miercuri, 4 noiembrie 2009

Croitoru a ratat. "Costumul" nu era la moda.

Parlamentul a constatat ca prezentarea adusa in Parlament de "Casa de moda politica Basescu&PD-L" este demodata, tributara unor vremuri de mult apuse. Ba, unele "tinute" erau chiar hidoase, avand ceva din cenusiul comunistoid aruncat la cosul de gunoi al istoriei in 1989. Pogea, Berceanu si chiar Croitoru. Prezentatorul "Casei", Lucian Croitoru, s-a scuzat: "Am ales cel mai bun guvern pe care am putut eu să-l fac. A fost o decizie deliberată, m-am gândit mult la ea şi cred ca a fost o decizie bună". Expresia este de retinut. Atat a putut da PD-L. Manechine pe post de ministri. Pogea, Videanu, Berceanu, Sulfina Barbu, Blaga si alti "specialisti".

Plastic, Crin Antonescu a definit situatia:
"Votul de azi, respingerea unei malformaţii politice, este un moment de normalitate. Este rolul nostru să extidem normalitatea la scara întregii ţări. Nu înţeleg, domnule Croitoru, şi nu înţeleg, domnilor, cei care îl însoţiţi, ce căutaţi azi aici. Aici este Parlamentul României. Nu puteţi deveni prim-ministru al României fără învestirea de către Parlament. Faptul că sunteţi prezent azi aici, în ciuda tuturor acestor lucruri, îmi spun din două una: fie că în România nu mai contează Parlamentul şi noi suntem de decor aici, fie că dumneavoastră mizaţi pe şantajarea sau coruperea unor parlamentari. Asumaţi-vă că v-a trimis Traian Băsescu în misiune şi de-asta sunteţi aici".


La un moment dat am avut surpriza sa il vedem pe Croitoru recitand. Am crezut ca PD-L a propus o sezatoare literara parlamentara, in crucea zilei. Varujan Vosganian i-a dat replica. Ce mai. Sedinta parlamentara memorabila.

Chiar este memorabila. Este prima propunere de Guvern picata in Parlament. Sunt sigur ca Traian Basescu este deja pregatit sa ne arate cat de iresponsabil poate fi si sa ne propuna un nou premier fara majoritate, doar pentru a demonstra ca el face ce vrea. Il cred in stare si pana acum nu a actionat altfel.

Parlamentul Romaniei merita felicitat. Daca se mentin pe pozitii, nu este exclus sa evitam derapajul catre dictatura basesciana. Cei din PD-L arunca, in aceste clipe, pe sticla tot felul de tampenii. Nu au argumente si vorbesc vorbe. Sunt disperati. Parlamentul isi dovedeste puterea si nu este exclus ca populatia sa isi schimbe optiunile pro-Basescu si sa reconsidere Parlamentul. Ar insemna ca intram in normalitate. Ar insemna ca revenim la democratie. Sa fie !

Apropo ! Nici nu mai conteaza "scorul". Singurii care au votat "pentru" sunt pedeleii si tradatorii de la celelalte partide, "vandutii", in frunte cu nulitatea Oprea, fost la PSD.

Acum, dupa ce toate calculele si calculelele portocalii nu s-au confirmat, acum dupa ce aceasta "sanctiune" politica s-a dat, cum se simt pedeleii si acolitii lor catarati in functii prin teritoriu ? Precis ca sunt in PD-L unii care trec la "varianta II" si vor incepe sa tatoneze pe la PSD, PNL, UDMR, PC sau PRM un culcus politic. Sunt curios sa vad ce vor face. Nu este posibil ca unii sa nu mai aiba "coledzi" !


4 comentarii:

sandman spunea...

Nu le-a facut madam Placinta costumele potrivite? :)

Crăciun Florin spunea...

Corect @sandman !

Florin Matei spunea...

Nu a ratat, tizule... Mai degrabă şi-a înscris un autogol.

Crăciun Florin spunea...

Si asa Florine. De ce nu ! Nici macar nu a fost un autogol de senzatie, la limita competentei, a fost unul de "fazan".