duminică, 22 octombrie 2017

Să se spună lucrurilor pe nume

A sosit timpul să spunem lucrurilor pe nume.

La Congresul TNL, președintele Ludovic Orban a pus punctul pe „i”. Pentru că la nivelul tinerilor liberali s-a continuat un joc periculos. Iar un eveniment din zilele trecute a devenit emblematic.

(...) Nu îmi place ca membri ai PNL să fie numiţi în guvernul Tudose şi mai ales membri care sunt membri în comisia de organizare a congresului să fie în această situaţie, să fie numiţi secretari de stat. 

Nu îmi place ca unii să manifeste zel aici, în partid, în campanii interne, dar când e vorba de bătălii exterioare să nu rişte nimic, să nu îşi pună pielea la bătaie şi întotdeauna să considere că politica este o chestiune de şcolării interne şi nicidecum o bătălie poltică

Bătălia este cu adversar politic, asumându-ţi riscuri, responsabilităţi, punându-ţi în pericol firma, locul de muncă, chiar şi liniştea personală, pentru că nu ne luptăm cu un partid normal, care se bate cu noi în idei, ci ne luptăm cu un partid dictatorial, care foloseşte instituţiile statului să-i lovească pe toţi cei care au curajul să îi critice, să facă opoziţie şi să îi convingă pe oameni că nu sunt buni şi că duc ţara într-o direcţie greşită

Hai să desfac acest calup luat de la „ziare.com” și purtând titlul „Orban: Ne luptăm cu un partid dictatorial, care foloseşte instituţiile statului să-i lovească pe toţi cei care au curajul să îi critice

În prima frază este vorba de Victor Ionescu, fost co-președinte al PNL Diaspora. În Adevărul există un articol care arată că Victor Ionescu era susținătorul (prezent pe lista de susținători) lui Radu Surugiu, unul dintre candidații la șefia TNL ! De la președintele Ludovic Orban aflăm că era „membru în comisia de organizare a congresului” !

Victor Lucian Ionescu a fost numit în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în temeiul art. 15 lit. d) şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, prin decizia prim-ministrului Mihai Tudose“, se arată într-un document al Guvernului. - Adevărul.

Această numire a lui Victor Ionescu în funcția de subsecretar de stat are o reacție nu doar în prima frază ci și în cea de a doua. Marele zel din campaniile interne nu a fost dublat de unul la fel de mare în campaniile contra PSD sau ALDE. Să înțeleg că „a acceptat” funcția guvernamentală doar pentru că a ieșit președinte al partidului Ludovic Orban ? Ce a făcut până acum PSD cu sprijinul ALDE este în interesul cetățenilor ? Dacă este așa, care a fost rostul lui în PNL ?

Președintele Ludovic Orban s-a adresat membrilor TNL prezenți la congres:

Ne aşteaptă un lung şi intens efort, o perioadă de muncă, în care trebuie să dăm tot ce e mai bun din noi pentru a reuşi să ridicăm PNL la poziţia pe care o merită, de prim partid pe scena politică. PSD scade, PNL creşte. Asta este realitatea. Am nevoie de voi, PNL are nevoie de voi, de curajul şi creativitatea voastră

Nu trec mai departe fără a pomeni o declarație a tinerei Mara Mareș. A sesizat foarte bine că TNL-ul de astăzi este PNL-ul de mâine.

Dacă în TNL-ul de astăzi mai există persoane ca Victor Ionescu, PNL-ul de mâine va fi o anexă a PSD !


Niciun comentariu: