joi, 18 iunie 2009

O postare la Cotidianul

Am postat la Cotidianul, la articolul in care se vorbeste despre ce i-a zis Basescu lui Liiceanu. Ca un fel de atitudine.

"Cepeca 18-Iun-2009 18:41
Eii, eiiii, ei. Fleosc.
A vorbit Basescu. "Genialul" conducator al pupinilor din PD-L ii face tampiti pe ai lui, laolalta cu altii iar ei, pupinii, fara numar-fara numar, arunca anatema pe ailalti, la fel de tineri sau la fel de pregatiti (unii chiar mai).

Cand "genialul" de la Cotroceni face o astfel de afirmatie jigneste o tara intreaga. Ca atare, imi pot permite sa il declar iresponsabil. Daca a vazut la el in casa, pe fie'sa de exemplu, ca odrasla ii este proasta, idioata, naroada, tampa, ametita, buimacita, indobitocita, nauca, ametita si asa mai departe ii face la fel pe toti ceilalti ca nu cumva ai lui sa ramana ca cireasa de pe tort in vazul lumii. Trogloditul (persoana grosolana, cu idei perimate, necivilizata) incearca sa impuna propriile valori sociale si are sansa de a avea alaturi, la bine si la greu (!), parte din persoanele care, pentru un motiv s-au altul, au pretentia de a sta in randul intelectualilor.

Prietenul @inimarea are o iesire de revolta, indreptatita, deh, de om care si-a respectat munca si pe cei cu care a muncit. Mai sunt si alte persoane care au luat atitudine dar sunt si altii care aspira la epitetul "troglodit", pentru a implini zicala romaneasca : "a tunat si i'a adunat"."

Afirmatia lui Basescu "Am vrut să spun că şcoala scoate tâmpiţi" jigneste. Cei mai in varsta avem copii la scoala sau care au terminat-o de curand. Cum putem fi de acord cu afirmatia lui Basescu ? Cine se crede trogloditul de imi face copiii "tampiti" ?

Trist este ca parte dintre intelectualii cu pretentii cauta sa ii dea dreptate. Pai sa nu te duci peste ei si sa le aplici cateva "scaltoace". Avand in vedere ca autoritatile publice si-au intors fata de la cetatean si se gudura pe la picoarele potentatului aflat la putere, potentat care ii da salariu mai mare, grade profesionale mai inalte, avantaje m
ai multe, nu putem avea speranta ca Statul, vorba mare, va face dreptate cetateanului de rand. Nu este prima oara cand Basescu, din nefericire Presedinte al Romaniei jigneste, pe fata, cetateanul.

La fel de trist este si faptul ca multi dintre "tampitii" scolii romanesti sunt membri ai PD-L sau sustinatori declarati ai lui Basescu. Ca il vor vota pe el asa cum au votat-o pe EBA nu mai are importanta. Oamenii acestia nu mai au onoare.

Revin la o zicere a unui mare avocat roman, Hurmuz Aznavorian, din postarea mea despre OUG 91/2009:
"Libertatea nu incape in orice suflet. Sunt suflete servile din nastere, care nu stiu sa pretuiasca libertatea, unicul sens al existentei umane."




Niciun comentariu: