marți, 5 iulie 2016

S-a făcut lumină în jurul PNL. Nu sunt fuziuni, nu sunt alianțe, nu sunt combinații nocive.

După o campanie furibundă a presei împotriva PNL pe motiv de fuziune cu UNPR, cu PSRO cu mai știu eu care partid de pe partea stângă sau de centru a scenei politice, ieri s-a pus punct. Cel puțin din partea PNL. Presa, toată presa, fără excepție, are viața și comenzile ei. O voi lăsa deoparte, deocamdată.

PNL merge singur la alegerile parlamentare. Programul de guvernare al PNL, existent deja în media, va suferi modificări pentru că realitatea s-a schimbat. Unele probleme au fost soluționate, altele sunt în curs de soluționare, iar peste ele au apărut aspecte noi de care va trebui să se țină seama. În primul rând de implicarea Președintelui Klaus Iohannis în proiectul de țară supus dezbaterii de către Guvern, proiect care acoperă nu doar aspectele de poziționare a țării în Uniunea Europeană, după hotărârea Regatului  Unit de a părăsi Uniunea Europeană, ci și unele aspecte ce țin de economie și dezvoltare structurală  fără de care evoluția țării în anii care vin nu ar fi posibilă fără mari pierderi. Las și asta la o parte aici.

Membrii BPN au constatat ceea ce se vedea de pe Lună. Conducerile bi-cefale au fost dăunătoare. Competiția între „capetele” organizațiilor, dorința acestora de a ieși în evidență pentru a primi confirmarea de conducători, pentru a ocupa posturile de conducere, pentru a ajunge în organismele de conducere ale partidului a dus la pierderea alegerilor locale dar și la destrămarea unor organizații. Spiritul revanșard a învins acolo unde ar fi trebuit să se ajungă la pace „politică”. Susținut de pe margine de tot felul de „salvatori” ai „trecutului glorios”, spiritul revanșard a măcinat încrederea între oameni care, luați individual, au aceleași idei și aceleași dorințe politice. Se cuvine a face o operație. O operație care să salveze organizațiile de autodistrugere.

Finalizarea procesului de fuziune prin intervenția decisivă a BPN al PNL este absolut necesară. Intrăm în pre-campania pentru alegerile parlamentare, trebuie să avem un program coerent pe care să îl prezentăm publicului, trebuie să avem candidații pe care publicul îi acceptă, trebuie să avem o strategie de campanie, trebuie să avem „mesagerii” necesari fiecărui mediu de relaționare cu publicul, trebuie să avem o poziție clară vizavi de Uniunea Europeană și NATO, trebuie să avem o poziție clară față de Strategia Globală prezentată de Mogherini și pe care șefii de stat și de guvern din UE au acceptat-o etc., trebuie să ne pregătim de preluarea Președinției UE, trebuie să dezvoltăm o țară care se confruntă cu provocări uriașe din punct de vedere militar și politic la frontiera de sud - est a UE și a NATO. Trebuie să devenim o țară în care vecinii să aibă încredere că vor găsi sprijin în permanență, mă refer la R. Moldova, Ucraina, Georgia. Trebuie să avem în vedere statele din Balcani care vor să adere la UE, cum sunt Serbia, Bosnia-Herzegovina, Albania și care ieri, au primit garanția că ieșirea Marii Britanii din UE nu oprește procesul lor de aderare. România s-a exprimat mereu pozitiv față de extinderea UE în Balcani și în est, avem tot interesul din lume pentru ca acest proces să continue. Ei bine, PNL trebuie să aibă un program de guvernare care privește toate aceste aspecte dar și altele pe care nu le-am mai expus aici.

Ca să fiu sincer, obligațiile PNL pentru viitorul României sunt deasupra vanităților unor persoane, sunt peste atitudinile revanșarde ale altora, sunt peste mofturile unora care se doresc „fruntași”. Nu sunt capabili să înțeleagă ce este PNL, ca partid cu vocația de a guverna, pa și la gară ! În spate sunt mii și mii de oameni care judecă bine, atât în interiorul partidului cât și în afara lui, care au pregătirea necesară pentru a obține performanțe în viața politică a partidului și în actul de guvernare și care au nevoie de o platformă politică pentru a demonstra de ce sunt capabili. PNL are de unde alege resursa umană pentru a se adapta vremurilor în care trăim. Trebuie să fie capabil să ofere acestei resurse umane instrumentele moderne cu care această resursă este obișnuită să lucreze pentru a obține performanțe. Iar PNL poate așa ceva. Are vocația istorică a partidului care promovează și impune progresul țării sale.

Este timpul să terminăm cu „găinăriile dâmbovițene”. Cu drepturi istorice la recunoașterea publică, cu drepturi istorice la funcțiile de demnitate politică și publică cu tot felul de astfel de pretenții. Nu mai ești capabil să vezi corect lumea în care trăiești, intri în eșalonul de susținere, dacă orgoliul te lasă, dacă nu, „te retragi” în plină glorie și scrii o carte de memorii.

Văd că presa și „cârcotașii” revanșarzi au trecut la un fel de porcărie mediatică. În unele funcții de conducere politică au fost numiți „foști” membri ai PNL iar în altele „foști” membri ai „PDL”.

Pentru toți acești întârziați ai istoriei contemporane, în toate funcțiile de demnitate politică au fost numiți membrii PNL. Și punct ! Deciziile au fost luate cu unanimități de voturi. Au fost decizii luate în mod democratic.

Ce face PNL în interiorul organizației este treaba exclusivă a PNL și nu a presei sau a „bocitoarelor” de pe margini.

Niciun comentariu: