vineri, 15 iulie 2016

Orice faptă are o plată. Liviu Dragnea este în partea întunecată a făptuitorilor.


AgerpresDNA: Liviu Dragnea, trimis în judecată

Se cuvine a face precizarea că Liviu Dragnea este în perioada executării pedepsei de 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar.

Se cuvine a face precizarea că celelalte persoane incriminate îi erau subordonate. Incriminarea lui Liviu Dragnea vine ca urmare a declarațiilor privind relațiile de serviciu din cadrul Consiliului Județean, relații confirmate nu doar de persoanele trimise în judecată ci și de alții salariați care au dat declarații în fața procurorilor.

Este evident că procurorii au la bază suficiente declarații și suficiente probe în favoarea acuzațiilor. Din moment ce „secretarele” care executau serviciul la sediul PSD Teleorman erau plătite de către Consiliul Județean, fără ca ele să dea pe la locul lor de muncă, atunci Dragnea nu avea cum să nu știe și mai ales, este absurd să crezi că el nu a participat la actul infracțional. Declarațiile „secretarelor” sunt, probabil, mijloace de probă suficient de puternice, mai ales că și ele sunt acuzate de „complicitate la abuz în serviciu” și „complicitate la falsul material”.

Toată lumea care este pasibilă de condamnare în acest dosar au de apărat familia lor, au probabil copii, au părinți și soți. Nu îi cred pe cei incriminați atât de pătimași să apere pe Dragnea și să își pună în pericol familiile. Este peste nivelul meu de înțelegere o astfel de judecată.

O nouă condamnare pentru Dragnea înseamnă că pedeapsa anterioară cu suspendarea executării ei în penitenciar se transformă în pedeapsă cu executare la care se adaugă pedeapsa ce o va primi sau un spor de pedeapsă.

Dragnea ... out !

Peste toate alea, dosarul acesta poate stimula și alți oameni, din alte părți, să sesizeze DNA cu privire la situații asemănătoare. Ce naiba, nu este doar un câine scurt de coadă !

DNA

15 iulie 2016
Nr. 1026/VIII/3
COMUNICAT
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- instigare la fals intelectual,
ALESU FLOAREA, la data faptelor director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual 
MARINECI IONEL, la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
MILOȘ (fostă OGRINJA, fostă DRĂGHICI) RODICA și ȘEFU OLGUȚA, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,
PRODANA (fostă DRAGNEA) BOMBONICA, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, la data comiterii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
MARICA VALENTINA – MIRELA, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea în componență și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,
GHEORGHE NICUȘOR, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,
BALABAN CONSTANTIN CLAUDIU, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din mun. Alexandria cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,
BOTOROGEANU ADRIANA și STOICA ANISA-NICULINA la data faptelor funcționari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- complicitate la fals intelectual.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Alesu Floarea, în calitatea menționată mai sus, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa-Niculina, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Acest lucru a fost posibil, în condițiile în care inculpata cunoștea faptul că, deși cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituției respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.
În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.
Menținerea în funcție a celor două angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, a fost posibilă și datorită inculpaților Marineci Ionel, Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Șefu Olguța, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu și Gheorghe Nicușor, persoane cu funcții de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, care nu au luat nicio măsură de sancționare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu și nu au prestat activitățile la care erau obligate prin contractul individual de muncă și fișa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente.
Mai mult, în același context, inculpații Șefu Olguța, Gheorghe Nicușor, Balaban Constantin Claudiu și Marica Valentina – Mirela au întocmit, semnat și avizat diverse documente justificative pentru situația descrisă mai sus (fișa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezență etc.). O parte dintre aceștia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să semneze în fals condicile de prezență, rapoartele de evaluare și înscrisurile privitoare la activitățile desfășurate de acestea din urmă în cadrul instituției respective.
Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite în cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) și Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Alesu Floarea.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți De Casație Și Justiție, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Niciun comentariu: