Instanța supremă a respins excepțiile și cererile formulate de Liviu Dragnea și alți patru inculpați, stabilind că probele și actele de urmărire penală efectuate de procurorii DNA au fost administrate legal, astfel încât se poate începe judecarea pe fond a dosarului.Nu mai este loc de întors. Nu mai este loc de interpretare. Nu mai este loc pentru fantezia cu „dosar politic”.
Liviu Dragnea poate și sigur va contesta decizia judecătorilor. Dar asta poate fi o nouă tentativă de tergiversare a dosarului. Pentru a avea succes, va trebui să aibă un motiv „beton”. Nu cred că îl are. Cel puțin, nu legat de dosar.
Pe bună dreptate se întreabă Alina Gorghiu: nu știu ce mai caută Liviu Dragnea în Parlament ?!
Am senzația, câteodată, că declarațiile dlui Dragnea vin într-o țară în care nu există reguli, nu există o ordine, nu există nimic. Într-un stat democratic ții cont de niște rigori. O persoană condamnată este o persoană condamnată. Până una-alta, dacă refuzăm să credem în justiția din România înseamnă că nu mai avem ce căuta în România. Dar, dacă avem o hotărâre judecătorească, ce spune că suntem condamnați pentru o anumită infracțiune, avem obligația să o respectăm. Eu vă mărturisesc că nu știu ce mai caută dl Dragnea în Parlamentul României. Dacă avea decență, indiferent că se simte înlăuntrul domniei sale vinovat sau nevinovat, ar fi trebuit să facă pasul lateral și să spună: "nu mânjesc imaginea Parlamentului cu problema mea' și s-ar fi dus domnia sa acasă și ar fi făcut cu totul și cu totul altceva"Alina Gorghiu folosește pronumele de politețe aici, ceea ce este o greșeală. După mine mare. Pentru că nu poți spune că un infractor, aflat în perioada de executare a pedepsei este un „domn” și nici nu este corect să folosești apelativul „domn” către o persoană care este fie condamnat penal fie infractor dovedit de instanță. Politețe-politețe dar nici chiar așa. Din cauza acestei formule de politețe am ajuns să confundăm oamenii de calitate cu infractorii !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu