luni, 23 octombrie 2017

Iar o făcu de oaie Toader Tudorel

A fost el, ministrul Toader Tudorel, prin penitenciare și a primit plângeri de la deținuți că nu le sunt rezolvate cererile de eliberare condiționată de către instanțele de judecată. News.ro (aici).

Hărnicuț și în ton cu linia politică a puterii politice PSD-ALDE a colectat copii scanate ale tuturor hotărârilor judecătorești „dușmănoase” cu onorabilii infractori ca să studieze el la minister și să ia măsurile ce se impun.

Toader a precizat că vor fi făcute verificări în acest sens, pentru a se stabili dacă este vorba despre o practică unitară. "Vrem să vedem dacă, într-adevăr, este o practică unitară sau neunitară, dacă e o motivare în fapt sau în drept. Eu sper să fie totul în regulă, dar, la cerinţa lor şi la această nemulţumire, am spus că vreau să verific”, a mai spus ministrul.

Hai, cu practica unitară mai înțeleg dar cu „motivarea în fapt sau în drept”, strălucitorul apărător al infractorilor, cel care le plânge de milă pe unde poate, o cam dă în bară. Normal că CSM s-a sesizat și a dat un comunicat de presă.

23 octombrie 2017


privind poziţia Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la limitele în care pot fi verificate extraprocesual hotărârile judecătoreşti definitive

          Având în vedere informaţiile recent vehiculate în spaţiul public conform cărora la nivelul Ministerului Justiţiei s-ar fi declanşat „o anchetă” având ca obiect verificarea tuturor hotărârilor judecătoreşti definitive prin care s-au respins cereri de liberare condiţionată,

          Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă publică următoarele:

        Consiliul Superior al Magistraturii, în calitatea sa de garant al independenţei justiţiei, reafirmă că legalitatea sau temeinicia unor hotărâri judecătoreşti poate fi verificată exclusiv într-un cadru procesual, prin intermediul exercitării căilor ordinare sau extraordinare de atac.

        Orice alte verificări administrative având ca obiect hotărâri judecătoreşti definitive nu pot avea ca finalitate directă schimbarea soluţiilor pronunţate de instanţele de judecată ci pot viza identificarea unor interpretări diferite ale legii de către instanţele naţionale, împrejurare ce poate constitui un temei pentru promovarea recursului în interesul legii.

         Soluţionarea recursului în interesul legii, privit ca instrument procesual de unificare a jurisprudenţei neunitare cu efecte numai pentru viitor, revine în competenţa exclusivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poate fi declanşat, atât în materie civilă cât şi în materie penală, de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din oficiu sau la cererea ministrului justiţiei, colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, colegiile de conducere ale curţilor de apel şi Avocatul Poporului.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass-Media

După câte se pare, efortul puterii PSD-ALDE de eliberare din închisori a infractorilor continuă. Vârf de lance, tot ministrul Tudorel Toader. Mi se pare normal. Este singurul capabil să facă gargară cu pioneze îmbrăcată „în țoale juridice” cu care aburește mulțimea dispusă să îl asculte.

Este evident că va apare la reacția CSM o explicație din partea lui. Descalificantă prestație a universitarului Tudorel Toader în funcția de ministru al Justiției. Ia stai ! Nu cumva își pregătește terenul pentru momentul când se va întoarce la avocatură ?! Clientelă te halesc, că ca tine nu găsesc !

Niciun comentariu: