Deputatul PMP Adrian Gurzău, june parlamentar băsescian, este acuzat de DNA pentru trafic de influență într-un dosar privind SC Carpatica Asig SA. Procedural, procurorii au cerut dreptul de a proceda la reținerea și apoi la cererea arestării preventive instanței de judecată competente să judece cauza. Nimic anormal aici.
Camera Deputaților nu se dezminte. Curentul puternic susținut de PSD și ALDE la care se alătură voios PMP-ul lui Băsescu de împiedicare a procurorilor să împlinească actul de justiție s-a bâlbâit iar. Nici că'că, nici că'că.
Le-a fost refuzată procurorilor procedura reținerii dar, ce să vezi, au fost de acord cu cererea procurorilor către instanța de judecată pentru arestarea preventivă a deputatului PMP.
La o primă impresie, pare ceva ciudat. La o anume judecată, nu mai pare. Se poate întrezări o acțiune făcută cu un anume scop. Cu o speranță a celor care au planificat acest vot că procurorii nu vor avea câștig de cauză în cererea lor către judecători pentru o arestare preventivă și vor obține, cel mult, un control judiciar.
Faptul că este un grup mai organizat la Camera Deputaților reiese din diferența dintre cei care au votat împotriva reținerii (este o procedură la dispoziția procurorilor !) și cei care au votat împotriva arestării preventive (este de competența exclusivă a instanței de judecată !). Numitorul comun sunt cei 114 deputați care au votat împotriva arestării preventive ! Aceștia sunt doar masă de manevră. Nu pricep prea mult din procedurile judiciare sunt doar votanți „la semnal”. Cel cu degetul. Sus este „da”, jos este „nu ”.
Altă ciudățenie la Camera Deputaților, tot una planificată (cred cu convingere acest lucru) este prezența deputaților și refuzul acestora de a fi în sală la vot. La cererea privind „reținerea”, a fost ca la circ.
Comisia de numărare a voturilor a constatat: număr total al deputaților — 355, număr deputați prezenți — 278, număr total de voturi exprimate — 267, număr de voturi anulate — 1, număr de voturi valabil exprimate — 266, din care voturi pentru — 136, voturi contra — 130. Cu rușine trebuie să anunț că, având în vedere că din totalul de 355 de deputați au fost prezenți 278, din care 136 au votat pentru, se constată că nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea proiectului de hotărâre a afirmat Mircea Dolha, membru al Comisiei pentru numărarea voturilor, în plenul Camerei Deputaților.Suntem în fața unei nou exemplu care confirmă slaba calitate a persoanelor care încă mai au calitatea de deputat. Sintagma „bătaie de joc” caracterizează perfect activitatea plenului Camerei Deputaților. Nu trebuie să ne mire faptul că cetățenii nu au încredere în Parlament. Cei care au ajuns acolo sunt de tot râsul. Să vedem dacă la alegerile din decembrie vom continua să ne comportăm irațional și vom trimite în Parlament oameni de aceeași factură.
Să nu uităm faptul că PSD și ALDE (cei care se fac că ar „continua” USL-ul de tristă amintire !) sunt majoritari în actualul Parlament. PNL se comportă liniar, când este vorba despre cererile procurorilor. Votează pentru cererea procurorilor pentru că procurorii sunt cei care reprezintă interesele generale ale societății și sunt singurii funcționari ai statului care pot duce în fața unei instanțe de judecată competente dosarele penale. Indiferent de persoana care a comis actul infracțional. Parlamentul nu este instanță de judecată !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu