marți, 24 octombrie 2017

Trocul politic specific politicianismului din partidul supranumit „Ciuma roșie”

Tudose îl atacă pe Dragnea ! Vai, nu mai pot ! O campanie „subtilă” a Antenei 3 și a altora care să spele imaginea publică a celui mai corupt partid din România ! Are și campania asta rostul ei. Pregătește „marea împăcare” - de ochii lumii -, între infractorul Liviu Dragnea, marele conducător al PSD și „haiducul” Sorin Grindeanu care a aflat multe nefăcute cât a fost prim-ministru iar acum trebuie să tacă. Că dacă le scoate în față, dacă le scoate la presă, dacă le scoate la DNA nu este exclus să vedem și alte minuni. Mai ales că Victor Viorel Ponta a devenit foarte, foarte activ pe Facebook și în media. Iar media îl caută.

Infractorul Liviu Dragnea vrea să evite o nouă alianță V.V. Ponta - S. Grindeanu. De aceea îi „oferă” lui Grindeanu, prin intermediul lui Tudose, sinecura: șefia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Autoritate publică autonomă cu personalitate juridică, sub control parlamentar, finanțată integral din venituri proprii. Primul ministru Tudose, ostaș disciplinat al PSD, a făcut propunea către Parlament iar Parlamentul a trecut la executare. Majoritatea parlamentară necesară este asigurată de PSD-ALDE și alții.

PNL se opune. Pe bună dreptate. Este încă un act de politizare a instituțiilor publice, contrar prevederilor Directivei 2009/140/CE care cere expres independența autorității de reglementare în domeniul comunicațiilor pentru a fi „protejată de intervenții externe sau de presiuni politice de natură să pună în pericol evaluarea independentă a chestiunilor înaintate acesteia”. Ce face infractorul Liviu Dragnea prin intermediul primului ministru Tudose acum este exact invers. O politizează.

Scenariul „ciumei roșii” pentru această mascaradă este odios. Participanții nu au nici o jenă. Nu le este jenă nici de propria imagine publică. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, nu prea îi mai interesează opinia publică. Au o masă de votanți „orbi” și nu mai au speranțe asupra creșterii ei.

Infractorul Liviu Dragnea gângurește senin la presă: m-am lăsat indus în eroare cu privire la Sorin Grindeanu ! Păi, ia să vedem care este eroarea ?

Păi, nu cu mult timp în urmă, tot în acest an, infractorul Liviu Dragnea îl acuza pe Sorin Grindeanu, pe atunci prim-ministru al unui guvern PSD-ALDE, că „a devenit o unealtă” a „forțelor obscure” care vor să lase PSD să guverneze, că face parte „din sistemul ocult” îndreptat împotriva PSD, că este de partea „dușmanului invizibil” al PSD etc.

„Reevaluarea” făcută de infractorul Liviu Dragnea bate la ochi. Acceptul lui Sorin Grindeanu este odios. Pentru că și el a avut „colți”.

  • În luna iunie, Grindeanu îl acuza pe Dragnea de minciună, de abordări dictatoriale, de pact cu așa-numitul „sistem” pentru a scăpa de dosare, și îi solicita demisia din funcția de președinte al PSD.
  • Grindeanu îl acuza pe Dragnea că a fost la partide de tenis și șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete.
  • Grindeanu îl mai acuza pe Dragnea că i-a propus la schimb funcții pentru a părăsi Guvernul, moment în care Grindeanu și-a exprimat refuzul făcând apel la demitate. Era vorba de șefia ASF.
  • Mi-a lipsit pupincurismul, ca să rezist în funcţie”, spunea Grindeanu în 7 iulie, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură (https://goo.gl/G9Bvkm )

Ce a intervenit între timp la Grindeanu ? Când l-a refuzat avea demnitate iar acum i s-a terminat demnitatea ? A consumat-o ? Nu a mai găsit „demnitate” pe piață ?

Altă chestie interesantă. În acea perioadă a afirmat „Mi-a lipsit pupincurismul, ca să rezist în funcţie” ! Măi să fie ?! I s-a consumat „demnitatea” dar a găsit și are suficient „pupincurism” pentru a accepta o funcție de la „dictator” ?

În timp ce infractorul Dragnea a finalizat reevaluarea „băiatului bun” Sorin Grindeanu care nu mai are demnitate însă are pupincurism, PSD și ALDE au emis un OUG, aflat în procedură parlamentară prin care au eliminat din procedura de numire a președintelui ANCOM pe Președintele României !

PNL a cerut Avocatului Poporului să intervină prin sesizarea Curții Constituționale. Victor Ciorbea, care are „demnitate”, s-a făcut că plouă. Și tot plouă !

Infractorul Liviu Dragnea forțează numirea lui Grindeanu la ANCOM pe procedura Ordonanței, legea de aprobare a Ordonanței va fi atacată la Curtea Constituțională de PNL și nu este exclus ca „procedura” PSD-ALDE să fie declarată ca fiind neconstituțională.

Să reținem principalul. În PSD, după cum rezultă din informațiile de mai sus, colectate de peste tot, după cum au avut loc evenimentele, „demnitatea” este un lucru rău, „pupincurismul” însă, este ceva bun. De la Sorin Grindeanu citire.

Niciun comentariu: