miercuri, 13 iulie 2016

Haida-hai. Din spațiul european vin ouă nemarcate la producător ?! Posibil atentat la sănătatea populației !


Ce să vezi ?! Libera circulație a produselor în spațiul european.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va înăspri controalele la frontieră după ce a constatat că din spațiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută, respectiv ouă nemarcate la producător - președintele ANSVSA, Radu Roatiș Chețan
Păi, ia să vedem ce se întâmplă.

Ouăle din România sunt verificate. Industria noastră de profil, cea de pasăre, este una extrem de matură și responsabilă. Noi ne confruntăm cu altceva. Ne confruntăm cu faptul că din spațiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută. Vom înăspri controalele în privința a ceea ce înseamnă transporturile de ouă și carne de pasăre în România. Am avut acum patru săptămâni din Polonia o problemă. Faptul că înăsprești controalele înseamnă că dai un semnal prin care lumea înțelege că nu-și poate permite să invadeze spațiul altei țări, chiar dacă este europeană, și își ia măsuri precautive în care ori nu mai transportă, ori o face la modul cel mai transparent și legal - a declarat Chețan. Agerpres.
Hai că ne apropiem de adevăr. Invadarea spațiului unei țări, pe motiv că este membră a UE și se poate exporta o tâlhărie comercială, trebuie să aibă o limită.

Producătorii de la noi au semnalat, ANSVSA a constatat, măsura se ia. Invadați de ouă fără „origine”, fără o garanție alimentară, produsele noastre au rămas la producători. Este evident, din ce spune Chețan, că avem „clienții” noștri pentru niște dosare penale. Cei care au marcat ouăle în fals și le-au aruncat pe piață vor fi aflați. Va fi foarte bună acțiunea de oprire și retrimitere a produselor nemarcate în țara din care provin. Polonezii, dacă au astfel de cazuri, vor acționa și ei pe partea lor.

Uite că, încet-încet, în domeniul alimentar se trece la măsuri. Controlul statului, sever, foarte sever, protejează populația împotriva mărfurilor false, falsificate, dăunătoare, toxice ...

Mă îngrijorează faptul că poate fi un atentat la sănătatea publică, că există o problemă pe care trebuie să o rezolvăm și ea a venit semnalată și din partea industriei de profil românești”, a adăugat Radu Roatiș Chețan.

Apărătorii „liberei circulații a mărfurilor”, o liberă circulație care duce la invadarea comerțului unui stat ar trebui să intre în pauză.

Niciun comentariu: