luni, 2 octombrie 2017

Starea nației sub dictatura PSD-ALDE-UDMR și acțiunile PNL

Presa română nu are treabă cu opoziția politică la dictatura PSD-ALDE-UDMR. De aceea oamenii nu știu ce face opoziția politică. Li se induce ideea că opoziția nu există, este foarte slabă, nu are capacitatea de a acționa, nu are oameni, este vai mama ei! Ei bine, nu este așa.

Rareș Bogdan, la emisiunea „Jocuri de putere”, l-a avut ca invitat pe liderul opoziției politice, președintele Ludovic Orban (PNL). O sinteză a declarațiilor președintelui Ludovic Orban pun mai jos. Atinge foarte multe probleme de interes pentru cetățeni, vorbește, de fapt, despre soarta lor ca deținători ai puterii pe care cu ocazia alegerilor o transferă politicienilor cărora le dă votul. Astăzi, puterea politică investită să conducă România prin votul celor care au mers la vot în decembrie 2016 dar mai ales a absenței de la vot a peste 60% dintre cei cu drept de vot, a dus România într-o zonă a pericolului maxim pentru democrație și, de ce să nu fiu mai exact, umblă nerușinat la „portofelul” românilor. Nu doar pentru ziua de mâine, zi în care valoarea banilor din portofel devine din ce în ce mai mică, ci și pentru viitor când „portofelul” copiilor și nepoților va fi un model de sărăcie lucie. Poți să ai milioane în portofel dacă nu poți cumpăra o pâine cu ei! Nu numărul de zerouri este important, importantă este valoarea banilor la piață!

Cum arata România din perspectiva liberală

Asistăm în mod clar la o guvernare habarnistă,o guvernare care urmărește niște obiective perverse, niște obiective care sunt împotriva interesului general al României.  Practic, această guvernare atacă tot ceea ce înseamnă parte sănătoasă a economiei, capitalul privat, companiile de stat profitabile pe care le-a jefuit literalmente. La ora actuală companiile de stat sunt într-un dezastru economic și au ajuns în situația în care trebuie să se împrumute ca să poată să-și obțină capitalul necesar lucrărilor de investiții, lucrărilor de mentenanță care sunt absolut necesare pentru buna funcționare. Nu mai vorbim de dezvoltare pentru că la ora actuală nici o companie de stat nu mai are capacitatea să susțină un plan de dezvoltare.

Lucrurile sunt simple, PSD au câștigat alegerile cu niste minciuni gogonate, promițând marea cu sarea către toate categoriile de populație, creșterea pensiilor, punctul de pensie 45% din salariul mediu, creșterea etapizată a salariilor bugetarilor pâna în 2022, că ajungeau să aibă salariile mai mari decât media europeană a salariilor, promisiuni de scutiri de taxe și impozite, toate au fost niște minciuni gogonate. Acești oamenii au câștigat puterea mințindu-i pe cetățenii români și se vede limpede acest lucru, uitați-vă pe acciză, astăzi a doua etapă a creșterii accizei, mâine vom vedea din nou prețurile crescute la pompă.

Numai Tăriceanu și Ministrul Energiei nu o să le vadă crescute la pompă pentru că probabil alimentează șoferii lor. Nu înțeleg ce s-a intâmplat cu Tăriceanu, nu pot să înțeleg, este una dintre cele mai mari dezamăgiri pe care le am.

În campanie, ei au promis scoaterea supraaccizei care era deja prevăzută în Codul Fiscal și au scos supraacciza, nu au trecut șapte luni și au reintrodus-o.

Au scos taxa de mediu în campania electorală, acum o reintroduc. Asta face PSD, nu-i intresează, au pus mâna pe putere și consideră că întreaga țară este a lor. PSD este condus la ora actuală de niște oameni care sunt niște vechili în județe sărace,  care au sufocat aceste județe sărace, pe care le-au ținut într-o săracie lucie și care și-au bătut joc de acei oameni refuzând orice fel de investiție, orice fel de dezvoltare economică. Ei consideră că cetățenii din județele respective sunt toți supușii lor, nu au o relație de egalitate între ei, ca și reprezentanți ai cetățenilor. Ei taie și spânzură, ei domină și așa încearcă să conducă și România.

Atrag atentia, PSD are un plan bine pus la punct de ocupare a turturor instituțiilor independente astăzi si de închidere, de reducere la tăcere a oricărei voci credibile care nu este de acord cu ei și care face opoziție, indiferent că sunt lideri de opoziție, indiferent că sunt reprezentanți ai media, indiferent că sunt reprezentanți ai societății civile.

Multă lume ne acuză pe noi că nu facem opoziție. Noi facem opozitie în fiecare zi de dimineață până seara dar dacă o să te uiți pe anumite posturi de televiziune, nu o să găsești nici o știre. Am depus trei moțiuni de la începutul sesiunii parlamentare, motiune pe educație, o moțiune care a tras un semnal de alarmă extrem de grav privind degradarea constantă a educației și a sistemului de învățământ din România, politizarea sistemului de învățământ, subfinanțarea sistemului de învățământ.

Am depus moțiune pe Justiție, sigur că nu au trecut moțiunile dar nu s-au văzut în spațiul public. I-am încurcat extrem de mult, Tudose a venit la Parlament, a fost convocat de noi, PSD, să dea seama pentru dezastrul din economie și pentru catastrofa bugetară pe care au generat-o.  Media respectivă nu l-a dat decât pe Tudose și ce a spus Tudose. Cred că numai dvs. ați dat discursul lui Roman care pe online a avut un milion de accesări.

Revenind la economie, ei atacă sistematic tot ce înseamnă economie capitalistă. Băncile, o tiradă populistă împotriva băncilor, când de fapt guvernul se împrumută de la aceste bănci, s-au împrumutat cu peste două miliarde de euro, fără să investească nimic din ei. În lege, autoritățile locale nu au voie să ia credite decât pentru investiții, pentru dezvoltare. Guvernul Tudose a luat bani numai ca să dea ajutoare sociale, să mărească salarii în sectorul public sau să facă alte plăți care nu au nici un fel de fundament.

Este un asalt și un atac permanent împotriva firmelor. Orice economie se dezvoltă prin investiții, prin firme care își dezvoltă capacitatea, prin noi investiții care sunt atrase, fie că sunt investitori români sau străini.

La ora actuală cunosc o mulțime de investitori importanți care ar fi vrut să investească în România iar acum stau și se gândesc dacă să o facă sau nu și asta  numai datorită politicilor aberante, a permanentului hocus pocus fiscal la care apelează. De la instalarea guvernului Tudose au schimbat programul de guvernare, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie, transferul cotelor de contribuții, transferul cotelor este o mare mișelie, este o lovitura dată mediului privat și o lovitură dată tuturor angajaților din România indiferent că sunt în sectorul public sau în sectorul privat.

Ei încearcă să capitalizeze electorat cu fiecare prostie pe care o fac asmuțind într-un fel angajații din sectorul privat împotriva firmelor, a patronilor companiilor respective.

PSD urmărește sistematic politizarea tuturor instituțiilor pe care astăzi nu le controlează. Care este cea mai gravă măsură care este in legile justiției? Este mecanismul care este pus la punct pentru a putea să controleze Justiția.

Lucrurile sunt simple, Ministrul Justiției numește procurorii șefi, evident că vor pune niște procurori șefi pe care îi studiază bine. Același Ministru al Justiției are Inspecția Judiciară care efectuează toate anchetele dișciplinare.

Cred că foarte multe dintre măsurile PSD se inspiră de la Viktor Orban. Foarte multe dintre aceste măsuri inclusiv cu naționalizarea Pilonului II de pensii, tot de la Viktor Orban se inspiră. Eu cred ca Dragnea când vorbește la telefon cu Viktor Orban, nu apară interesele României, probabil primește consultanță pe politicile publice pe care le face.

Cum trateaza PNL cazul Belina?

Cazul Belina este un cazul evident despre cum se comportă PSD-ul cu proprietatea publică în România. Cazul Belina este foarte simpu. Face parte din lista proprietăților  publice ale statului prevăzute în Constituție care nu pot fi transferate decât prin lege, este foarte clar. Noi am hotărât în unanimitate, în Biroul Executiv, să votăm la vedere în favoarea solicitărilor formulate de DNA pentru cererea de urmărire penală  în cazul Rovanei Plumb și în cazul lui Viorel Ilie.

Credeti ca PSD, ALDE, UDMR vor face scut in fata acestor ministrii sau vor permite urmarirea penala?

După părerea mea vor face scut în fața acestor miniștrii, ceea ce reprezintă o catastrofă. Rovana Plumb nu este ministrul împachetărilor cu nămol, Rovana Plumb este Ministrul Fondurilor Europene, este omul care trebuie să facă lobby permanent pe lângă instituțiile europene în favoarea României, să deblocheze toate proiectele. Cum credeți că se vor uita oficialii europeni la Rovana Plumb văzând că împotriva ei este o cerere de urmărire penală?

Este un atac fundamental împotriva intresului României de a se dezvolta prin intermediul fondurilor europene. De aceea am spus că PSD tinde să se transforme într-un grup infracțional.

De ce credeți că nu au promovat Legea Răspunderii Magistraților, procurorilor și Judecătorilor?

Pe ei nu îi interesează să apere cetățenii de abuzuri. Singurul lucru care îî interesează este să subordoneze Justiția,  din două motive: 1. Ca să nu mai suporte rigorile legii pentru faptele pe care le-au săvârșit . 2. Ca să o folosească împotriva adversarilor politici sau a adversarilor din societate.

Care este poziția PNL față de președintele României?

Președintele României trebuie să acționeze în haina constituțională. În mod evident, între noi există un parteneriat, dacă veți urmări pozițiile Președinției exprimate fie de președinte, fie de purtătorul de cuvânt sau de alți reprezentanți ai Instituției Prezidențiale și pozițiile PNL, veți vedea că există o corespondență foarte clară și foarte precisă. Suntem pe aproape toate temele pe aceleași poziții. Avem un parteneriat corect, onest, deschis pentru că noi ne-am angajat alături de președintele României să realizăm niște lucruri și suntem la fel de obligați în acest angajament ca și președintele României, noi ca și Partid Național Liberal, pentru că a fost candidatul PNL.

Cum pot fi rezolvate problemele abuzurilor din Justiție?

Abuzurile trebuie sancționate, procurorii care comit aceste abuzuri trebuie îndepărtați pentru că cel mai mare rău luptei anticorupție, l-au făcut poate exact aceste cazuri care au fost  supramediatizate de coalitia celor corupți.

Eu cred cu tărie în Puterea Judecătorească, în autonomia deplină a puterii judecătorești. Puterea Judecătorească este cea care trebuie să corecteze în ultimă instanță, inclusiv abuzurile procurorilor. Iar în ceea ce privește independența Justiției, Justiția trebuie sa fie independentă și de politic dar și de alte structuri de putere mai mult s-au mai puțin vizibile.

Asupra Justiției nu trebuie să existe nici o tentativă de control vizibilă, mai mult sau mai putin vizibilă. Judecătorii trebuie să judece după lege, după competența profesională, după cazurile pe care le au, în mod liber.

Cea mai mare frâna împotriva unor excese ale unor procurori sau alte categorii sunt instanțele de judecată .

Dacă mâine ar trebui să intrați la guvernare, aveți un guvern stabilit?

Încă nu avem guvernul format, sigur nu vom ajunge mâine în situația de a prelua guvernarea dar poimâine vom fi pregătiți. Am constituit comisiile de specialitate, la ora actuală lucrăm la elaborarea programelor sectoriale care vor fi realizate în cadrul unui program de guvernare. Noi nu stăm în toată această perioadă, noi avem inițiative.

A abandonat PNL Capitala?

Cum să abandonăm Capitala? Am început un program extrem de serios de revitalizare a organizației Bucureștiului, a organizațiilor de sector. Cred că deja la nivelul Consiliului General, vocea liberală se aude și se aude destul de promptă. Nimeni nu mai poate spune ca PNL este într-o înțelegere cu Firea,  cu PSD sau cu vreun primar de sector. Orice consilier general sau local care nu va respecta deciziile partidului, evident își face bagajele și pleacă din partid.

Pregătim campanii serioase pentru a arăta risipa banului public și nesimțirea cu care sunt sifonați toți acești bani  de către clientela politică a PSD.

Niciun comentariu: