miercuri, 25 octombrie 2017

Dosarul ROMGAZ a ajuns la primul termen în Camera preliminară cu un „posibil autor” absent, protejat de Parlament

Gaze ieftine pentru Nicolae ! Dosarul ROMGAZ este unul special. Un furt din buzunarul cetățenilor, decis de stat, pentru bunăstarea lui Ioan Nicolae. Gargara cu pioneze a lui Ioan Nicolae rămâne doar o îngrămădire de cuvinte pentru a face impresie. Realitatea este că s-a comis un jaf.

Agerpres. Aici este declarația pentru „impresie artistică” a lui Ioan Nicolae.

Agerpres. Aici este informația pentru momentul procesului penal. Primul termen în Camera preliminară. Se verifică dacă dosarul poate merge la judecata pe fond.

Lista celor trimiși în judecată este „incompletă”:

  • Ioan Nicolae - fost acționar majoritar și președinte al SC Interagro SA București
  • Marin Mirea - fost administrator al SC Interagro SA și consilier pe probleme energetice al lui Niculae
  • Alpar Kramer - director comercial/marketing în cadrul Romgaz
  • Dan-Victor Alesandru - fost secretar de stat în Ministerul Economiei în cursul anului 2005 și ulterior reprezentant de facto al SC Interagro SA
  • Viorel Pleașcă - secretar de stat din cadrul Ministerului Economiei în perioada 2007 — decembrie 2008
  • Ioana Apan - funcționară în cadrul Ministerului Economiei și membru în cadrul AGA respectiv președinte CA Romgaz SA
  • Adriean Videanu - fost ministru al economiei (decembrie 2008 — octombrie 2010)
  • etc.
Acolo la „etc.” ar trebui să fie și Varujan Vosganian, ministru al economiei care acoperă perioada „afacerii” în perioada de dinaintea lui Videanu și a guvernului Boc ! Dar nu este. Nu este pentru că în Parlamentul României s-au opus cererii Ministerului Public/DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Vosganian onorabilii parlamentari mândri că sunt români. Varujan Vosganian stă și acum „liniștit”. Majoritatea parlamentară actuală are o reputație deosebită când este vorba să împiedice Justiția să își îndeplinească atributele constituționale !

Adriean Videanu nu a avut șansa lui Vosganian. Nu a mai intrat în Parlament. Se pare că nici nu a candidat. Procurorii s-au adresat președintelui Klaus Iohannis care a îndeplinit procedura constituțională pentru a permite Justiției să facă dreptate.

Dacă ne uităm la lista persoanelor trimise în judecată vom observa că Dan-Victor Alesandru a fost secretar de stat în Ministerul Economiei în 2005 (ulterior a fost reprezentant de facto al Interagro), Viorel Pleașcă a fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada 2007-2008, Ioana Apan a fost funcționară în Ministerul Economiei și membru în cadrul AGA respectiv președinte al CA Romgaz SA. Celor trei le lipsește „ministrul”. Protejat de Parlament - Varujan Vosganian !

Nu fac o săritură fără rost când mă voi referi la acțiunea lui Călin Anton Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, pe atunci, în 2005 - 2008, prim-ministru al Guvernului României, care a sesizat CCR în cazul dosarului „Belina”. În cererea lui, CAP Tăriceanu cere CCR să constate că DNA verifică „legalitatea emiterii unor acte normative” ! Ei bine, Tăriceanu și Vosganian sunt disperați să obțină de la CCR o decizie prin care procurorii nu mai pot urmări penal miniștrii și funcționarii statului care participă la  emiterea actelor normative. Indiferent câte daune produc aceste acte normative societății. O astfel de decizie ar face „curățenie” în dosarul ROMGAZ ! Acesta ar fi clasat, dacă nu există alte fapte reținute de procurori în sarcina celor trimiși în judecată !

Nu de Belina și Dragnea îi arde lui Tăriceanu ! Lui îi bâțâie fundul din cauza ROMGAZ. Nu este exclus să mai fie ceva pe la mijloc de care noi încă nu știm.

Niciun comentariu: