vineri, 27 octombrie 2017

Cum să-i mai crezi pe cei din PSD ? Una spun la prostime, alta spun la UE

O delegație a Comisiei Europene care a venit la București în septembrie a întocmit un raport. Ce scrie acolo, după discuțiile purtate cu Ionuț Mișa,  bolșevicul aflat în fruntea Ministerului Finanțelor Publice, este total diferit de ce comunică infractorul Liviu Dragnea presei, ce susține cu emfază prim-ministrul Mihai Tudose și ce gângurește împiedicat în limbă Ionuț Mișa pe la televiziuni sau când este prins la înghesuială de jurnaliști.

Preiau de News o informație legată de declarațiile senatorului Florin Cîțu (PNL) dar mai există și o informație în detaliu care îl confirmă la „curs de guvernare” (na poznă ! Curs de guvernare este într-un proces de schimbare și recomandă revenirea peste câteva ore).

Cîţu (PNL): Mişa le-a spus celor de la Comisia Europeană că vrea să elimine contribuţia la Pilonul II, să scadă impozitul pe venit la 12%, nu la 10%, şi să scadă contribuţiile la 36%, nu la 35%

News.ro - Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu acuză Guvernul că minte, că una spune în ţară şi alta la Bruxelles, el arătând că potrivit raportului întocmit de delegaţia Comisiei Europene care a venit în România la finalul lunii septembrie, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, le-a spus oficialilor europeni că vrea să elimine Pilonul II de pensii, că intenţionează să scadă impozitul pe venit la 12%, nu la 10% aşa cum prevede programul de guvernare, şi să scadă contribuţiile la 36%, nu la 35%, aşa cum a promis coaliţia de guvernare.

Aflăm din raport (făcut de Comisia Europeană după vizita la Bucureşti din 26 - 27 septembrie - n. red.) că Ionuţ Mişa i-a informat pe cei de la Comisia Europeană că vrea să întoarcă reforma pensiilor din 2008, ceea ce înseamnă că se gândeşte foarte serios să elimine contribuţia care merge la Pilonul II şi, mai mult, iarăşi ne-au minţit, nu au avut niciodată intenţia să reducă impozitul pe venit la 10%. Pentru Comisia Europeană informaţia a fost de 12%, iar contribuţiile la 36%. În acelaşi timp, Ionuţ Mişa le-a spus celor de la Comisia Europeană că nu ştiu legislaţia în ceea ce proveşte TVA spllit şi nu au dreptate atunci când îi spun că trebuie să ceară derogare”, a declarat joi Florin Cîţu.

Vicepreşedintele PNL afirmă că raportul Comisiei Europene redactat după vizita la Bucureşti din 26 - 27 septembrie arată un comportament sfidător la adresa partenerilor noştri europeni şi pare o campanie a Guvernului de a scoate România din Uniunea Europeană. ”Toate aceste acţiuni sfidătoare la adresa Comisiei Europene parcă pare o acţiune de a ne scoate din UE şi de a ne duce, singura variantă este spre est”, a explicat Cîţu.

Ionuţ Mişa le-a spus în faţă celor de la Comisia Europeană că nu are intenţia să respecte pactul fiscal şi nu are intenţia să ia în considerare recomandările Comisiei. Astăzi, noi avem o discuţie cu comisarul european despre bugetul Uniunii Europene, le spunem că avem nevoie de fonduri europene, de fonduri de coeziune, iar în acelaşi timp Ionuţ Mişa le spune celor de la Comisia Europeană că nu are de gând să respecte pactul fiscal şi ne pune nouă în pericol viitorul pentru că cei de la Comisia Europeană vor avea discuţii pe această temă”, a mai spus Cîţu”.

La Agerpres sunt informații asemănătoare. Ba, chiar mai multe pentru că cei de la Agerpres fac un colaj din declarațiile senatorului Florin Cîțu, unele la Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului, altele făcute cu alte ocazii. Inclusiv cele de pe contul de facebook al senatorului. Pe contul lui de facebook sunt foarte multe informații care ajută la înțelegerea gravei situații în care am ajuns pentru că PSD și ALDE au decis să scoată România de pe traseul urmat de celelalte state ale Uniunii Europene ! Are dreptate Florin Cîțu: „Toate aceste acţiuni sfidătoare la adresa Comisiei Europene parcă pare o acţiune de a ne scoate din UE şi de a ne duce, singura variantă este spre est

Pentru a confirma, parcă, suspiciunea, infractorul Liviu Dragnea s-a lăudat într-o emisiune la România Tv că le-a atras el atenția celor de la Comisia Europeană.

I-am spus (n.r. — comisarului Gunther Oettinger) că, din punctul nostru de vedere, Comisia Europeană ar trebui să fie mult mai atentă, mult mai rezervată când face prognoze negative care nu prea au legătură cu realitatea, pentru că poate produce tulburare în sistem, poate produce neîncredere în rândul populației, poate produce neîncredere în rândul celor care vor să investească” !

Avem suficiente dovezi să acuzăm PSD și ALDE că încalcă, conștient, toate angajamentele asumate de România în cadrul Uniunii Europene. Această adunătură de anarhiști politici din PSD și ALDE au acțiuni contrare intereselor generale ale României.

Iar tot de la Florin Câțu o informație. În anul 2017, deficitul de 3% cu care chipurile lucrează Guvernul Tudose este unul fals.

FOARTE IMPORTANT !!! Tinta de 3% deficit este una falsa. Conform angajamentelor semnate de Romania si pe care acum Dragnea-Tudose le arunca la gunoi, tinta pentru acest an este de 1%. Aici consider ca este o problema de siguranta nationala pentru ca aceste angajamente sunt semante de presedintele Romaniei si ratificate de Parlament. Dragnea si Tudose nu au autoritatea sa le "ignore".

Notă. Este o încălcare a unei prevederi superioară, constituțional, chiar programului de guvernare sau legii bugetului ! Constituția are această precizare !

Graficul , sursa MFP, arata care este tinta CORECTA pentru deficitul bugetar in conditiile in care Romania este guvernata responsabil si isi respecta angajatementele cu UE. (2017 si 2018- estimari guvern)

Prin politicile sale populiste si atitudinea sfidatoare fata de partenerii externi si capitalul strain, PSD arata tot mai clar ca un partid care lucreaza din greu la scoaterea Romaniei din UE. Este clar ca valorile occidentale ii deranjeaza.

Trebuie sa scapam cat mai repede de ei pana nu sting lumina peste Romania.

Este mai mult decât evident că PSD și ALDE fac tot ce este posibil pentru a scoate România din cursa pentru integrarea în Uniunea Europeană. În timp ce președintele Klaus Iohannis împinge țara către o mai mare integrare, pentru ca România să beneficieze cât mai mult de acest parteneriat special cu cea mai modernă economie a lumii, chiar cea mai puternică, infractorul Liviu Dragnea și „pupincuriștii” care îl acompaniază se chinuie să provoace un derapaj grav. De suferit, vor suferi cei dependenți de subvențiile statului, votanții PSD și ALDE.

O viitoare guvernare non-PSD+ALDE va avea mut de lucru. Cu cât scăpăm mai repede de această „bandă” de anarhiști, cu atât va fi mai bine.

Niciun comentariu: