joi, 19 noiembrie 2009

Stenograma. Aburirea militarilor de catre Basescu.

Mai multe "evenimente" ma determina sa pun aceasta postare.

Primul dintre ele s-a petrecut cu ceva timp in urma, dupa ce Basescu a reusit sa aiba propriul Guvern si a crezut ca poate face si drege in tara asta "asa cum vrea muschii lui". A distrus ce a putut dar are si "esecuri". Esecurile sunt insa in favoarea populatiei.

A gasit niste pensii exceptionale si niste salarii exceptionale, cazuri cu totul si cu totul izolate. Nu ii satisfacea scenariul de a deveni salvatorul patriei asa ca a trecut la generalizari in loc sa actioneze punctual. Asa au ajuns militarii, politistii, magistratii, functionarii publici si unii de pe la deconcentrate "criminalii care mananca bugetul statului".

Magistratii nu s-au lasat calcati in picioare. Au ripostat prin intermediul asociatiilor profesionale. Nici nu aveau cum altfel. Basescu a vazut, pentru prima oara, ca nu are controlul asupra judecatorilor. Alaturi de judecatori s-au postat procurorii. Nu toti. La fel ca la judecatori. Dar suficienti incat sa dea un semnal populatiei ca nu toti procurorii formeaza politia politica basesciana. Cazul Nastasiu si Ciurea, cei doi procurori expulzati din sistem pentru ca erau rebeli, ridica o cortina si permite altora sa vada ce nu era de aratat: SRI supraveghea cercetari penale, direct, pe fata ... Va amintiti de scandalul de la Piatra Neamt cand s-au plans judecatorii ca SRI isi incalca atributiile si ca sunt supusi unui cotrol de politie politica ? Atunci, o sereista, a cerut date "in interes national" de la o judecatorie ! Angela Ciurea confirma acum ca fostul adjunct SRI, Coldea, era prezent la sedintele de lucru in dosarul fugii lui Haissan ! Cititi articolul "Supra-justitia SRI" din Cotidianul.

Militarii si politistii nu au reactionat, pe fata. Au aparut reactii insa in cadrul formelor de asociere a rezervistilor, acuzati de PD-L si sustinatorii acestuia, unii cu cas la gura, ca au fost beneficiarii unor avantaje de pe timpul comunismului si pana acum, in aceste zile, cand Traian Basescu si Guvernul Boc au avut curajul sa puna ordine in dezmatul lor ! Unii din cei care acuza duc doar vorba din punctajele PD-L pentru presa. Saraci cu duhul.

Tot in Cotidianul are un articol Nistorescu. Titlul este sugestiv: "M-am saturat !". Si eu m-am saturat. De aceea voi aduce in fata voastra un mail, primit de la fosti colegi de liceu, o stenograma:



Traian Basesc se milogeste, de fapt, de militari. Geoana le-a trimis o scrisoare rezervistilor in care le arata ca el ii respecta. Basescu contra-ataca si le promite si el marea cu sarea. Jigodism.

De fapt, Basescu este autorul tuturor tulburarilor de azi. Din orgoliu si prostie. Jigodismul lui nu are limite. I-a pierdut pe cei care i-au dat votul in 2004. Pe majoritatea. Inaltarea in grad a nulitatilor militare Oprea, Iordanescu si Ontanu a pus capac. Basescu a atentat, grav, la una din valorile supreme ale militarilor: onoarea. Pentru asta va plati. Si el si acolitii lui adunati sub "stindardul" portocaliu a populismului desantat.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Psihologul:
Ei, Cepeca, este greu de inteles ceea ce-i de inteles. Uite: M-am decis sa-ti marturisesc ca si eu sunt pensionar militar, si am 42 de ani. Asa ca..... intelegi si tu ca nu sunt indiferent la toata" nebunia" creata si intretinuta , din ambele parti. Ti-am spus: " Vremuri grele, samd.". Stii si tu, acum cand iti scriu, ca n-avem de ales decat dintre cei doi. Greu, foarte greu. Ii cunoastem bine, noi toti, cine sunt, si ce au facut in ultimii(sa zicem: 10 ani). cine descifreaza si mersul lumii( la nivel de politica strategica, economica si de securitate), intelege si cum se pozitioneaza cei doi pretendenti la functia suprema in stat. Influente, vieti ascunse, servicii secrete( neutre sau nu), ele fac parte din " vulcanii din adancuri", cei raspunzatori de adevaratul mers al lumii, si de influentele transmise asupra ei( a lumii). Suntem un popor brav, viteaz, destept....cu uscaturi si prosti, evident, si oamenii acestui popor vor gasi, dupa noi( generatiile de sacrificiu, ca-n razboi-" pagubele colaterale")cele mai bune solutii pentru emancipare, trai mai bun, cultura, etc. Te salut si te respect!

Crăciun Florin spunea...

@Psihologule,

Ma bucura faptul ca esti unul dintre militari. Ma intristeaza faptul ca esti pensionar la 42 de ani !

Eu nu cred ca doar "cei doi" sunt eligibili. Amandoi au in spate multe schelete. Nu doresc sa le dau "viata". Apoi nu cred ca Geoana este cel care poate influenta o guvernare cu premier PSD ! Fara a mai spune de o guvernare cu majoritate ostila in Parlament. Scrisoarea lui Geoana catre rezervisti este doar o manevra populista.

Eu raman liberal. Votez pe Crin si, in eventualitatea unui tur II fara el, pe cel care este opozantul lui Basescu. Totusi, sper ca in turul II sa intre Crin.

Maryyy spunea...

hai sa nu o mai ardem aiurea ... aburirea militarilor de catre basescu??:)) cine pe cine abureste acum? raspund tot eu :mogulii&companiile de partid de interes ... :D
sunteti aiurea pentru ca vreti sa manipulati si nu aveti curajul sa recunoasteti ca Marinarul ...

Crăciun Florin spunea...

@Maryyy nu ai terminat. Ce sa recunoastem ?