marți, 19 iulie 2016

Limba de lemn în ... germană.

Agerpres.

Germania își apără poziția pro-imigrație cu orice preț. Acum a ajuns să nege ceea ce este pur și simplu palpabil !

Nu există dovezi care să sugereze că atacatorul afgan care a rănit cu un topor și un cuțit cinci persoane într-un tren în sudul Germaniei ar avea legături cu vreo rețea islamistă teroristă, a declarat marți ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann

Oficialul a mai spus că textul în limba paștu găsit în tren printre lucrurile atacatorului indică faptul că este vorba de o persoană care s-a radicalizat pe cont propriu. Textul în limba paștu făcea referire la islam și la 'nevoia de a rezista', dar — spune Herrmann — cuvintele sunt interpretabile. Totodată, printre lucrurile atacatorului s-a găsit și o scrisoare de adio adresată tatălui său.

Herrmann a mai spus pe de altă parte că atacul din tren nu este un motiv de suspiciuni generalizate la adresa refugiaților. El a adăugat că germanii nu pot înceta să mai meargă cu trenul și nu vor permite atacatorilor să le distrugă viețile.

Ministrul federal de Interne, Heiko Maas, a spus la rândul său că tânărul atacator este un 'lup singuratic'. El a condamnat atacul, însă a subliniat că astfel de incidente sunt dificil de oprit.

"Este dificil să descurajezi 'lupii singuratici', care nu își coordonează acțiunile cu terțe părți", a spus Heiko Maas la postul de televiziune N24.


Este evident faptul că recunoașterea unei realități ar pune sub semnul întrebării eforturile diplomației germane de impunere a cotelor de imigranți statelor membre ale UE.

Germania ne dă semnalul că nu se va abate de la drumul ei. Numai că, ce să vezi, nerecunoașterea stării de pericol de către ei nu obligă celelalte state să refuze „distribuirea teroriștilor” în mod echitabil între statele europene. Germania va fi refuzată. Imigranții vor fi îndepărtați din statele europene iar Germaniei, cea care i-a adus, i se va cere să plătească.

Niciun comentariu: