Art. 155 Întreruperea cursului prescripției răspunderii penale(1) Cursul termenului prescripției răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză.(2) După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripție.(3) Întreruperea cursului prescripției produce efecte față de toți participanții la infracțiune, chiar dacă actul de întrerupere privește numai pe unii dintre ei.(4) Termenele prevăzute la art. 154, dacă au fost depășite încă odată, vor fi socotite îndeplinite oricâte întreruperi ar interveni.(5) Admiterea în principiu a cererii de deschidere a procesului penal face să curgă un nou termen de prescripție a răspunderii penale.Agerpres îmi dă posibilitatea să aflu adevărul. Dacă umblu după cai verzi pe pereți să le iau potcoavele, pe la Antena 3, România Tv, Realitatea Tv, B1 Tv, Mediafax cu toate Pro-urile lor am toate șansele să mor prost grămadă.
DNA a răspuns practic la mesajele de can-can ale „presarilor”. Cu legea în mână. Bine, mai umblă unii cu legea în mână dar ca un făcut, citesc altceva în ea !
Astfel, Înalta Curte a reținut că infracțiunea imputată inculpatului Bogdan Olteanu este sancționată în actuala reglementare cu pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depășește 10 ani, aplicându-se termenul general de prescripție (...), respectiv 8 ani, acesta începând să curgă (...) de la data săvârșirii infracțiunii. Deși infracțiunea s-a consumat în momentul realizării primei activități infracționale, în modalitatea alternativă a pretinderii folosului injust, respectiv în luna iulie 2008, epuizându-se în luna noiembrie 2008, la momentul realizării celei de a doua activități infracționale, în modalitatea alternativă a primirii, prescripția răspunderii penale încă nu a intervenit, întrucât cursul termenului de prescripție a fost întrerupt prin îndeplinirea unor acte de procedură în cauză, fiind incidente dispozițiile art. 155 Cod penal
În noua reglementare, legiuitorul a inclus în sfera actelor care întrerup cursul prescripției și acte de procedură precum citarea ori audierea unui martor, dispunerea unei comisii rogatorii, emiterea unui mandat de aducere, etc. Totodată, se constată că, potrivit dispozițiilor art. 155 alin. 2 Cod penal, după fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripție. Ca atare, având în vedere că în cauză, prin ordonanța din data de 22.01.2016, s-a dispus de către procuror disjungerea cauzei (...) și formarea unui nou dosar (...), iar ulterior, în luna iulie 2016, a fost pusă în mișcare acțiunea penală și s-a luat măsura reținerii, nu se poate pune problema stingerii acțiunii penale prin prescripțieTăricene ! Văleleu ! Să urmezi tu să dai declarații cu privire la milionul de euro primiți de la Vântu ? Acum că prescripția a fost oprită, este oprită pentru toți participanții la infracțiune. Iar dacă și tu ești printre ei, să vezi ce frumos vei scrie „opere științifice” de penitenciar !
Apropo, Tăricene ! Să îi spui lui Vosganian că și la el s-a întrerupt prescripția ! Nu de alta, dar să nu își facă omul cine știe ce vise.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu