vineri, 27 octombrie 2017

Obiectivul principal al PSD și ALDE este subordonarea Justiției

Mai toate emisiunile dezbat „adânc” problemele financiare și economice. Ieri seară am văzut și eu cum senatorul Florin Cîțu (PNL) a atras atenția (la Realitatea TV) că problemele financiare și economice sunt pentru a acoperi adevăratul scop al celor din PSD și ALDE: subordonarea justiției.

Deputatul Ioan Cupșa (PNL) face o sinteză utilă pentru a înțelege „fenomenul”, într-o declarație de presă.

Chiar dacă unii dintre cei care citesc nu au cunoștințe de drept suficiente, mesajul se poate înțelege foarte bine. Starea de pericol în care a fost dusă România prin acțiunile iresponsabile ale puterii PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR are la bază supunerea justiției de puterea politică prin intermediul Parlamentului și a Guvernului. Practic, infractorul Liviu Dragnea și acoliții din PSD împreună cu inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu și acoliții din ALDE, cu sprijinul lui Kelemen Hunor și a acoliților din UDMR destramă statul de drept! Îi desființează „puterea judecătorească”!


„Liviu Dragnea și ai lui continuă procesul de aservire a Justiției din România!

Guvernul PSD-ALDE nu-și asumă responsabilitatea politică pentru modificările care vor fi aduse legilor justiției!

Bravo! Adevărații bărbați de stat așa procedează...

  • Vor să controleze Justiția, controlându-i și anchetându-i pe magistrați.
  • Vor să fie jupânii Justiției, numind procurorii de rang înalt. 
  • Vor să controleze Inspecția judiciară, vor să-i controleze pe magistrați "inspectându-i".
  • Dar nu au curaj să înregistreze la Parlament o inițiativă legislativă!

Bravo, din nou!

La presiunea liderilor PSD și ALDE, Ministrul Justiției s-a conformat și a livrat Parlamentului României ceea ce trebuia să fie, așa cum și-au asumat public în vară, inițiativa legislativă privind modificarea legilor justiției.

În mod laș, liderii coaliției PSD-ALDE și membrii Guvernului s-au ”desesizat” ( cum afirma dl.ministru Tudorel Toader, în direct) și ne-au lăsat la sala comisiei juridice, în ședința Comisiei speciale, ”niște” propuneri de modificare a legilor justiției!

Merită a fi subliniat, din nou, faptul că domnul Tudorel Toader ne-a comunicat că Ministerul s-a desesizat, derobat de vreo responsabilitate privind forma ulterioară a acestor legi, aruncând întreaga  responsabilitate pe seama parlamentarilor PSD-ALDE (și cu siguranță și ai UDMR), parlamentari care vor fi nevoiți să facă toată treaba murdară.

”Autorul” va fi unul colectiv, Parlamentul... Nu-i așa?

În esență, intenția relevată de textele normative propuse, fără a ne mai referi la acele modificări care sunt obiectiv necesare și de care se folosesc drept alibi, așa cum sunt modificările privind accederea în magistratură, cariera magistraților, organizarea judecatorească..., propuneri care la rândul lor necesită o atentă și critică analiză, intenția este următoarea:

I. În ceea ce privește numirea procurorilor de rang înalt, deoarece propunerile de modificare normativă vor fi adoptate și vor trece cu majoritatea mai mult decât confortabilă asigurată și de  sprijinul ”partenerului strategic” UDMR, PSD-ALDE vor avea procurorii de rang înalt pe care îi doresc. Vor fi ”procurorii lor”!

II. În ceea ce privește Inspecția judiciară s-au repliat ! ”Dragnea and co” afirmă că vor o instituție noua și independentă, reglementată printr-o lege specială!

O lege specială de înființare a Noii Inspecții Judiciare se traduce prin:  restructurarea instituției, o structură nouă de conducere, o structură organizatorică și funcțională nouă, un nou regulament de funcționare ...

Toate acestea reglementate prin Legea pe care majoritatea PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, o va adopta  fără probleme!

Pe românește: "Noi o facem, Noi o controlăm"!

III. Înființarea unei Direcții speciale de investigare a infracțiunilor săvârșite de magistrați este cerută și susținută în continuare, deși se opun motivat și obiectiv întemeiat magistrații și alți profesioniști ai dreptului.

Oare de ce să susții o astfel de măsură, o astfel de modificare a Legii privind organizarea judiciară, o modificare care este nepotrivită, care nu este necesară?

Pentru că Direcția va fi condusă de către un Procuror-șef instalat, prin aceeași procedură ca și ceilalați procurori de rang înalt, de către Ministrul de justiție din Guvernul PSD-ALDE?

Există suspiciunea întemeiată, și singura explicație plauzibilă în aceste momente, că ”Dragnea and co” își doresc să exercite un control asupra magistraților prin felul în care vor putea fi anchetați penal de către această Direcție, instituție pe care speră să o controleze! Din nou, se potrivește expresia : "Noi o facem, noi o controlăm"!

PNL a avertizat în nenumărate rânduri în privința apucăturilor dictatoriale ale liderului PSD Liviu Dragnea, am arătat apucăturile dictatoriale ale celor din grupul PSD-ALDE care nesocotesc Constituția, legile țării, cutumele parlamentare. Ei nesocotesc drepturi și libertăți fundamentale ale concetățenilor noștri.

 ”Noi am câștigat alegerile, facem ce vrem ! Supuneți-vă!” este expresia care repezintă chintesența atitudinii lor, celor de la PSD și ALDE. Aceasta este piatra de fundament a filosofiei politice PSD-ALDE.

Putea crede cineva că vom ajunge într-o situație atât de gravă?

Principiul separației și echilibrului puterilor în stat, principiul independenței puterii judecătorești, principiul justiției unice, imparțială și egală pentru toți – sunt tratate cu dispreț de către aceștia, ca simple vorbe în vânt! Constituția vă mai încurcă planurile? ...

Actul de justiție, înfăptuit în numele legii de către judecători independenți, competenți și morali, este cel mai important mijloc de luptă  împotriva corupției. Justiția este, acum și aici, cea mai importantă forță capabilă să lupte împotriva corupției, acest flagel care a secătuit România, care ne secătuiește pe noi românii.

Domnule Dragnea, puneți capăt acestor jocuri nedemne și periculoase! Nu mai încercați să puneți mâna pe Justiție și așezați-vă în rând cu lumea! Respectați drepturile și interesele legitime ale românilor, recunoașteți ca avem nevoie de o Justiție imparțială și egală pentru toți, nu de una aservită!

Ioan Cupșa,

Deputat PNL”

Niciun comentariu: