luni, 29 iunie 2009

Tot frontieristii.

Am mai primit una. Cititi si ... Cred ca o sa-mi fac un obicei de a posta despre frontieristi. Doar sunt ai mei, nu ?!

Grup infractional de traficanti de minori destructurat de politistii de frontiera mehedinteni

Politistii de frontiera mehedinteni, impreuna cu politistii orsoveni si ofiteri din cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna Mehedinti, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinti, au destructurat un grup infractional, care trafica in Italia si Romania tinere romane minore, in scopul practicarii prostitutiei.


Traficantii le promiteau fetelor si parintilor minorelor ca le obtin in mod legal, locuri de munca bine platite in strainatate sau ca se casatoresc cu ele, insa la destinatie, tin! erele erau sechestrate si obligate sa se prostitueze.


Sase fete, dintre care cinci minore, au "cazut in plasa" traficantilor in urma exploatarii acestora grupul infractional obtinand profituri de peste 50.000 euro.


La sfarsitul saptamanii trecute, in urma descinderilor efectuate de politisti de frontiera, ofiteri din cadrul S.C.C.O. Mehedinti si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinti, in localitatatile Orsova si Eselnita, liderul grupului - C.Daniel (zis Satan) - a fost retinut.


In prezent, C. Daniel este aresat preventiv pentru 29 de zile, pe numele membrilor grupului infractional fiind intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de trafic de migranti, trafic de minori si proxenetism acestia riscand o pedeapsa de pana la 15 ani inchisoare.

Informatiile

In luna aprilie 2009, politistii de frontiera mehedinteni, ofiterii Politiei municipiului Orsova si ofiterii Serviciului de Informatii si Protectie Interna Mehedinti, au obtinut date si informatii referitoare la faptul ca membrii unui grup infractional, format din C. Daniel, in varsta de 27 ani, care era si liderul gruparii, sprijinit de B. Ionut in varsta de 26 ani si G. Ecaterina in varsta de 55 ani, se ocupa cu racolarea de persoane (fete tinere, in mare majoritate minore), carora le promiteau ca le obtin locuri de munca bine platite (400-1000 euro), ca ospatarite sau menajere in Italia sau ca barbatii se vor casatori cu ele, dupa o "perioada de proba".

Liderul grupului, C. Daniel (zis Satan), din municipiul Orsova, profita de naivitatea unor familii cu situatie materiala precara de pe raza judetelor Mehedinti si Caras Severin, din randul carora racola tinere, in general minore. Dupa ce in prealabil obtinea declaratii notariale in care era exprimat acordul parintilor pentru calatoria minorelor in strainatate, C. Daniel, cu ajutorul lui B. Ionut si G. Ecaterina, le transportau pe acestea in Italia.

Dupa ce ajungeau in "custodia" lui C. Daniel, tinerele erau timorate si amenintate permanent de liderul gruparii, care isi transformase de altfel porecla de Satan in nume, porecla tatuata de traficant inclusiv pe frunte.

Documentarea activitatii infractionale

In baza informatiilor detinute, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, sub supravegherea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinti au procedat la documentarea intregii activitati infractionale a grupului infractional.

Astfel, s-a stabilit ca, in perioada octombrie 2008 - aprilie 2009, C Daniel i-a convins pe parintii a cinci tinere minore, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani din judetul Mehedinti si Caras Severin, sa le permita acestora sa se deplaseze in Italia, unde le va oferi locuri de munca bine platite, precum si cazare. In baza acordului parintilor si al tinerelor fete, C. Daniel si B. Ionut le-au transportat pe tinere in Italia, unde efectiv le-au "inchiriat" altor traficanti romani, cu sume cuprinse intre 1.000 si 3.000 de euro.

Toate fetele au fost "cazate" in locatii inchiriate de traficanti, le-au fost retinute documentele de identitate si au fost obligate sa intretina relatii sexuale.

Permanent tinerele erau amenintate cu bataia, supuse la batjocura, maltratate si obligate de traficanti sa castige zilnic, prin practicarea prostitutiei, cel putin intre 300 si 500 de euro pe zi.

C. Daniel (Satan), a procedat in acelasi mod si cu N. Mihaela, de 22 de ani din jud. Mehedinti, careia i-a promis ca se casatoreste cu ea, convingand-o sa il insoteasca in Italia. La destinatie insa, tanara a fost obligata sa intretina relatii sexuale cu alti barbati.

Traficantii contactau personal cetatenii italieni, negociau pretul - primind anticipat contravaloarea serviciilor prestate (50 de euro) - dupa care victima era obligata sa insoteasca "beneficiarul" si sa intretina raporturi sexuale. Castigul zilnic obtinuti de traficanti era intre 1.000 si 1.500 de euro, in total, acestia obtinand un "profit" de peste 50.000 euro, bani impartiti cu grupul infractional din Romania.

De altfel, C. Daniel isi extinsese activitatea infractionala si pe Valea Oltului, plasand tinere minore soferilor de tir aflati in tranzit prin Romania.

Retinerea traficantului

La sfarsitul acestei saptamani, in baza autorizatiilor de perchezitie domiciliara emise de Tribunalul Mehedinti, politistii de frontiera mehedinteni, cu sprijinul S.C.C.O. Mehedinti si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinti, au efectuat descinderi la locatiile traficantilor din localitatile Orsova si Eselnita.

La perchezitiile efectuate la domiciliile acestora, politistii de frontiera mehedinteni au gasit mai multe inscrisuri si obiecte apartinand tinerelor racolate si vandute pentru exploatare sexuala in perioada octombrie 2008 - aprilie 2009.

Pedeapsa

Procurorul desemnat din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroului Teritorial Mehedinti a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pentru invinuitul C. Daniel (Satan) pentru comiterea infractiunilor de trafic de migranti, trafic de minori si proxenetism. In ziua de 28.06.2009 instanta competenta a Tribunalului Mehedinti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui C. Daniel. Ceilalti membrii ai grupului, B. Ionut si G. Ecaterina, sunt cercetati in stare de libertate, pentru complicitate la savarsirea acelorasi infractiuni.

Daca vor fi gasiti vinovati, traficantii risca o pedeapsa cu inchisoare de pana la 15 ani.

Toate informatiile obtinute de politistii de frontiera romani vor fi comunicate si autoritatilor italiene, in scopul efectuarii de cercetari in comun si in paralel, in Romania si Italia, pentru identificarea tuturor membrilor retelei.

Niciun comentariu: