Îi desfid pe cei care se „plictisesc” în România. Înseamnă că trăiesc cu capul în nori.
De azi dimineață mă chinui să citesc cu intenția de a scrie câte ceva. Nici o șansă. Am o stare cât se poate de nasoală. De aceea declar, pe propria răspundere, că îi dau la dracu pe cei care au inventat răceala, viroza respiratorie, gripa și alte necazuri de acestea care mă călăresc de ceva timp. Sunt sabotat cu rea credință.
Pe ici-colo tot am văzut câte ceva.
Cei doi păcălici din imagine au depus o plângere penală împotriva lui Dacian Cioloș pe motiv de achiziție de către Guvern a „Cumințeniei pământului”, sculptura lui Brâncuși. Foarte bine ! Sunt cetățeni ai României, sunt patrioți, sunt îngrijorați de soarta bugetului țării și de modul de cheltuire a banilor.
Eu cred că le-a venit ideea după ce Klaus Iohannis a declarat că o persoană cu cazier sau cu dosar penal nu poate ajunge să conducă România. Nu este exclus să fi vorbit cu cei de la PSD și să își fi împărțit sarcinile. Unii fac aia, ăilalți fac ailaltă. Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu (cred că ăsta este președinte al PRU doar cu numele !) au sarcina asta. Ba, Ghiță, vocal cum îl știm, a cerut procurorilor să urgenteze cercetarea pentru că bla, bla, bla.
Măi indivizilor, hai să vă spun un secret. Procedura penală mai nouă începe obligatoriu cu urmărirea penală in rem. Adică cu privire la faptă. Nu știu ce ați scris voi acolo, în plângerea penală, dar sigur sunt că procurorii vor verifica fapta. Dacă există. Abia dacă vor constata că fapta există și că persoana pe care voi, cei din PRU - că partidul de depus plângerea -, o reclamați, are o contribuție la comiterea faptei penale, atunci vor începe urmărirea penală in personam. Abia atunci se va putea spune că Dacian Cioloș este o persoană urmărită penal și, ca atare, după cum a anunțat Președintele Klaus Iohannis, nu se va mai califica pentru o desemnare ca prim-ministru într-un viitor guvern.
Încercarea voastră de a împiedica o eventuală desemnare a lui Dacian Cioloș ca prim-ministru se pare că nu îl interesează pe Dacian Cioloș. Trist pentru voi. Nici nu vă bagă în seamă.
Curtea de Apel București îi respinge lui Victor Viorel Ponta cererea de suspendare a ordinului ministrului educației prin care se constată retragerea titlului de doctor în științe juridice. CAB spune că cererea lui Ponta nu este întemeiată. Bine, soluția instanței nu este definitivă și mai mult ca sigur că VV Ponta va face recurs. Instanța va motiva hotărârea și deși unii dintre noi știu că respingerea cererii ca neîntemeiate este o respingere pe fond, adică reclamantul nu are dreptate, unii vor bate apa'n piuă cu tot felul de idei ciudate. Deci, fără nici o mare întârziere (sigur va urma un recurs), tov. Victor Viorel Ponta urmează să fie exclus și din avocatură. Baroul București a suspendat excluderea plagiatorului pe motiv de cerere depusă la CAB împotriva ordinului ministrului. Aici treaba este rezolvată.
Sebastian Ghiță este turnat de prieteni, protejați de justiție. Este turnat din greu și cu elemente care îi complică individului existența. Asta îmi spune că procurorii au ajuns tare departe cercetând viața evazionistului Sebastian Ghiță. Un prieten, real (?!), arată cum el s-a dat la o parte de la conducerea Asesoft însă de fapt a continuat să o conducă. Toți știm că declarațiile sunt apă de ploaie dacă nu sunt susținute de probe. Martorul a descris faptele însă să vedem dacă procurorii au și probele. Aici este aici. Dar de la declarația martorului și existența unor probe poate fi luat la întrebări cel care s-a chinuit să arate că este la conducerea Asesoft iar Ghiță nu este decât beneficiarul posesiei acțiunilor. Dacă acela dar și alte persoane confirmă, atunci Ghiță are o mare problemă. Mai ales că în cazul Asesoft sunt băgate la înaintare multe persoane, inclusiv fostul primar al Ploieștiului. Multă lume, imaginea gratiilor, emoții cât cuprinde, se sparge ea buba undeva.
Ei bine, Ponta, Ghiță și Diaconu sunt candidați la Parlament ! Avea dreptate Alina Gorghiu. Unele liste de candidați seamănă al naibii de mult cu lista penalilor de pe ușa instanței de judecată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu