miercuri, 4 noiembrie 2009

Basescu a luat-o pe aratura. Grav.

Reactia lui Basescu este mai aproape de dementa decat ratiune. El isi inchipuie ca parlamentarii ii vor face pe voie ? Pe ce se bazeaza ? Pe spaima lor ca va declansa procedura alegerilor anticipate ?

Omul asta are buba la tartacuta. Clar. Mai si marturiseste ca el a blocat reforma in economie, prin oprirea privatizarilor pastrand, astfel, in sarcina bugetul statului supravietuirea firmelor care se constituie in gaurile negre ale Romaniei.

La Alexandria, unde este in campanie electorala pe banii nostri, a cuvantat:



In esenta, el afirma ca "va da Guvern". Omul asta nu pricepe ca el nu poate da un Guvern. El face o desemnare/ nominalizare a persoanei care va incerca sa formeze un Guvern daca acea persoana obtine sprijinul parlamentar.

Dupa cum se comporta, Traian Basescu nu are de gand sa respecte litera si spiritul Constitutiei. Ar trebui ca partidele parlamentare sa inteleaga ca Basescu duce disputa politica (desi ii este interzisa de Constitutie) pana la starea de explozie. Incearca sa inspaimante parlamentarii pentru a-i obliga sa faca cum vrea el. Daca parlamentarii vor ceda, atunci Basescu ne va incaleca pe toti. Pentru ca cei care au cedat odata, vor ceda de mai multe ori.

Daca Basescu merge "la rupere", atunci noi trebuie sa incurajam parlamentarii nostri sa mearga si ei la fel. Basescu va pierde. Nu te poti pune, de unul singur, impotriva unei tari.

Pentru ca suntem dilematici si pentru ca dilemele ne inconjoara imediat ce se intampla ceva mai deosebit, intru si eu in dilema. Cati parlamentari vor rezista atacurilor dementiale ale lui Basescu ? Ce vor face liberalii ? Ce vor face udemeristii ? Ce vor face minoritarii ? Ce va face PSD ?

Na pozna. Cam multe intrebari. Sa urmarim ce zic liderii politici. Cei de la PD-L nu ma intereseaza decat in masura in care trec de partea actualei majoritati parlamentare si il declara pe Basescu putin cam bolnav cu capul.

6 comentarii:

tony spunea...

Ce spune Basescu despre privatizari seamana cu "Nu ne vindem tara".Mare patriot a ajuns hotul asta care a furat flota !

Crăciun Florin spunea...

Corect @tony. Dar cu asa "patriot" ajungem din nou in comunism.

Florin Matei spunea...

A luat-o pe arătură că şi-aşa a încercat ieri să-şi facă mea culpa, pentru că a neglijat agricultura.

Crăciun Florin spunea...

Tizule, omul asta este bolnav. Rau. Asta vorbeste ca sa se afle in treaba.

Este clar ca are nevoie de o odihna mai lunga, daca nu chiar una fortata, la casa de nebuni.

Anonim spunea...

Psihologul:
Cepeca, sunt intrebari corecte si de bun simt. Cateva explicatii:
Trecut-copilaria lui Basescu;
- tatal, autoritar, sever, pedepsind derapajele copilului de la " linia directoare educativa a parintelui"-in special, tatal-, prin pedepse corporale, ingradirea libertatii de expresie , a spiritului intreprinzator, a imaginatiei si nonconformismului, a spiritului scrutator si plin de curiozitate, in "linia direectoare' etc. Efecte:
-Copilullui i se fixeaza, seteaza, declanseaza o fixatie, incapatanare, lupta impotriva "liniei", a obtinerii propriilor decizii, a dovedirii prin mijloace diverse importanta calitatilor, aptitudinilor lui, etc.
Prezent:
- Ceva timp in urma; se declanseaza , din partea unei majoritati, suspendarea presedintelui. Efect;- activarea fixatiei, acutizarea ei, incapatanarea in dovedire, a pedepsirii, a infrangerii, a afirmarii prin mijloace proprii ca el se pozitioneaza deasupra, ca se poate strecura in afara " liniei directoare", etc. Ca un masochist, care isi obtine placerea cu ajutorul biciului si isi dovedeste barbatia, curajul, si dreptul de a merge inainte. Biciul lui in prezent; simplu- DESEMNAREA. Eiii, CEPECA, ma opresc aici . Poate , cumva, am adus putine lamuriri , in viziunea mea. Vremuri grele, crede-ma! Bye.

Crăciun Florin spunea...

Buna @Anonimule.

Daca mai treci pe aici, poti sa iti completezi fisa de psiholog a lui Basescu cu o intamplare din copilaria lui, la Bacau. Informatia o am de la unul dintre cei care au copilarit, un timp, cu Traian Basescu.

La Bacau, copilul Traian a locuit intr-unul din cartierele dominate de militari. Apartamente de serviciu pentru cadrele mitare din garnizoana. Intre copiii militarilor au existat si "aliante" si "dusmanii". Intr-unul din grupuri, fara a fi liderul de grup, Traian a fost unul din instigatorii la conflicte. Dupa un "raid" pe teritoriul vecinilor in care tanarul Traian "a cam oprimat" niste mucosi, a urmat replica. "Vecinii" l-au prins pe Traian fara aparare si l-au legat de un leagan cu lanturile. A stat legat mai mult timp, prietenii lui neintervenind in apararea lui de frica celorlalti, mai multi, adunati din mai multe "grupuri".

Prietenul care mi-a povestit scena mi-a spus ca era un scandalagiu care isi varsa nervii pe cei mai mici ca el. Si la scoala si acasa. Cand aveau loc batai intre ei, Traian era mai combativ cu gura dar fugea de infruntarea directa.

L-am intrebat pe coleg daca l-au ales. Da, i-au dat votul crezand ca a devenit om. Acum nu il vor mai da pentru ca au vazut ca a ramas acelasi: vorbeste dar nu face.

Ca ofiteri de cariera, avem un cult al lucrului dus pana la capat cu implicarea noastra directa. Educatie capatata in liceul militar, scoala de ofiteri, cursuri de perfectionare, responsabilitatile de la locurile de munca etc. Avand beneficiul amintirilor fostilor colegi de liceu militar, veniti de la Bacau, care au cunoscut pe Traian Basescu si in copilarie, nu mai dau doi bani pe hahalera. Cu ce imi spui si tu, din analizele tale, vad ca am ales bine.