joi, 27 octombrie 2016

Iohannis: eu nu am fost ... urmărit penal !


Președintele Klaus Iohannis devine din ce în ce mai simpatic. Are verbul la el. Bine, sunt unele de discutat la folosirea cuvintelor dar ... există și graba de a răspunde și dorința de a întări cele afirmate. Se scuză. Cel puțin din partea mea. Pentru că eu sunt deja o catastrofă în folosirea corectă a limbii române.

AgerpresIohannis: Eu nu am fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal

Jurnaliștii au profitat astăzi și l-au luat la întrebări. Suntem în campanie și, normal, să spună și el ceva despre ce au spus alții despre el. Iohannis a fost în toane bune. Chiar a râs. Când râde, ia verbul și îl pune la treabă. Îi dă bice la cur până îi iese cum vrea el. Iar el a vrut să transmită un mesaj clar, foarte clar.

Câteva formulări au o direcție clară: „hoțul strigă hoții” iar a doua „această coaliție anti-justiție formată din câțiva penali celebri ...”. Pentru că jurnaliștii s-au referit la declarația lui Tăriceanu și la declarația lui Băsescu cu privire la faptul că Iohannnis ar fi fost în poziția de inculpat când a candidat la primăria din Sibiu și la alegerile prezidențiale, înseamnă că „hoțul” este fiecare dintre acești doi membri ai „elitei politice” plânsă de Băsescu dar este, fiecare în parte și „un penal celebru” !
Asta este din capitolul "hoțul strigă hoții". Dacă vă referiți la câteva afirmații despre dosare pe care cică le-aș fi avut, pot să vă reconfirm că eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal
Această coaliție anti-justiție formată de câțiva penali celebri încearcă să-și spele imaginea aruncând astfel de lucruri în spațiul public. Nu trebuie să aibă niciun fel de emoții. Nu am fost urmărit penal, nu am avut dosare, nu am avut probleme și în consecință eu rămân la părerea mea: cei cu dosare nu au ce căuta în vârful politicii
În al doilea paragraf avem chiar mai mult. Avem o extensie și la celelalte formațiuni politice care practică „jocurile sportive” anti-justiție. Adică nu doar ALDE sau PMP ci și PSD.

Are el plăcerea să strice mereu buna dispoziție a oamenilor. Iar a comis-o: cei cu dosare nu au ce căuta în vârful politicii ! Iar următorul citat parcă mai adaugă ceva la povara cu care i-a încărcat.
O să avem în câteva zile, maximum două-trei zile, listele și atunci o să ne dăm seama care partide au luat în serios mesajul meu și care au avut impresia că nu contează
 Acest „au avut impresia că nu contează” este prevestitor de rele.

Ca să nu fie acuzat că ar face el cine știe ce șmecherie nastasiană sau băsesciană cu Justiția (cum era obiceiul), înclin să cred că s-a referit strict la electoratul român pe care îl cheamă să sancționeze „hoții” și „penalii celebri” care au apărut pe listele din circumscripțiile electorale.

Alina Gorghiu a afirmat când a văzut lista PSD că ar semăna cu lista inculpaților de pe ușa instanței penale iar un prieten a afirmat că lista ALDE seamănă cu tabelul de prezență din arestul poliției.

Acum, să fim serioși, treaba cam așa este ! Prezența lui Ponta la Târgu Jiu sau a lui Dragnea la Teleorman va încărca imaginea despre populația zonei cu tușe negre în cazul în care aceștia vor primi voturile pentru a intra în Parlament.

Ca să nu mai spun de București. Cred că Bucureștiul concurează pentru poziția „locul I la prostie, cu coroniță”. Bucureștenii se pare că au pe Traian Băsescu pe poziția I-a la Senat pentru PMP ! Parcă Tăriceanu tot la București candidează la poziția I-a la Senat din partea ALDE ! După succesul PSD la locale, mai lipsește succesul ALDE și PMP la parlamentare. Precis luăm coronița !

Un comentariu:

Unknown spunea...

VIVISECȚIE NU ALTA.DIAGNOSTIC CORECT,AȘTEPTĂM EVOLUȚIILE POSTOPERATORII.