miercuri, 18 octombrie 2017

Pentru un Parlament curat, este nevoie de prezența la vot

Ieri a fost repetată „marțea neagră”. În Parlament. Acolo unde 184 de parlamentari ai PSD, ALDE, UDMR și ce s-a mai găsit dispus să accepte compromisul compromițător au votat împotrivă săvârșirii actului de justiție în cazul ministrului Rovana Plumb.

Au fost doar 99 de voturi pentru cererea procurorilor de începere a urmăririi penale. Dintre aceștia, 69 sunt parlamentarii PNL.

Președintele Ludovic Orban (PNL) a exprimat, alături de mulți alți colegi din PNL și în acord cu punctele de vedere ale altor politicieni dar și a unor membri ai societății civile dezacordul față de modul în care puterea politică PSD-ALDE susținută puternic de UDMR și grupul minorităților naționale înțeleg să aplice democrația.

  •  ”o majoritate parlamentară nocivă” ia decizii ”împotriva interesului general al României” şi spunând că ”dacă nu se mai doreşte un Parlament dominat de frăţia corupţilor, este necesară prezenţa la vot”.
  • O majoritate parlamentară nocivă, condusă de lideri certaţi cu legea, ia decizii împotriva interesului general al României. Deputaţii PSD, ALDE, UDMR nu mai acceptă ca vreun coleg de-al lor să fie nici măcar cercetat penal. Orice demers al justiţiei este blocat în Parlament, care se substituie celor abilitaţi de Constituţie şi de lege să decidă dacă cineva este sau nu vinovat. Unul dintre puţinele puncte negative rămase în rapoartele din cadrul MCV este tocmai împiedicarea de către majoritatea parlamentară a derulării anchetelor penale. Şi exact asta face în continuare coaliţia anti-justiţie. Adică ne condamnă pe toţi românii la menţinerea acestui statut deloc onorant pentru noi”, a scris Ludovic Orban pe Facebook
  • ”Cred că oamenii trebuie să facă diferenţa între noi, care am votat sistematic, la vedere, toate solicitările justiţiei şi cei care le blochează constant. Dacă nu se mai doreste un Parlament dominat de frăţia corupţilor, este necesară prezenţa la vot şi acordarea votului către cei corecţi”

Democrația în România este la pat, bolnavă. Abia supraviețuiește. Actele politice și administrative care corespund principiilor democrației abia se mai văd, anemice, în uriașa masă de acte și fapte antidemocratice comise de membrii puterii politice și a aliaților lor.

Nu doar în Parlament se produce, constant, derapajul de la democrația constituțională, ci și la Curtea Constituțională unde Valer Dorneanu se comportă ca un vătaf pe moșie. Unde s-a format o majoritate care susține comportamentul huliganic al politicienilor puterii din Parlament prin decizii care încep să se bată cap în cap cu litera și spiritul Constituției.

Pentru a nu mai fi în această stare, începând cu viitoarele alegeri ba chiar și la alegerile parțiale care urmează să aibă loc trebuie ca partidele care au creat haosul în democrație să fie învinse de cetățeni. Cu PSD, cu ALDE nu se mai poate continua. În caz contrar, Parlamentul viitor va fi dominat de infractori și de indivizi certați cu legea. Mai rău decât este acum.

Niciun comentariu: