vineri, 19 iunie 2009

Lumea "hatra"

Guvernarea asta a accentuat spiritul critic la romani. Fara doar si poate, romanul este cu atat mai spiritual cu cat da mai mult de necaz. Poate nu degeaba circula o vorba ca "...geniile sunt flamande" - vezi a doua poza !

Cum guverneaza Basescu/Boc/Geoana ? Pe ce cheltuiesc ei banii adunati, uneori cu japca, din taxe si impozite ? Iti trebuie timp si rabdare, multa rabdare insa poti gasi, pe ici o HG cu dedicatie, colo un "program tematic" - tot cu dedicatie -, dincolo pur si simplu pomana electorala.


Victor Ciutacu a pus pe blogul lui o poza de milioane. O pun si eu aici si nu mai comentez. A comentat el mai hatru si mai bine decat as putea eu face.

In alta parte @freddye, un fost coleg de liceu militar a pus o poza geniala cu referire la consecintele guvernarii. Merita si ea pusa aici. Dar merita si textul care o insoteste: ""Cand esti in criza, fa-ti rost de valiza si de viza"-postulat scrijelit pe peretii pesterii de la Altamira."".

Acordul cu FMI, UE, BEI, BERD plus "inventiile financiar-economice" ale celui mai mare economist al lumii, si ma refer, normal, la "inegalabilul" Pogea vor avea ca rezultat situatia romanilor asemanatoare cu cea din poza de mai jos (cu catel-cu ...) intr-o uniune formata tocmai pentru a da Europei prosperitatea. Dar nu, dupa ce Basescu a reusit o mai veche dorinta, sa aiba si Parlamentul si Guvernul pentru a face si a drege, noi suntem parca de pe alta lume. Iar asta inseamna dupa mintea creata a conducatorilor din PD-L "buna guvernare" !!! Sa o creada ei. La toate astea se adauga minciuna, minciuna continua a guvernantilor, lipsa de transparenta, desconsiderarea fata de cei care nu i-au ales. Nu se simt obligati fata de cei care nu le-au dat votul, iar asta se vede din modul in care Boc si pedelistii lui arunca cu banii din buget, in stanga si in dreapta, unii si pe apa sambetei.


Si totusi, unde se duc banii aiurea ? Pai unde. Unde interesele de partid ale PD-L sunt mai mari. La Udrea turista, la "tanara" Ridzi care a declarat cu tupeu ca "... nu o intereseaza cum au fost cheltuiti banii...) si la baronii locali ai PD-L, asa cum deconspira EvZ (oficiosul prezidential pana mai de curand) intr-un articol din zilele trecute.

Vom ajunge ca in poza. Cersetori. Mai nou cersetori-tampiti, pentru ca mai tot romanul a facut o scoala aici si, potrivit "aprecierii" basesciene, scoala romaneasca scoate tampiti.

Dar de la un "savant" ca Basescu nu te poti astepta la mai mult.



Niciun comentariu: