joi, 25 iunie 2009

Telegondolizarea Romaniei

Telegondola "Ridzi" continua sa produca valuri. Scrie presa, dezbat furibund televiziunile, comentatorii sunt "oripilati", in special cei cu statut de "buni basescieni". Pe ici pe colo, tot ei, "basescienii" din presa, incearca, cate putin, sa duca in alta parte discutia. Mihai Marian de la EvZ a scos placa cu Nastase si se face ca nu este la curent cu ultimele evenimente "mondene". Dan Tapalaga de la HotNews este foc si para pe actiunile licit-ilicite ale politicienilor dar le ia in tabarca si pe Monica Ridzi si Elena Udrea, ultima ca beneficiara a programului de la Realitatea TV - "Realitatea All Inclusive" -, finantat cu 200.000 de euro de MT. Cristian Patrasconiu in Cotidianul este deziluzionat de alinierea PD-L in spatele "ministresei". Tot in Cotidianul insa, o trupa cu Dan Duca pe post de scriitor a incercat sa ia declaratii, la cald, de la "incoruptibilii PD-L" - Monica Macovei, Traian Radu Ungureanu, Cristian Preda, Sever Voinescu -, unii dintre ei infierand cu manie proletara nu cu mult timp in urma Guvernul Tariceanu pentru "larghetea" cu care arunca cu banii bugetului in programe sociale, cum ar fi marirea pensiilor sau majorarile de salarii. Pauza. Excelentele lor nu mai raspund nici la telefoane si nici la sms-uri. Nu mai continui ca nu fac revista presei.

Stiu ca de la buget nu pleaca nici un ban daca Trezoreria nu are in fata un act normativ care sa il prevada. Mi-am zis, in barba, sa caut acele acte normative care sa ma clarifice asupra cheltuielilor voluptorii ale Guvernului "Traian" Boc. Voluptorii. Da. Pentru ca aceste cheltuieli nu sunt urgente, necesare, utile pentru trecera crizei si, mai mult, Guvernul preia la cheltuiala publica angajamentele/afacerile pedelistilor din teritoriu (promisiune interna la PD-L ?), fie ca sunt ei in functii mai mari sau mai mici. Nu am putut documenta prea mult insa am gasit cate ceva care pute de te trazneste.

Elena Udrea obtine modificarea, printr-o ordonanta de urgenta (parca) a unei anexe a legii privind turismul. Ce este in anexa ? Sunt locatiile turistice ale unor localitati care urmeaza a fi sprijinite cu fonduri de la Guvern, in completarea fondurilor proprii, pentru realizarea unor obiective la nivel local. Da, la nivel local, de interes local, in beneficiul localitatii care le detine. Banii vor fi platiti de noi, ceilalti, care poate ca nu avem sansa de a ajunge in respectivele locatii turitice. Parca ne-am intors la comunism. Sa nu uit. Pietricica de la Piatra Neamt, a lui "Pinalti" are probabil nevoie de toaletare si baronul local nu mai are fonduri pentru ca le-a cheltuit cu ... nu mai insinuez desi ma bate gandul sa spun ceva.

Boc, se pare ca el este "capul rautatilor", preia, prin alta ordonanta de urgenta, la nivel guvernamental, proiectul local al municipiului Cluj al unei centuri ocolitoare. Culmea, pe timpul mandatului lui centura respectiva a fost inceputa si are vre-o 3 km. "Centura asta noua" nu merge in continuarea celeilalte ci incepe de undeva de mai jos, trece pe la o localitate, face un viraj la stanga de vre-o 80 de grade si se uneste cu cealalta. Se pare ca mai sunt niste interese pe acolo, cineva, politic la guvernare, are nevoie de un drum modern pe langa propria casa.

Intr-o publicatie se arata ca centura Cluj-Est costa 70 milioane euro ! Proiect local (intarziat rau de tot pe timpul primarului Boc) preluat in sarcina cetatenilor Romaniei care, nu este asa, au bani mai multi decat clujenii. Consilul Judetean Cluj are pe site si harta cu proiectele lor. O adaug si eu aici pentru lamuriri. Eu am citit mai multe asa ca sintetizez.
Daca tot gasii cele de mai sus si, in mod sigur mai sunt si alte "minuni" pesedisto-pedeliste printe ordonantele de urgenta, ordonantele si HG-urile Guvernului "Traian" Boc, nu m-a mirat reactia lui Tiberiu Ridzi de indignare pentru "tevatura nationala" cu telegondola familiei pe post de beneficiu pentru petroseneni si mai ales siguranta cu care a afirmat ca proiectul este sprijinit de tot Guvernul Romaniei si ca finantarea acestuia va fi asigurata de Ministerul Turismului.

Ma ia durerea de cap. Mai ales dupa ce am citit pe blogul lui Radu Portocala despre una dintre minunile "ministresei" de la turism: un ghid al "Le Figaro" - "Figaroscope", publica, la sfarsit de iunie 2009 (!), un caiet publicitar central intitulat “Bucarest! & autres merveilles roumaines”. Mai frate mai. Bine observa Radu Portocala in postarea sa. Cititorii ziarului si-au planificat demult vacantele ! Ce fel de investitie este asta ? Nu sunt bani bani aruncati pe "apa sambetei" ? Ba da.

Intre timp, aici, in Romania eterna, oamenii raman fara servicii, ca sunt de la stat ca sunt de la privat, firmele mici au fost obligate sa inchida portile, consumul a scazut pana la nivelul subzistentei pentru majoritatea romanilor, in spitale nu mai sunt medicamente si pentru multe institutii sanitare au fost stopate livrarile de medicamente si consumabile pentru ca nu au mai fost facute platile, scolile arata jigarite pentru ca primarii au in vedere telegondole si nu spitalele si scolile locale, instantele de judecata sunt pe cale sa se opreasca, lumea este alarmata de scaderea salariilor si de manevrele oculte ale acestui guvern care, culmea, de gospodar ce este, ia din banii pe trimestrul III pentru a face majoritatea platilor din trimestrul II. Pai cand om ajunge la septembrie-octombrie ce mai facem ? Cerem unei instante divine declararea falimentului national ? Posibil ca da.

P.S. Era sa uit. A fost aprobat HG-ul prin care peste 31 de ha de padure vor fi defrisate pentru a face loc centurii "noi" Cluj-Est.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Florine.Dupa becalizare ,urmeaza gondolizarea Romaniei.Se vrea poate ,tinerea natiunii romane cu capul in nori ?? N-as,pre-as ..Eu cred ca se cauta cu lumanarea butonul "Fire" care n-o sa fie de loc friendly..Buna expresia "voluptorii"-la blonde voluptoase ,cheltuieli de aceeasi natura..

Freddye

Crăciun Florin spunea...

Buna Freddye. Trec imediat pe blogul promotiei sa vad ce mai carcotiti acolo. Cine stie ce iti mai cloceste mintea acum. Deja ma furnica, pe ici pe colo, placerea de a te citi cu o noua "pastila".