luni, 30 octombrie 2017

Vasile Blaga achitat la prima instanță

Digi 24Vasile Blaga a fost achitat în dosarul în care Gheorghe Ştefan a recunoscut şi a fost condamnat

AgerpresUPDATE Tribunalul București: Vasile Blaga, achitat în dosarul de trafic de influență; decizia nu e definitivă

Procurorul a cerut, instanța a dispus achitarea.

Decizia nu este definitivă. Urmează apelul. Procurorul este obligat să ceară apelul.

"Toți martorii au declarat în instanță că nu mă cunosc. Hăhăianu a declarat că nu mă cunoaște și că nu am intervenit pentru numirea lui. Cum puteam face trafic de influență pentru cineva pe care nu îl cunosc? Au spus că mi-au dat bani în sediul din Modrogan, nr. 22, când eu nu am avut niciodată birou acolo. Să nu știi când ai dat bani, unde i-ai dat și să minți cu nerușinare. Sunt complet nevinovat", a spus Blaga, în ultimul cuvânt în fața instanței.

Fără a lua locul procurorului, mie îmi sună ciudat acuzația:

"În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale", afirmă procurorii.

Iar Gheorghe Ștefan recunoaște, în acordul de recunoaștere a vinovăției, că el era cel care făcea toate treburile - aici.

Cine se face vinovat de săvârșirea infracțiunilor să suporte rigorile legii. Cine nu este vinovat, să fie absolvit de acuzații și să i se confere reparații (morale sau de altă natură).

Gheorghe Ștefan este cel care l-a băgat pe Blaga în această cauză. Are deja mai multe condamnări ! Urmărind procesul, avocatul lui Ștefan i-a recomandat să își recunoască vinovăția pentru a primi mai puțin. O șmecherie legală. Totuși, la câte condamnări are dar și pentru că a încercat să „tragă” după el și pe alții poate că ar merita mult mai mult.

Parcă și Elena Udrea a indus, în public, idee că Blaga ar fi „sforarul” șef în fostul PDL. Până acum, a fost ea dovedită, a fost dovedit Pinalti (Ștefan), mai sunt și alții. Se pare că fiecare a tras pentru el.

Niciun comentariu: