marți, 30 iunie 2009

Diferente de abordare

O sa pun mai jos un alt document al UE din care se va vedea ca cei de la Bruxelles gandesc cu capul si nu cu picioarele, asa cum procedeaza coalitia maronie din nefericita Romanie.

Se vede si de pe luna ca Guvernul Boc-poloboc care face poc este aerian in materia guvernarii economice si ca singura lui preocupare este de a obtine fidelizarea functionarilor publici si a anexelor acestora, inscrisi in programul politic "Bugetul este comoara noastra". Romania cade, si cade, si continua sa cada cu fiecare zi ce trece iar guvernantii basescieni o tin in paranghelii si conferinte de unde isi arunca, unii altora, cuvinte de dragoste frateasca. Deh, frate-frate, dar branza'i pe bani !

Pun o imagine a lui Boc care ma duce cu gandul la liderii comunisti din Coreea de Nord ! O fi asta Kim Jong Il - ul nostru ?


Intre timp, UE, grijulie cu economia Comunitatii, constata ca se impun derogari de la unele programe comunitare si incearca sa duca niste bani catre salariatii comunitari afectati de criza mondiala. Precis se va inscrie si Guvernul "Traian" Boc la o feliuta din placinta comunitara, dar cand te gandesti ca cererea va fi facuta de ministrul Videanu te apuca toate cele.

Documentul european in cauza este Regulamentul (CE) nr. 546/2009 al Parlamentului si Consiliului, publicat in JO L 167/26 si se refera la Fondul european de ajustare la globalizare. Se urmareste acordarea unui sprijin financiar si solidaritate pentru lucratorii concediati ca urmare a schimbarilor structurale majore intervenite in practicile comerciale mondiale, datorita globalizarii. Da, se dau niste bani insa acestia vor fi inutili atata timp cat la nivel national nu se vor lua masuri pentru reconversia lucratorilor pentru meserii de viitor, chiar viitor apropiat.

Pentru ca am in minte niste interventii basesciene pline de "intelectualism practicant", prin critica "pura" a sistemului de invatamant romanesc, deduc ca i-au venit ideile dupa ce a participat sau a aflat de adoptarea acestui document comunitar. A vrut si el sa fie "primul", ce naiba.

Niciun comentariu: