marți, 16 iunie 2009

Politic, politic si iar politic

Incep cu treburi serioase.

Motiunea PNL+UDMR cu titlul "Dumneavoastra ati promis, noi platim. Spuneti-ne adevarul !" generata de refuzul celui mai mare (s)/(m)inistru de finante de pe mapamond Gheorghe Pogea (eu nu consider ca trebuie "domnit") si depusa cu scopul de a obliga Guvernul sa furnizeze informatiile privind sarcinile pe care si le asuma respectivul Guvern in Acordul de imprumut cu FMI. Au sustinut depunerea liberalii si udemeristii.

Am incercat sa consult stenograma sedintei unde s-a dezbatut motiune. Pauza. Mesaj de eroare. Ma incapatanez si cer iar, si iar si iar si ... hopa ca se deschide ceva. Pe 10.06.2009 se depune motiunea:

"Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul Bogdan Olteanu are un anunţ de făcut.

Ca să mai înveselim atmosfera, nu de alta.

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamna preşedinte,

Stimaţi colegi,

Ştim bine, cutumiar se face la 12,30, dar, de data asta, pentru că aceste cutume pare-se că s-au întors pe dos, şi pentru că suntem mult prea preocupaţi de adoptarea tacită a unui proiect, care evident nu va trece niciodată de Senat, pentru că nu trece de limitele rezonabilului şi bunului simţ, grupurile parlamentare ale PNL şi UDMR, UDMR şi PNL, vă anunţă acum că au depus la doamna preşedinte a Camerei Deputaţilor moţiunea simplă adresată ministrului de Finanţe pe tema publicării Acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi cu titlul "Dumneavoastră aţi promis, noi plătim. Spuneţi-ne adevărul!".

Vă mulţumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulţumesc.

Secretariatul a şi verificat îndeplinirea condiţiilor procedurale. Se îndeplinesc aceste condiţii. Moţiunea este depusă.

Vă propun să acordăm Grupului parlamentar al PD-L 15 minute pentru consultări.

Vă mulţumesc. Revenim în 15 minute."


Este bine. Aflu ca s-a depus. Incerc, sper sa reusesc, sa preiau discutiile, alea mai interesante. Nu sunt la data de 15 iunie inregistrari.

Nu am ce face decat sa preiau ce a spus Calin Popescu Tariceanu, preluat de Mediafax. In esenta, Tariceanu le atrage atentia pedelistilor si pesedistilor ca umbla cu cioara vopsita in formularea eleganta ca "au batut campii" in discursurile lor. Indivizii sunt atat de montati in a deturna adevarul de la drumul lui incat nu mai sunt la unison nici cu Basescu care le este baci. Respingerea motiunii nu este o noutate insa discursurile pedelistilor si pesedistilor care isi apara cu indarjire incompetenta administrativa si, mai ales, incompetenta manageriala economico-financiara, sunt in contradictie cu realitatea. Oficiosul EvZ titreaza azi sub titlul "Băsescu: Criza se va prelungi, nu au fost găsite soluţiile" tocmai contrariul din interventiile guvernantilor si parlamentarilor puterii la dezbaterea motiunii.

update 1:
Am gasit ceva pe Realitatea Tv. Pogea acuza pe Tariceanu si Olteanu ca nu au minime cunostinte economice !!! Este de groaza acest "specialist" care a falimentat un combinat si a condus "smechereste" afacerile lui Videanu inainte de a ajunge mare ministru de finante.

Acordul asta ne arata, a cata oara, ca Basescu si ai lui au intrat ca orbetii la o guvernare pe care o credeau un nou joc de poker ! Din nefericire, plata o vom da noi pentru ca piratii basescieni baga din greu din "toata saracia" in fiefurile pedeliste. Nu pot sa trec mai departe si sa nu pomenesc de o HG 581/13.05.2009 data de Guvernul Boc-Poloboc care face poc prin care iubitul si nepretuitul Gheorghe Flutur de la Suceava primeste milioane de euro de la rezerva la dispozitia ministrului pentru ca onor Consiliul Judetean condus de fluturasul pedelist sa isi onoreze contractele la nivelul judetului. Plus ca mai sunt o groaza de alte cheltuieli prin care niste ministri participa la eurrofestivaluri etc. De ce le pomenesc ? Pentru ca stimabilul nostru Presedinte ne tot spune ca nu o sa mai fie bani de salarii si de pensii, ca nu au fost eliberati bani pentru proiectele de infrastructura si alte asemenea gagorite prezidentiale. A, era sa uit. Sunt confirmate de Boc, individul care mimeaza functiea de premier.

O alta treaba importanta. Basescu a declarat ca doreste sa se consulte cu liderii politici pe tema crizei economice. Ma asteptam ca liberalii sa ii transmita ca ei au tot inaintat solutii. Crin Antonescu vine si spune ca va participa la o astfel de intalnire. Teama imi e ca Base nu ii va asculta pe liberali nici de data asta desi, daca ii asculta mai demult nu eram aproape de fundul prapastiei si, mai ales, nu ajungeam pana aici unde nici nu mai stim in ce directie o va mai lua adunatura de specialisti economici ai lui Basescu - cei care i-au pus la dispozitie aberatiile expuse de el pe posturile de radio si Tv despre criza si despre cum va trece el peste ea - ieri, la Antena 3, emisiunea lui Gadea. Vin vremuri grele nu atat din lipsuri cat din incertitudinile generate de abrambureala basesciano-pedelisto-pesedista. Pe scurt, fesenista.

Niciun comentariu: