joi, 19 noiembrie 2009

Confruntare. Evidenta. Mircea si Crin la Antena 3.

Confruntare asteptata de multi consumatori de politica. La fel cum a fost asteptata confruntarea intre Crin si Traian. La fel cum este asteptata cea dintre Traian si Mircea.

Este evident ca pentru primul tur confruntarile ajuta celor care au mai putina forta politica in sprijin. Daca sunt buni. Abia in turul II confruntarile aduc diferentierea la vot care sa duca la viitorul Presedinte.

Crin Antonescu are nevoie de confruntari cu Basescu, in special, pentru ca nu are cum, altfel, sa arate ca poate fi cel putin egalul acestuia. Dar are nevoie si de confruntari cu Mircea Geoana pentru a convinge pe ei care nu au nevoie de populism in varianta socialista ca el reprezinta varianta cea mai buna. Chiar daca liberalul spune lucrurilor pe nume, chiar daca acuza venitul fara munca si asociaza in sistemul ticalosit atat PSD cat si PD-L.

Inspirat Gadea sa le propuna o confruntare in direct, neorganizata. Merita felicitat. Este de remarcat si faptul ca aceasta confruntare a avut mai multi "moderatori". A fost interesanta si, de ce nu, palpitanta.

Merita de felicitat si cei doi cocompetitori care au acceptat aceasta confruntare "pe picior". Geoana s-a miscat mai liber. Dar tot s-a ingalbenit la fata din cand in cand, in special cand Crin a punctat.

Luata la puricat, emisiunea poate fi evaluata de "specialisti". Unii vor da castig de cauza lui Crin. Altii vor ridica in slavi pe Geoana. Eu cred ca au castigat amandoi. Este parerea mea.

Trebuie sa remarc si faptul ca s-au intensificat atacurile la Crin Antonescu. Pe langa pedelisti s-au intesificat atacurile pesedistilor. Dupa confruntarea de aseara acestia au un motiv in plus sa atace cu si mai multa putere.

Mai ramane sa vedem daca vineri va avea loc confruntarea intre primii 3: Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana.

Nu ma pot abtine. Geoana nu a ratat ocazia sa arate ca el este preocupat de pensii, subventii, economie, agricultura etc. de parca astea sunt atribute ale Presedintelui. Geoana a fost fals, iar subventionatii si-au simtit mangaiata "foamea de tutelare" de catre un eventual Presedinte "tatuc". O reminiscenta istorica insa inca prezenta in mediul social romanesc.










7 comentarii:

[D][S][N] spunea...

Parerea mea este ca au pierdut amandoi, nu mult, dar au pierdut.
Asta insa conteaza mai putin pt mine, mai important mi se pare ca ieri am pierdut noi ca alegatori si presa. Mi se pare ca e pt prima oara cand presa e pe cale sa fie batuta de politicieni, cu propriile'i arme , la ea acasa. E doar o opinie personala, s'ar putea sa ma insel, dar asa a parut.

flavius spunea...

ziua buna
cred ca esentialul este ca Basescu se duce la vale... Acum citeva luni nu am fi crezut ca este posibil...
cele bune

Crăciun Florin spunea...

Dragos,

Depinde de asteptarile fiecaruia dintre noi. Atunci cand dorim foarte mult nu ne multumim cu putin. Eu am asteptat o astfel de confruntare. Dupa cea de la Cluj a fost ... destul de stearsa. Geoana s-a ferit. A fost impaciuitorist. Posibil sa aiba dreptate atunci cand a spus ca are o idee de viitor. Posibil si sa fie convins ca nu va fi invins duminica de Antonescu si ca va intra in turul II. In formatul de aseara si dupa modul cum a raspuns Geoana nu vad cum se putea obtine mai mult. Parerea mea. Dar eu nu sunt detinatorul adevarului, asa ca ...

@flavius,

Sper sa ai dreptate. Basescu se duce la vale. Sper sa nu se opreasca !

Bogdan spunea...

Nu stiu cine a pierdut dar stiu ca a castigat Basescu...
Geoana s-a ferit si nu a intrat intr-un schimb de replici, Crin a parut increzut si l-a copiat pe Basescu ( intreba de impozitul forfetar dar nu accepta critici despre guvernarea Tariceanu , nu poti sa rupi dintre toate intamplarile numai ce vrei tu pentru ca adevarul este ca nu s-a facut nimic pe FUNDAMENTE timp de 5 ani), i-a copiat inclusiv discursul...
Cred ca au pirdut toti cei care doresc schimbarea lui Basescu , pentru ca in urma acestor confruntari electoratul PSD s-a unit si in turul doi intr-o proportie mare nu se mai duc catre nimeni , Crin CRED ca i-a pierdut pe cei care i-a castigat din afara nucleului PNL ( inclusiv pe mine ) prin atitudine si aroganta de care nu daduse dovada in primele 3 saptamani de campanie...
Pacat pentru ca ajungem in situatia din 2000 cand toti cei valorosi si-au impartit procentele si apoi a intrat Vadim si Iliescu... Personal cred ca Crin trebuia sa continue cu atitudinea din primele 3 saptamani sin intra cu siguranta in turul II , pentru ca Geoana nu obtinea scorul PSD , Crin lua de la nehotarati... Vom vedea... O zi buna!!

Crăciun Florin spunea...

@Bogdan,

Eu iti propun sa nu te grabesti. Sau, vorba romanului, grabeste'te incet !

Crin a fost putin nervos. Sa nu uitam ca a facut si ceva drumuri lungi in ziua de ieri !

Solutia "Crin" ramane valabila chiar daca, uneori, nu ne place cum se prezinta.

Bogdan spunea...

D-le Craciun, m-am grabit si am avut dreptate ....
Sper sa nu am pana la sfarsit si sa ramana Basescu presedinte....
Sper din suflet, pentru ca chiar imi doresc schimbarea, dar in comentariu din acest post am facut o analiza la rece....
Doamne ajuta si minte limpede pentru o analiza lucida, rationala si in favoarea interesului national!!

Crăciun Florin spunea...

Ma bucur ca revii Bogdane.

Din nefericire, ai avut dreptate. Tonul artagos al lui Crin nu i-a adus prea multe.

Trebuia sa aiba concentrata atentia asupra nehotaratilor. In general persoane care nu agreaza tonul agresiv, in exces. Cine stie. Poate asa au fost niste analize.

Chiar si fara Crin in turul II trebuie sa speram la schimbare. Basescu nu mai trebuie sa ramana. Depinde de noi. Geoana nu este cea mai buna solutie insa este singura la indemana in aceste conditii.

Bafta in continuare.