, Guvernul PSD continuă să vândă pielea ursului din pădure, venind in fiecare zi cu câte o prostie fiscală: trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, split TVA, impozitul pe gospodărie, supraacciza la carburant. Acestea sunt doar câteva exemple dintre gogomăniile fiscale asumate de Guvern care nu fac altceva decât să blocheze mediul de afaceri și să producă dezechilibre majore la nivel economic. 

În ceea ce priveste scumpirea carburanților, Toma Petcu, Ministrul Energiei îi linișteste pe romani: dânsul nu este șofer, nu alimentează, deci personal nu îl afectează.  Ați înțeles români care alimentați zi de zi la pompă? Acesta este răspunsul pe care vi-l oferă membrii coaliției de guvernare, cei care au venit in fața dumneavoastră pentru a vă cere votul cu promisiunea că veți avea un trai mai bun. In tot acest context, coaliția PSD-ALDE continuă să ascundă faptul că promisiunile bombastice din mult-trâmbițatul Program de Guvernare sunt irealizabile și în fond nu au fost altceva decât praf in ochii românilor care au sperat la o viață mai bună

După părerea mea, situația în care Guvernul a adus astăzi România este o ilustrare fidelă a expresiei: După PSD, potopul! 

Deputat PNL Gigel Știrbu

Sunt concluzii, nu este o analiză, reprezintă o declarație politică. Eu spun că este corectă. Pentru analize, voi apela la alții, oameni calificați să le facă și care tot trag de sirena de alarmă fără prea mare rezultat. Politicienii guvernării PSD-ALDE nu au nevoie de specialiști. Sunt auto-suficienți.

Niciun comentariu: