vineri, 6 noiembrie 2009

Grupuri de interese "nelegitime" in lupta.

In ultima perioada se observa o incrancenare a lui Traian Basescu in a respinge orice dialog politic. Mereu, in fiecare iesire publica, Basescu face referire la moguli, "Grivco", Hrebenciuc, Iliescu etc. De ce respinge dialogul ? Este o intrebare care imi cere un raspuns.

Chiar daca nu este complet, nu am toate datele la indemana, eu cred ca Traian Basescu, in cadere libera, incearca sa protejeze interesele grupurilor de interese ale PD-L. Si aici ma refer la "interesatii" Stolojan, Stoica, Bercenu, Videanu, Cocos cu sotia Udrea si multi, multi altii. Se pare ca in ultimul timp in grupul acesta intra si fratii Paunescu. O declaratie a lui, din zilele trecute, ma indreapta catre o astfel de concluzie: el a oprit privatizarile din domeniul energetic pe care Guvernul Tariceanu intentiona sa le faca.

Hai sa ne amintim interventiile lui Stolojan, consilier al lui Basescu pentru domeniul economic, pentru ca niste firme cu capital rusesc (de culoare sovietica pura), sprijinite sa preia o parte din industria chimica si metalurgica din Romania, de a beneficia de avantajele pretului de productie a energiei electrice in detrimentul tuturor celorlalti consumatori nationali. Eu cred ca de la impotrivirea la aceste masinatiuni i se trage lui Seres dosarul penal pentru "tradare" !

Hai sa ne amintim si sa vedem cum anumite firme portocalii au preluat comenzile statului pentru drumuri, autostrazi, intretineri etc. Berceanu si, inaintea lui Dobre, au facilitat incredintarea, aproape directa a comenzilor banoase catre aceste firme. Dovada culorii politice a firmelor o avem la interventia de la Glina, unde la apelul public al lui Basescu, au venit respectivele firme sa curete groapa de gunoi si imprejurimile. Elanul "patriotic" a sfarsit atunci cand PD-L au fost acuzati de politicianism. Repede, "s-a dispus" ca firmele sa fie platite pentru prestatia avuta din bugetul Bucurestiului, aflat sub "inalta" conducere a lui Videanu cu contributia Guvernului.

Nu mai spun de Cocos si consorta Udrea care sunt implicati in tot felul de afaceri. Valeriu Stoica este avocatul si consilierul juridic al alto firme care beneficiaza de protectia statului.

Pun, in sinteza, doar ce a citit in presa. Sa nu uitam ca Videanu are o hotarare judecatoreasca definitiva prin care este vinovat de sifonarea unui miliard de lei vechi din bugetul Primariei Bucuresti, bani pe care trebuie sa-i inapoieze. Este o hotarare civila, are autoritate de lucru judecat si poate constitui proba intr-un proces penal pentru una din faptele sanctionate de legea penala pentru pagube aduse bunului public. De la neglijenta in serviciu, la abuz, delapidare sau orice alta infractiune ce ar putea fi constata de un procuror care se respecta.

Si cate alte matrapazlacuri pedeliste nu mai sunt de evidentiat ... Dar fie nu le stim noi, pentru ca nu au fost suficient mediatizate, fie sunt protejate atat timp cat PD-L este, prin Basescu si alti acoliti, la putere.

Basescu apara, acum, onoarea pierduta a PD-L. Chiar si propunerea de a guverna impreuna cu liberalii are acest scop. Fara Basescu la Cotroceni, cu un Parlament ostil, PD-L isi va strange randurile in fata usilor de la DNA.

Ca sa emotioneze poporul, Basescu arata cu degetul pe Voiculescu, pe Vantu, pe Hrebenciuc, pe Iliescu, pe Nastase etc. Ii acuza pe astia ca vor sa preia puterea pentru a pune mana pe afacerile de stat. Iar el este cel care, chipurile, din punct de vedere moral, are o misie istorica. Sa nu lase afacerile pe care a pus mana PD-L la dispozitia celor de la PSD !

Acum, nici cei de la PSD nu sunt usa de biserica, insa PD-L ii intrece la rapacitate, perversiune, avaritie, nesimtire etc.

Niciun comentariu: