joi, 26 noiembrie 2009

Sinecuriada sau ciolaniada portocalie.

Evenimentele se precipita. Basescu si lacheii au pierdut initiativa. Au o pierdere imensa si pe motivatie. Liberalii au facut pasi hotarati in directia eliminarii lui Traian Basescu de la putere. Varianta Geoana nu este agreata de liberali insa este o solutie pentru inlaturarea lui Basescu din fruntea statului. Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete. Daca spunem lucrurilor pe nume ne va fi mai bine. Nu va mai exista sentimentul de vinovatie ca "ne-am aliat" cu stanga. Peste tot in lumea civilizata exista aranjamente punctuale intre liberali si social-democrati. Chiar in Parlamentul European.

Observ ca si Geoana si-a nuantat discursul. Este, pana la urma normal sa sustina "social-liberalismul". Bine, are niste pareri care ma fac sa ii mai spun cate o mica injuratura (in gand, de cele mai multe ori) dar ma linistesc stiind ca nu el va hotari reducerea de impozite si orientarea politicii economice.

Este adevarat ca PSD va incerca, dupa schimbarea puterii in partid (noi alegeri), sa isi impuna proiectiile. Deja, Mihai Tanasescu a lansat pentru pesedisti semnalul opozitiei fata de politicile economice liberale. Este ingrijorat de soarta acordului cu FMI. Grija lui insa este si fata de anuntul facut de Fenechiu si Nita ca au convenit asupra deschiderii investitiilor in infrastructura catre mediul privat, statul urmand sa cheltuiasca banii in alte domenii, mult mai importante din punct de vedere social care sa asigure forta de munca calificata, sanatoasa si motivata pentru realizarea obiectivelor pietei libere: sanatate, invatamant, Justitie, agricultura.

Antonescu a dat fiori multora prin consecventa mesajelor dar si prin seriozitatea cu care a anuntat ca viitorul Guvern va fi 50% cu 50%. Paritate. Iar faptul ca a facut anuntul public, elimina, practic, orice alt aranjament stiindu-se ca nu isi schimba cuvantul. Modul de comportare adoptat de Crin a devenit un cosmar. Intai pentru Basescu si acoliti si, mai nou, pentru noii aliati. UDMR nu are de ce se teme pentru ca are practica in relatiile cu liberalii si apreciaza acest mod de gandire si comportare. Mai mult, au garantia astfel ca liberalii ii vor aduce la guvernare pentru a continua acele obiective din programul lor care sa justifice incerderea acordata de electoratul maghiar. Normal ca nu vor obtine autonomia teritoriala insa cu Klaus Johannis premier si sprijinul PNL se poate ajunge la o pronuntata autonomie administrativa care sa multumeasca pe toata lumea. Si liberali, udemeristi (crestin-democrati), social-democrati si pedelisti (populisti). Varianta are mari perspective si duce la ideea ruperii unor lideri locali de partidul marioneta PD-L si afilierea la partidele care sunt capabile sa puna in practica aceste idei.

Asta este situatia. Din cauza ei avem o reactie furibunda a unor pedelei si a sustinatorilor acestora. In primul rand cei de la varful PD-L care nu mai vre-o sansa de a se aseza cu cineva la masa tratativelor: Boc, Videanu, Sulfina Barbu, Stoica etc. Iesirile lor in media cu mesaje aiuritoare sunt din inertie. Nu mai sunt solvabili si nu mai au nici o garantie a faptului ca vor mai fi agreati vreodata de partidele care vor imparti bunastarea in urmatorii ani. Au pedalat prea mult pe "proiectul" Basescu ca sa nu isi dea seama ca vor "muri" politic odata cu acesta. Iar ca profesionisti in orice alt domeniu sunt deja morti. Sunt falsi. Pana si intreprinzatorul Videanu va avea probleme. Cine se mai incurca cu el ? Sau cu Berceanu ? Nu mai spun de casa de avocatura a lui Stoica care poate pierde contractele grase obtinute ca urmare a accesului garantat de Valeriu Stoica la putere. La fel Elena Udrea !

Caderea lui Basescu duce la caderi in lant: Patapievici isi canta necrologul in oficiosul basescian "Evenimentul Zilei". SENATUL EVZ: "„Proiectul Johannis”- şantajul cu fantasma neamţului cinstit", articolul cu care Patapievici incearca, in disperare, sa tina in priza fanatismul votantilor basescieni. Patapievici stie ca ICR devine o sinecura la trecut daca liberalii isi realizeaza proiectul Klaus Johannis. Din cultura portocalie se va trece la cultura romaneasca. Iar Patapievici nu este persoana calificata pentru asa ceva.

Oficiosul basescian are si o "propunere" a redactorului sef, Vlad Macovei, pentru liberali, sa vina la Evenimentul Zilei pentru ca, vezi Doamne, aici vor gasi "raiul". Ia auziti cum tamaiaza el liberalii:

"Vă plac capitalismul şi libera iniţiativă. Urâţi toate metehnele comunismului. Veţi ieşi din criză înaintea multor compatrioţi, tocmai pentru că vă luptaţi pentru o viaţă mai bună.

...

Nu veţi accepta să fiţi făcuţi poştă de tot felul de politicieni care vă desfid şi vă mituiesc cu bonuri de masă, pentru că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi profesori. Care vreţi să câştigaţi mai mult, sigur, însă doar în urma unei concurenţe oneste cu confraţii dumneavoastră. Alţii sunteţi medici şi veţi reuşi să duceţi la capăt reforma sănătăţii.

...

Veţi dori să citiţi presă independentă, interesantă, relevantă şi făcută pe bune, chiar dacă nu vă veţi regăsi toate opiniile publicate. Dacă veţi alege „Evenimentul zilei”, sunteţi bine-veniţi. Nu veţi fi manipulaţi. Nici de politicieni, nici de către televiziuni.

...

Sigur, acum sunteţi vizaţi de ambii candidaţi, vânaţi şi curtaţi. Sunteţi importanţi şi tocmai asta veţi înţelege. Veţi cântări, decide, şi mai apoi veţi vota cum vreţi. Politica nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Şi, în cele din urmă, veţi trece la acţiune".

Desi la prima vedere pare un text de bun simt, sa nu uitam nuantele: "urati toate metehnele comunismului", "presa independenta ...", "sunteti importanti ...". Votantii liberali suntem invitati la EvZ sa ne hranim cu "independenta" lui Patapievici, Pora, Macovei si cati or mai fi in slujba lui Basescu si Stolojan. Multumesc, nu. Cel putin din partea mea.

De ceva zile, pe la televiziuni, apare Catalin Avramescu. Un alt al-nimanui dupa debarcarea lui Basescu. Dar si cati altii din acea Administratie Prezidentiala ajunsa la o marime de neinteles fata de prerogativele prezidentiale si, mai ales, fata de atributiile functionale. Nu mai spun de tot felul de agentii si ONG-uri care isi pierd, dupa 6 decembrie, ratiunea de a exista. Cu PD-L plecat de la putere mor. Nu mai au ce manca. Dispar fondurile, banii de la Guvern nu mai ajung in pusculita vorbitorilor de vorbe basesciene, direct sau prin intermediari.

In tara este o jale si mai mare. In fiecare coltisor public sunt niste pedelisti pusi in functie pe baza carnetului de partid. Nu au mare pricepere dacat in devalizarile banului public. Daca te uiti cu atentie la ei parca-parca vezi frunzele de la morcovul ...

Cosmar. Un guvern PSD+PNL+UDMR va face inventarul. Va citit Acordul cu FMI, cel real, si vor vedea unde s-au dus banii. Vor vedea unde s-au dus banii de la buget de nu mai ajung nici la salarii, nici la pensii, nici la scoli, nici la spitale ... Functionarii publici dati jos din functii vor spune despre ce este vorba noilor sefi. Se vor deschide dosarele arhivate. Se va face inventarul documentelor. Se vor citi documentele si se vor pune intrebari. Procurorii, cei fara pete portocalii pe obraz, multi, farte multi dintre ei, vor fi chemati sa desluseasca unde este frauda, unde sunt infractiunile. Presa este in asteptare. "Rechinii" se invart deja in jurul hoitului portocaliu. In memoria "peliculei" sunt declaratii, acuzatii, afirmatii care se pot proba.

Traian Basescu mai are putin pana cand va fi aratat publicului in toata goliciunea lui. Se va elibera Justitia prin punerea in practica a Pactului pentru Justitie. Iar judecatorii vor avea de lucru. Mult de lucru. Dar nu vor mai tipa. Vor fi motivati ca procesele sa se desfasoare cu celeritate. Este in interesul national ca adevarul ascuns de Basescu si gasca de mafioti care il inconjoara sa iasa la lumina si, acolo unde s-a folosit fapta infractionala pentru scopurile lor meschine, sa se ia masura prevazuta de lege.

Basescu este gol. Este murdar. Pute. Alaturi, "afaceristii" PD-L care au devalizat isi fac calculele: cati ani de puscarie vor lua. Udrea, Ridzi, Videanu, Berceanu, Boc si altii au cosmaruri. Si ziua, nu doar noaptea.

Lupta lor este pentru ciolan. Nu doar sinecurile ci "ciolanul" propriu. "Bratarile" procurorilor sunt reci, de metal si cauzeaza la sanatate nu doar la reputatie.



4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

De-abia astept caderea lui Patapievici si a altora de teapa lui. :)

Crăciun Florin spunea...

Sa-ti fie gura aurita, Lilick !

hendrix spunea...

Fii linistit, ba-secu pica! Disperarea lui este atat de evidenta incat simpla urmarire a discursului lui scris iti da motive sa crezi ca si-a pierdut de ieri mintile cu inventia mogulilor! Daca il mai si vezi ajungi sa fii convins ca omul este dus cu pluta! FRICA este singurul sentiment care il apasa! Pe el si pe toti cei din jurul lui care sunt constienti ca acest ,,partid'' se va dezumfla la fel de rapid pe cat s-a umflat prin populismul lui ieftin.
Les jeux sont faits! cum s-ar zice, din momentul in care Crin a spus clar ca nu-l sustine si a avansat proiectul Johannis. In nebunia lui incearca sa convinga electoratul liberal sa-l voteze pe el, marele ,,anticomunist'', dusmanul dintotdeauna al lui ilici, prietenul liberalilor si taranistilor! Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!
Lilick are o postare interesanta despre asemanarea lui ba-secu cu Lenin aflat pe duca, avand privirea fixa. Asa este, la 3coceni este un nebun care inca se mai crede presedinte! Ii va fi mai greu cand se va trezi peste 10 zile. Tic-tac! Tic-tac!

Crăciun Florin spunea...

@hendrix pui suflet mult, ca de obicei. Ai dreptate. L-a cuprins frica. Iar frica duce la infrangere. Infrangerea lui va da semnalul caderii si scaderii imperiului construit de pedelei cu atata truda.