sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Biblia si Constitutia.

Confruntarea de aseara a avut de toate. Fiecare insa, a urmarit ceva. Eu nu am urmarit prestatia candidatilor de pe pozitia unui specialist PR, ziarist, sociolog, psiholog etc. Am vrut altceva. Si am obtinut.

Crin Antonescu a facut o frumoasa apreciere asupra omului. A omului de buna credinta, a omului corect, a omului de viitor. Va amintiti ?

A afirmat ca pentru un credincios, Biblia are totul. Pentru un ateu, biblia este doar un pachet de hartie. Pentru un democrat, Constitutia are totul. Pentru un adversar al democratiei, Constitutia este o hartie oarecare.

Romania are o Constitutie, insa ii trebuie un Presedinte ! Ii trebuie un Presedinte care sa fie constient ca are totul in Constitutie, nu sa vrea sa modifice Constitutia dupa vrerea sa !

Mircea Geoana a formulat si el un angajament ca va respecta Constitutia asa cum este ea. La fel, Geoana a aratat ca Basescu nu respecta Constitutia.

Traian Basescu a fost singurul care, prin raspunsurile date, ne-a aratat ca nu a respectat si nici nu va respecta Constitutia. Este singurul care a spus ca vrea o alta Constitutie. A continuat sa promoveze aberatiile despre "lipsurile" Constitutiei puse la dispozitie, ca explicatii juridice, de lingaii de la Cotroceni si de aiurea. Stanomir, Boc si alti "constitutionalisti" gata sa faca pe voia dictatorului.

Comentariile de dupa evenimentul de aseara au evidentiat ca Basescu este pe duca, a fost incalecat de sistemul ticalosit si a devenit un jalnic birocrat. Maldarul ala de hartii aduse pentru a demonstra ca nu el a distrus flota a dovedit ca individul este jalnic. Foarte jalnic. Pentru ca expertiza aratata de el nu are o hotarare definitiva si irevocabila ci este doar la procurorul de caz, a fost motivul pentru care celebrul "incoruptibil" Morar a blocat dosarul flota. Este expertiza care a facut din patrimoniul Navrom o gluma. Cei care nu stiu, pot afla ca "expertul" si procurorul de caz au ajuns la concluzia ca valoarea navelor pe piata libera este atat de mica incat nu s-a produs nici un prejudiciu ! O idiotenie mai mare ca ei. In evidenta contabila a Navrom respectivele nave si ca fier vechi ar fi valorat mai mult !

Geoana si-a recitat lectia. Cred ca avea un morcov imens. La acuzele lui Crin a incercat sa o dea cotita. Fata de Basescu a dovedit mai multa initiativa, a punctat serios.

Crin a fost bun. Uneori a fost agresiv gratuit insa a fost bine. A fost de comedie cand a intrebat de Boc ca sa ii dea sa citeasca referatul expertului ! Blaga se facuse rosu ca sfecla. Dar trebuia sa taca. A inghitit cu noduri si a marait in barba. Elena Udrea nu a mai fost adusa. A inteles si Basescu ca era ca o piatra de moara. Dar degeaba. Crin a avut grija sa o aduca in atentia auditorului impreuna cu Cocos.

Nu stiu daca si cat a castigat fiecare dintre vorbitori. Sper ca maine sa avem placerea de a vedea pe Crin Antonescu ajuns in turul II.

Bafta Crin !

Niciun comentariu: