marți, 26 iulie 2016

O bravă combatantă dâmbovițeană se anunță la orizont: Clotilde Armand


Este dâmbovițeană pură și dură. Mai ceva ca unii dintre cei care au tot exersat politichia de cumetrie. De fapt, Clotilde de la USB al lui Nicușor Dan a început politichia cu elementul dâmbovițean al neamurilor puse pe listele de consilieri. La fel ca mai toți cei din USB-ul atât de promovat de „intelectualii neamului”.

Mă mișcam ușor peste programele la Tv. Cald. Hai la Tv. Pe la B1Tv ce să vezi ?! Clotilde Armand și senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea. Tema ? Simplă. Acuzația adusă de Clotilde Armand pe o rețea de socializare co-președintelui PNL,  Alina Gorghiu, de duplicitate în urma declarației acesteia că prejudiciile comise de infractori trebuiesc recuperate. Motivează Clotilde Armand că PNL este partidul care a pus în ultimii ani la cârma ANAF șefii. PNL și fostul PDL cu care PNL a fuzionat. Este vorba despre Daniel Chițoiu, Sorin Blejnar și Gelu Ștefan Diaconu. Senatorul Mario Ovidiu Oprea a încercat să dea explicații logice. Moderatoarea de la B1Tv și Clotilde aprinsă „de flăcări” nu și nu. Ele aveau altceva de dovedit.

Toate bune și frumoase. Dar ce are treaba asta cu Alina Gorghiu ? Nimic. Nu a fost o decizie a Alinei, iar declarația Alinei Gorghiu privind recuperarea prejudiciilor de la infractori nu are nici în clin nici în mânecă cu activitatea de la ANAF. Ba, ca să fie mai clară treaba, nici Clotilde și nici moderatoarea de la B1Tv nu au văzut că legal ANAF era cam „beteag”, de aceea s-a umblat la lege pentru că ANAF nu prea putea să realizeze hotărârile judecătorești.

Nu mai spun de faptul că pe timpul cât Chițoiu a fost șef la finanțe, din 2012, în 2014 Chițoiu a pus de o răzmeriță împotriva lui Crin Antonescu și împreună cu Tăriceanu au format o adunătură de slugi ale PSD cu pretenții de liberali. Dar, să nu mai umblu la amănunte.

Mi-a plăcut, sincer, intervenția Clotildei Armand la Tv. Auzi la ea: „PNL trebuia să își dea seama ce i-a cerut poporul la alegerile locale și trebuia să se reformeze, dar nu este capabil să o facă din interior”. Sper că am prins esența. Clotilde are mare grijă de reforma din interior a PNL ! Este nemulțumită că nu se realizează așa cum gândește ea, probabil. Nu este exclus ca „nemulțumirea” Clotildei să fie doar o  extensie a nemulțumirii altora. Nu este exclus. Iar atunci când spun de „alții”, am în vedere mai multe grupări dominate de „intelectualii nației”.

Dar, de ce oare este atât de îngrijorată Clotilde de evoluția PNL ?! Este îngrijorată că nu performează ! Aici este marea problemă ! Nu este îngrijorată că performează și că scoate din joc USB/USR ! Dimpotrivă !

Ei bine, asta naște niște întrebări și o privire mai atentă în jur.

Din toată conducerea PNL, Alina Gorghiu este cea mai atacată. Clotilde cu această postare și intervenție la B1Tv, ieri, în Jurnalul Național, un autor scrie un articol despre un înalt funcționar public care ia (ireal !), 12 salarii pe lună de la stat (imposibil !) dar, ce să vezi, de numele „căpcăunului” este legat numele Alinei Gorghiu. Un alt jurnalist cu pretenții „de dreapta”, Marius Ghilezan, preia articolul din Jurnalul Național și îl răspândește harnic pe Facebook, în grupurile liberale. Măi să fie. Tot de pe lângă Ghilezan, răsare Diana Tușa, deputat PNL care cere ca cei de la conducerea PNL să își dea demisia. În special Alina Gorghiu. În unele cercuri liberale, unii fac vocalize prin care se cere demisia Alinei Gorghiu. Ia'uzi bre !

Se vede că Alina are stea în frunte de au început atacuri atât de virulente împotriva ei. Dacă însă mă uit la cei care îi cer cu virulență Alinei demisia sau îi sugerează că nu mai are ce căuta în fruntea PNL am o anume bănuială. Cei de mai sus sunt nici mai mult și nici mai puțin niște „apropiați” de „societatea civilă”, niște admiratori ai lui Liiceanu, cel care îi spunea lui Predoiu că PNL nu îl merită. PNL fiind, după mintea lui Liiceanu o adunătură de nedemni. Vorba lui Lăpușneanu: proști dar mulți. Nedemni-nedemni dar asigură un anume procent din voturi, un procent bun care poate duce până la peste 30% la alegerile parlamentare.

Mai sunt câteva treb'șoare pe aici care trebuie clarificate. În percepția publică este întreținută ideea că Alina Gorghiu este „emisarul” Președintelui Klaus Iohannis în PNL. Atacul la Alina Gorghiu, exclusiv la Alina Gorghiu este ca un mesaj adresat Președintelui Klaus Iohannis, după mintea complotiștilor. Un mesaj care ar suna cam așa: „puterea este la noi și noi spunem dacă îți realizezi programul de Președinte sau nu. Așa că te aliezi cu noi sau pierzi”. Iar în spate ar apare, fără doar și poate,  Alina Mungiu Pippidi cu programele ei de guvernare „moderne” și cu viitorii miniștri care „lucrează de zor” în penumbra României Curate, SAR și GDS. Dacă lui Pippidi nu i-a reușit manevra cu Traian Băsescu, încearcă cu Klaus Iohannis.

Nu mai spun de faptul că o eliminare a Alinei Gorghiu ar rupe legătura cu vechii liberali. Nu trebuie neglijat nici faptul că Alina Gorghiu este cea care comunică. Vasile Blaga se ține cu dinții de organizare și reformă internă iar Alina are și rolul de a comunica. Și comunică. Iar Alina este cea care dă semnale miniștrilor cabinetului Cioloș că au un loc în PNL dacă îi interesează un viitor politic. Iar la Cabinetul Cioloș este deja o oarecare „îmbulzeală”. România Curată, SAR și GDS fac o curte disperată membrilor cabinetului, USB-iștii au inițiative „speciale” pe rețelele de socializare. Au străpuns „dispozitivul” PNL și lansează în interior idei de sprijinire a USB/USR la alegerile parlamentare pentru că vezi Doamne, Nicușor Dan împins de la spate de Alina Mungiu Pippidi și cei de la GDS ar fi aliatul natural al PNL. Se repetă cumva stilul de persuasiune folosit la locale.

Nu am crezut, până acum, că USB/USR -ul sorosist se va alia cu jurnalul lui Voiculescu și televiziunea lui Băsescu. Văd însă că m-am înșelat. Alina Mungiu Pippidi a ales-o pe Clotilde Armand să fie „vocea” USB/USR la concurență de Alina Gorghiu de la PNL și primărița Bucureștiului, Firea Gabriela Pandele. Interesant. Până acum, Clotilde aduce mai mult cu Firea la comportament. Două țațe.

Niciun comentariu: