sâmbătă, 20 iunie 2009

Despre resortisantii din tari terte inalt calificati

In JO L 155/17 din 18.6.2009 a aparut Directiva 2009/50/CE din 25 mai 2009 privind conditiile de intrare si de sedere a resortisantilor din tarile terte pentru ocuparea unor locuri de munca inalt calificate.

Directiva urmareste sa completeze legislatia europeana in materia accesului, incadrarii si circulatiei fortei de munca (circulare, in toate Statele Membre) a resortisantilor din tarile terte care au o inalta calificare in vederea indeplinirii unuia dintre obiectivele UE de a deveni, potrivit celor stabilite la Consiliul European de la Lisabona in 2000, economia cea mai dinamica si mai competitiva din lume.

Ma gandesc la faptul ca nationalistii si ultranationalistii fac spume. Precis peroreaza despre pericolul care apare din faptul ca adimiterea mai multor straini inalt calificati in unele state membre va duce ca dupa un timp, acestia, sa umble aiurea prin Uniune si sa ocupe locurile de munca ale resotisantilor proprii.

Directiva este de ajutor pentru firmele care nu gasesc pe piata muncii nationale si europene angajatii de care au nevoie.

Potrivit prevederilor art. 23 din Directiva, statele membre trebuie sa puna in aplicare prin acte normative interne prevederile Directivei pana la 19 iunie 2011. O mai exista pana atunci Guvernul Boc-Poloboc care face poc ?

Niciun comentariu: