marți, 11 octombrie 2016

Prostituție morală la superlativ.

Revin pe blog după ceva timp. Pauza mi-a folosit, am zăcut, conștiincios, și am luat tot ce mi s-a recomandat pentru a combate virusul. De când mi-a s-a limpezit privirea,  inima îmi dă ghes să trec pe aici pentru că este câte ceva de spus. Ba de una, ba de alta.

Alexandru Căutiș, jurnalistul fanatic pro-Băsescu, a trecut cu morală cu tot la PSD. A mirare, nu prea cad eu la așa știre. Am senzația doar că indivizii precum acest Căutiș au participat la „protestul lui Băsescu” care și-o fi dorit omul să preia PSD cu totul, fără concurență. Nu i-a ieșit lui Băsescu. Nu i-a ieșit nici distrugerea PNL. Băsescu a dorit enorm de mult ca „domnia” lui să fie un nou început în politica țării și a lucrat cu îndârjire la „decapitarea” vechilor valori politice: PNL și PNȚ. Pe unii i-a terminat. Ceilalți, l-au terminat. Chiar dacă a fost sprijinit puternic de PSD, cu indiferent cine era la conducere.

Vânzoleala este mare. S-a prostit lumea ? Sau este momentul în care „marea spaimă” vrea să iasă la iveală ? Marea spaimă, desigur, exemplul dat de Căutiș fiind de rău augur pentru tagma jurnaliștilor vocali, fanatizați, a toate-știutori și întemeietori de modele sociale. Că ca ei, nu e nimeni ! Căutiș, un fel de „stâlp” al băsismului înfloritor și „modernizator” (ciuciu !) a șubrezit toată șandramaua jurnalistică. Și-au pierdut credibilitatea. Iar ieri, se pare că la Realitatea Tv, niște meschine ființe s-au bălăcărit „la liber” în cea mai anti-socială emisiune Tv. Lumea a fost curioasă, scârbită, oripilată, satisfăcută ... vorba aia, foaie verde lobodă, gura lumii slobodă. Din ce am citit, se pare că niște indivizi cu pretenții de jurnaliști au înlocuit o vidanjă și au răscolit rahatul imens ce poartă numele „jurnalism românesc”. Pute ! Și este scârbos ! Autorii sunt ceea ce s-au prezentat. Niște scârbavnice „mădulare” a unui „corp” prost întocmit. Corpul presei. O hidoșenie socială.
Eu m-am dus la ei. Am vrut ca gestul meu să fie foarte vizibil. Am vrut ca oamenii să înțeleagă că este singura șansă de a spera într-o schimbare a clasei politice din România. Nu cred că în momentul de față este diferență între partidele politice consacrate din România. Să fim serioși, au avut alianțe fiecare cu fiecare. Dacă ar fi fost atât de diferite, nu s-ar fi aliat. După ce s-au despărțit, acum trebuie să-l considerăm pe unul alb și pe altul negru. M-am dus acolo unde am știut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face. Interviu dat „paginii de media”.
El, Căutiș întâiul, vrea să reformeze clasa politică ! A decis să ia taurul de coarne. Să înceapă cu PSD. Deocamdată, celelalte partide l-au dezamăgit ! Ca să vezi ! Înseamnă că i-au dat un șut în cur de nu s-a văzut. Evident, sunt partide care nu au nevoie de „băsiști” reșapați. Nu au nevoie de abramburiști. Nu au nevoie de „întemeietori”. Tupeu greu de acceptat. Golănie în faza terminală.

Am citit că PSD, prin gura infractorului Liviu Dragnea, l-a trimis la plimbare. Nici PSD nu vrea să fie confundat cu spitalul de nebuni !

Infractorul Liviu Dragnea îmi strică schema. Unde se duc băsiștii când se duc ? La PSD, spun eu, acasă la ei, la casa părintească. Ei bine, uite că unul a fost renegat. Cui rămâi tu Căutișule ?

Să așteptăm. Să sperăm că mai ies la iveală niște jurnaliști făuritori de țară și de politică de tipul radical arătat de Căutiș. La Realitatea Tv, Rareș Bogdan țipa la Căutiș. Acum, sincer să fiu, era supărat că i-a luat-o înainte Căutiș ?

Un comentariu:

ionescu ovidiu spunea...

Are perfectă dreptate autorul! Dezamăgire, mare e grădina Ta Doamne!